Boekige geluksmomenten in 2019

Een tijdje terug viel het me op dat ik dit jaar al van veel geluks-momenten mocht genieten die boekgerelateerd zijn. Op zich is het niet zo verbazing-wekkend dat boeken me gelukkig maken maar het hoge aantal van dit soort gebeurtenissen was wel opvallend. Als ik een alterego had zou die ongetwijfeld naar de naam Listomaniac luisteren dus besloot ik mijn kans te grijpen en ook deze zaken in een lijstje te gieten.

Op de wachtlijst staan voor de ontbijtlezing van Bart Moeyaert in ons eigen dorp én enkele dagen voor die lezing een mailtje krijgen dat er één plekje is vrijgekomen.

Marloes De Vries die komt signeren in Antwerpen en door die signeersessie onverwachts Marcia nog eens een knuffel kunnen geven. Twee gelukjes in één dus.

In de plaatselijke kringloopwinkel die ene gedichtenbundel tegenkomen die niet meer herdrukt werd (gelukkig werd ondertussen aangekondigd dat verandering in komt) en waar je al enkele jaren naar zocht.

Online voor een mooie prijs die ene Exclusive Funko kunnen bestellen die of onvindbaar of onbetaalbaar was.

Twee boeken winnen dankzij Kwante (Dankjewel!)

Een superleuke paperback cadeau krijgen van een lieve vriendin.

Een reserve exemplaar krijgen van je favoriete én meestgebruikte (vrijwel altijd) bladwijzer.

Een boek dat je graag wil aan 50% korting kunnen kopen omdat er inktvlekken op de linnen kaft staan én vervolgens ontdekken dat je die gewoon kan weg gommen.

Nog net op tijd in Utrecht geraken en daardoor toch nog de Harry Potter Pop-up store kunnen bezoeken.

Eindelijk  een leuk Harry Potter gerelateerd kleedje vinden en na spannend afwachten ontdekken dat het Patronus jurkje gelukkig ook blijkt te passen.

Een mooie booksleeve krijgen van Audrey.

Een pakketje winnen bij Sas waar ook een boekenbon in zit.

Ontdekken dat mijn metekindje een boekje heeft waar haar Tattie Liesbet ook in staat.

Gratis ebooks krijgen dankzij Annelies die op Valentijn iemand gelukkig mocht maken van Bookchoice.

Een Harry Potter pyjama-broek én een bovenstuk dat momenteel getransfigureerd wordt tot iets anders.

Boekige sokken. Drie paar zelfs ondertussen.

Een Harry Potter verrassingspakket krijgen van een lieve vriendin. (valt het op dat ik omringd wordt door lieve mensen?)

Niet één maar twee prachtige notitieboeken kopen van één van mijn favoriete boekenreeksen

Dat de schoenmaker mijn Hogwarts-handtas kon repareren

De OWL’s Readathon – wat een leuke leesuitdaging

Iets niet kunnen vinden maar het wel zelf kunnen maken en vervolgens ontdekken dat het perfect op zijn plaats blijft zitten.

Afspraakjes met vriendinnen die net als ik van boeken houden en er graag over praten.

Hebben jullie dit jaar ook al van een aantal boekgerelateerde geluksmomenten mogen genieten?

14 gedachten over “Boekige geluksmomenten in 2019”

 1. Wat vind ik dit artikel leuk! Ik word er zelf ook een beetje gelukkig van. Blij dat je de booksleeve echt leuk vindt. Op nog meer boekengelukmomentjes!

  1. Zo fijn om te lezen Audrey. Ja hoor, ik ben er heel blij mee. Hopelijk kunnen we allebei nog veel van die boekige geluksmomenten bij elkaar sprokkelen.

 2. Mijn grootste boekgerelateerde geluk van dit jaar is dat ik door te stoppen met bloggen weer van boeken en lezen kan genieten én zo ook weer boeken uit eigen kast gelezen krijg.

  1. Dat bleek voor jou echt de juiste keuze te zijn hé. Voorlopig doe ik het nog steeds te graag om het op te geven maar mocht daar ooit verandering in komen dan ga ik jouw keuze in mijn achterhoofd houden. Het plezier in het lezen verliezen is uiteraard geen optie.

 3. Ik heb vaak geluk, daarom niet altijd boekig. Het grootste geluk is voor mij dat ik lid ben van twee bibliotheken en daardoor gewoon voor weinig geld veel kan lezen. Ik ben niet gierig of arm, maar ik heb niet het budget om alle boeken die ik wil lezen te kopen. Dat lukt gewoon niet. En ook, ik reis naar die andere bibliotheek met de bus, een uurtje is dat. Maar ik geniet daar wel van en zo kan ik onderweg ook lezen. Win-win! En de andere bibliotheek ligt in de stad waar ik drie jaartjes naar school ging, een stad die ik heel mooi vind. Een straf is het dus zeker niet!

  1. Ik ook hoor, maar als boekblogger wilde ik me graag even focussen op boekgerelateerde geluksmomenten. Gelukkig kan ik net als jij ook van nog een heel deel andere zaken gelukkig worden. Wij hebben als Belgen echt geluk met onze bibliotheken hé. Zo’n grote collectie boeken ter beschikking terwijl het ons amper iets kost. Ondertussen heb ik hier een mini-bibliotheek voor mezelf maar ook ik kan niet alle boeken kopen die ik graag wil lezen. Ik ben dan ook heel blij dat ik één van de plaatselijke bibliotheken kan bezoeken wanneer ik eens iets wil lezen wat ik niet in mijn eigen kasten heb staan. Wel tof dat jij op weg naar huis alvast kan wegduiken in je nieuwe leesvoer. Dat maakt het inderdaad nog fijner.

 4. Wat een super fijne boek momenten zeg<3 Ik kreeg vandaag de nieuwe boeken van Camilla en Nora! Zo blij mee en hoop daarmee de leesflow weer een beetje op te pakken. Ga zo op de bank in die van Nora beginnen.

  1. Ik ben deze week nog niet veel aan lezen toegekomen maar we zijn wel allebei in hetzelfde boek bezig en tot nu toe vind ik het weer heerlijk.

 5. Ik word er ook spontaan al helemaal happy van. En het inspireert wel om eens te overpeinzen wat mijn eigen Boekige Geluksmomentjes zijn tot nu toe. Het boek ‘Volwassen worden is optioneel’ winnen was alvast een hele leuke, ik doe mijn uiterste best om het niet in een keer uit te lezen.

  1. Dat is altijd fijn om te lezen. Grappig eigenlijk hoe je (ik heb het zelf ook bij dit soort lijstjes) echt happy kan worden van iemand anders zijn geluksmomenten. Dat is een uitdaging hé met dat boek. Ik heb er echt heerlijk van genoten en vond het ook heel fijn om die illustratrice een keer in het echt te kunnen ontmoeten vermits ik me zo vaak in haar cartoons herken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.