Facts About Me #18

Het leek me een leuk idee om nog eens wat persoonlijke feiten met jullie te delen. Op deze blog komen jullie immers vooral veel boek-gerelateerde zaken over me te weten. Wie Zwartraafje al een tijdje volgt weet uiteraard al heel wat over me maar wisten jullie dit al ….

Ik ben slecht in het onthouden van paswoorden maar dat van de bibliotheek ken ik nog steeds uit het hoofd terwijl ik het maar zelden nodig heb.

Na Tattie Lie(s) en Tattie Leo noemt mijn metekindje me nu soms Tattie Leesbet ipv Liesbet. Dat laatste bewijst dat ze over voldoende mensenkennis beschikt. 🙂

Ik hou van jurken met stipjes en polka dots.

Ik spaar mijn favoriete theesoorten op omdat ik op zie tegen het moment dat de voorraad is uitgeput. In plaats van ze gewoon te drinken wanneer ik er zin in heb.

Ook wanneer ik brood of een snack eet spaar ik het lekkerste steeds tot het laatste. Het lekkerste koekje bijvoorbeeld, of het broodbeleg dat me op dat moment het meeste aanspreekt.

Mijn Marauders Map beker weegt zwaarder dan je verwacht en ik vergeet dat dus iedere keer waardoor ik er telkens opnieuw door verrast word.

Wanneer ik meer boeken wil lezen maar eigenlijk nog meer zin heb in het troostende van fanfictie beloon ik mezelf telkens om de zoveel hoofdstukken in mijn huidige boek met een hoofdstuk fanfictie.

Net als bij zoete lekkernijen probeer ik me daarbij te beperken tot slechts 1 hoofdstuk. Wat niet steeds lukt.

‘Hi fishies’ is het eerste dat ik zeg wanneer ik ’s ochtends beneden kom.

3 x zaken die beginnen met KO die ik leuk vinden: Konjac spons, Koziol keukenspullen, Koekjes (nog meer zelfs wanneer je er niet van bijkomt)

3 x kippenvel: Skyfall van Adele, Cello Concerto van Sir Edward Elgar, de scène in het Zwanemeer waarin DE sprong voorkomt (kijk anders even naar het einde van de film Billy Elliott)

3 x zaken die ik niet kan: zingen, tekenen, pannekoeken omdraaien

Ik hou meer van thee-infusers dan dat ik van losse thee hou dus duw ik soms een gewoon thee-zakje in zo’n leuke infuser.

Ik hou ervan wanneer mensen iets lief doen voor elkaar. Niet omdat het hen iets kan opleveren. Zomaar, zonder er iets voor terug te verwachten. Omdat ze iemand die het moeilijk heeft willen opmonteren. Omdat ze weten dat iemand al heel lang naar iets op zoek is. Gewoon, omdat ze door dit soort kleine attenties iemands dag mooier kunnen maken.

Ik hou er ook enorm van wanneer mensen voor elkaar opkomen in plaats van andere af te breken. Ja, ik weet dat er een recht van vrije meningsuiting is maar echt, de wereld zou zo véél mooier zijn wanneer we elkaar aanmoedigen en verdedigen in plaats van iemands anders dag te verpesten omdat we zelf een rotdag hebben.

Ik hou meer van peren dan van appels.

Ik ben vrij onzeker en heb daarom sinds een tijdje een map met opstekers op mijn laptop staan. Onlangs mocht ik er dankzij Petra Doom weer eentje aan toevoegen. Als ik nu weer eens aan mezelf begin te twijfelen lees ik de lieve berichten en complimenten tot ik besef dat wat ik doe goed genoeg is. Dat het voldoende is.

Ik ben geen eeuwige optimist. Ik heb heus wel een aantal ergernissen. Bijvoorbeeld dat de postzegels die vroeger even snel verstuurd werden als een prior nu plots langer onder weg zijn. Maar ik maak me bewust niet druk in zulke kleine zaken omdat dat energie kost die ik niet kan missen. Nu ja, ik doe mijn uiterste best om me er niet druk in te maken. Dat lukt natuurlijk niet altijd even goed.

Indien je er zin in hebt mag je gerust een persoonlijk weetje delen in de reacties. Dan kan ik jullie zelf ook wat beter leren kennen.

24 gedachten over “Facts About Me #18”

 1. Ik duw mijn theezakjes ook in mijn infuser :p En ik bewaar het beste ook altijd voor het laatste maar ik las eens dat je gewoon het beste eerst zou moeten eten, dan heb je dat al gehad. Stel dat er dan iets tussen komt en je geraakt niet meer aan het beste… Dus nu doe ik dat soms wel maar het is toch toffer om met het lekkerste af te sluiten 😀

  1. Zo leuk om te merken dat ik niet de enige ben die dat doet. Zowel het foefelen met die infusers als het lekkerste bewaren tot het laatste. Mijn moeke vertelde vroeger zo iets van op school. Dat iemand haar lekkers tot het laatste hield en dat dan iemand anders er mee ging lopen vermits ze het liet liggen. Daar zou ik zo hard NIET mee kunnen lachen hé.

 2. Ik ga ook eens proberen een theezakje in een infuser te duwen haha. Goed idee! Ik zou zo geen feitje weten over mezelf eigenlijk, maar wel heel leuk om jouw lijstje te lezen.

  1. Tja, ik ben blijkbaar behoorlijk vindingrijk wanneer het aankomt op het bedenken van manieren om iets te kunnen doen op een manier die ik leuk vind. 🙂

 3. Leuk om dit te lezen! <3 Ik hou ervan, een hoop leuke feitjes waarvan ik zeker nog niet alles wist. feitje over mij: als ik eenmaal in een boek zit kan je een bom naast me neer laten vallen: ik hoor niets haha.

  1. Dat had ik vroeger ook. Toen haalde het niet uit dat je me riep tijdens het lezen, je moest me echt op de schouder tikken om mijn aandacht te pakken te krijgen. Ik vind het echt jammer dat dat nu niet meer zo is.

 4. Ik vind dit soort feitjes echt heel grappig en tof. Zo leer je iemand op een andere manier kennen toch? Een grappig feitje van mij is dat als ik mijn mobieltje ergens heb gelegd, ik er altijd iemand moet naar laten bellen om te weten waar hij is. Maar wat ik zoveel jaar geleden op m’n examen heb geschreven of wat er in welke les is gebeurd? Dat weet ik nog tot in details. Mijn geheugen dus 😀

  Ik leg mezelf ook tegenwoordig geen limiet meer op in de bibliotheek (enkel het limiet van mijn kaart natuurlijk) want ik weet toch dat ik er me niet aan kan houden. Als ik voor het bibliotheekbezoek aan mezelf zeg dat ik maar 3 nieuwe boeken mag meenemen, kun je er bijna geld op zetten dat ik met 5 of 6 nieuwe boeken thuiskom. En dat geldt zowel voor de bibliotheek vijf minuten van ons huis als die van Brugge.

  1. Bijzonder eigenlijk hé hoe onvoorspelbaar ons geheugen is. Dat je iets van lang geleden nog weet maar tegen dat je in de supermarkt aankomt wel vergeten bent dat je melk moest meenemen. Oh ja, dat van de bibliotheek herken ik ook. Ik kom er nu niet meer zo vaak omdat ik eerst weer even wat eigen boeken wil lezen maar zodra ik dat aantal heb laten zakken en opnieuw naar de bib kan gaan ga ik ongetwijfeld binnen de kortste keren een hele stapel boeken hebben verzameld die ik mee naar huis wil nemen. Leuk ook dat de bib bij jullie thuis zo groot is want dat zorgt natuurlijk voor een uitgebreider aanbod.

  1. Koekjes en boekjes gaan dan ook geweldig goed samen hé. Niet moeilijk dat we daar van houden. Ik moet iedere keer glimlachen wanneer ze dat zegt. Het past wel perfect bij me natuurlijk.

 5. Ik hou ook het lekkerste eten voor het laatst. Ik zal altijd van alles op mijn bord een hapje eten en wat ik op dat moment het lekkerst vind, daar hou ik veel van over op het einde om de maaltijd met veel smaak te eindigen. 🙂

  Maar ik hou meer van appels dan van peren.

  1. Dat is bij mij dus ook die bedoeling vermits die laatste smaak het langste blijft hangen. Wanneer mijn favoriete peersoort uit het seizoen is eet ik ook weer meer appels hoor.

 6. Nu hoop ik wel echt dat je effectief vissen hebt of zeg je zomaar random ‘Hi fishies’ 😉 ? Ik heb zelf ook een aquarium (met vissen uiteraard) en daar zeg ik ook goeiemorgen en slaapzacht tegen haha.

  Een Theezakje in een infuser doen, zalig! Zelf ben ik ook niet zo’n grote fan van losse thee dus dat probeer ik zeker haha!

  Een leuk weetje van mijzelf, hmm. Moeilijk. Ik ben hoogstwaarschijnlijk een van de enige personen die geen appelmoes lust. Maar dan wel weer meer van appels dan van peren houdt. Gezellig.

  1. Ik moest meteen glimlachen toen ik jouw reactie las maar ik kan je geruststellen … we hebben wel degelijk vissen in huis. Het zou nogal bizar zijn mocht ik bij het opstaan ‘Hi fishies’ tegen manlief zeggen terwijl we geen vissen hebben. Om de een of andere reden begin ik steeds tegen dieren te praten en ik ben echt geen Mrs Doolittle of zo.

   Van appelmoes ben ik zelf ook geen fan. Gestoofde appels vind ik dan weer wel lekker. Oh én ik lust geen spruiten maar spruitensoep vind ik dan weer wel lekker. Tja, kwestie van onvoorspelbaar te blijven zeker.

    1. Gelukkig mogen we nu we volwassen zijn zelf kiezen wat er ’s avonds wordt klaargemaakt. Lust je echt geen enkele vorm van kaas? Want dan vallen er ook veel dessertjes weg.

 7. Mijn wederhelft laat ook altijd het lekkerste tot laatst liggen, maar ik kan dat dus niet. Dus eindig ik altijd met een bord vol groenten of een droge korst brood waar het beleg tussenuit is…

  1. Hihi, dat zie ik nu meteen voor me. Zo’n bordje met enkel de saaie ingrediënten. Nu ga ik daar tijdens ons afspraakje toch eens op letten. Want ik denk dat ik het daar ook doe. Alleen is het iets dat ik vaak onbewust doe.

 8. ‘Ik spaar mijn favoriete theesoorten op omdat ik op zie tegen het moment dat de voorraad is uitgeput.’

  Dat doe ik dus ook! Ik ben een echte opspaarder, soms een beetje té. In dat verband, een grappig (en enigszins raar) weetje over mij: ik spaarde vroeger altijd mijn meest luchtige kledij op tot ik zeker wist dat het (met 30 graden of zo) op dat moment écht wel de warmste tijd van het jaar was (bij 28 graden: jammer maar helaas, heerlijk fris jurkje, ik mag jou nog niet aantrekken). Ah ja, want anders had ik niets meer om naar uit te wijken als die tijd er dan was. Heel logisch allemaal…

  1. Ik vind dat inderdaad heel logisch én heb het misschien zelf vorig jaar ook wel gedaan. Op zich heb ik immers vrij veel jurkjes maar tijdens een hittegolf zijn sommige van hen (al die synthetische stofjes hé) gewoon te warm. Dus ik spaarde mijn katoenen jurken en de rokjes die ik kon combineren met een katoenen topje ook een beetje op tegen dat het zo warm was dat je bijna smolt. Al was dat bij mij wel al iets sneller vermits ik blijkbaar vlugger smelt als jou. 🙂

 9. Hihihi, tattie Leesbet 🙂 Ik spaar het lekkerste ook meestal tot het laatst, behalve wanneer ik merk dat ik vol begin te zitten. Ah ja, ’t zou stom zijn om dan dat lekkerste niet meer op te krijgen natuurlijk 🙂

  1. Ah, maar die redenering snap ik volledig. het zou inderdaad heel stom zijn mocht je uiteindelijk geen plek meer hebben voor dat opgespaarde lekkers.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.