Tasty Kookboek – Kosmos Uitgevers

Titel: Tasty Kookboek, alles wat je nu wilt maken
Auteur: Tasty
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Prijs: 17,5€
Bladzijden: 192p.
Bron: recensieboek

Ruim 90 recepten met handige Tasty basics, battles en voorraadkasthacks. Voor eens en altijd antwoord op de vraag: wat eet ik vandaag?

Mijn mening:

Wat me als eerste opviel was dat dit een ander boek is geworden dan ik had verwacht. Net als vele anderen leerde ik Tasty kennen via de filmpjes die soms in mijn Facebook-feed opduiken. Eén van hen (hun Witte Chocoladefudge met Oreokoekjes) maak ik zelfs af en toe op verzoek klaar voor vriendinnen. Mijn verwachtingen van dit boek waren dan ook gebaseerd op basis van van deze korte, uitnodigende filmpjes die het best zijn samen te vatten als eenvoudig, makkelijk én snel. (De Taco’s met gebakken kabeljauw en koolsla – rechstboven in de collage – wil ik graag een keer testen.)

De recepten in dit boek zijn stuk voor stuk haalbaar maar sommige van hen bleken uitvoeriger te zijn dan ik had verwacht. Enkele van deze uitvoerige omschrijvingen zorgen er ook voor dat een recept omslachtiger lijkt dat het is en dat is nu net het tegenovergestelde van wat ik had verwacht op basis van de bekende, beknopte filmpjes die zo eigen zijn aan Tasty. Gelukkig telt dit niet voor alle bereidingen in dit kookboek.

De ene keer wordt er met kant-en-klare ingrediënten gewerkt, een andere keer wordt een gerecht klaargemaakt van nul. De recepten zijn ingedeeld in tien rubrieken: kaas – vlees – gevogelte – vis, schaal -en schelpdieren – eieren – vegetarisch – desserts – brunch – voor de buis én etentjes. Je kan zowel gerechten voor 12 personen terugvinden als bereidingen voor slechts één persoon. Bij de gerechten die ik zelf heb uitgeprobeerd bleek gelukkig dat je de benodigdheden makkelijk kan halveren of zelfs in drie kan delen. Maar goed ook want hoe lekker die Chili hotdogs uit de pan ook waren, zelfs in een kleinere portie vielen ze behoorlijk zwaar. Ik denk dan ook dat ik ze bij een tweede poging met bladerdeeg zou bereiden in plaats van croissantdeeg.

Het Tasty kookboek telt 192 bladzijden boordevol comfort food maar net daardoor is het wat mij betreft eerder een kookboek dat ik slechts sporadisch uit de kast zou halen. De gerechten vallen immers vrij zwaar vallen waardoor ik ze slechts af en toe zal bereiden in plaats van regelmatig. Indien je op een feest wil uitpakken met feestelijke hapjes die makkelijk te bereiden zijn en er desondanks indrukwekkend uitzien dan kan dit boek je waarschijnlijk wél inspireren. (Foto: Ham-kaasring uit de oven)

Wat wel aan de bekende filmpjes deed denken is het feit dat bij een aantal van de recepten de bereiding stap-voor-stap wordt uitgedeeld in foto’s. Jammer genoeg is er niet van elk recept een afbeelding terug te vinden in dit boek. Het dessert dat ik zelf heb klaargemaakt – de Speculaaskruiden latterepen – zijn daar een voorbeeld van. Af en toe zie je bij een uitvoerigere bereiding een 101-kader opduiken waarin tips worden aangeboden om de bereiding vlotter te laten verlopen. (Foto: Die Aquarium-koekjes zien er echt super leuk uit als traktatie)

Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik elke bereiding uit een kookboek wil uitproberen. Ook bij het Tasty kookboek bleek dat het geval te zijn. In dit boek vielen er immers vrij veel gerechten af die te zwaar voor me zijn waardoor er een 18-tal overbleven die me echt aanspraken. Drie daarvan heb ik voor deze recensie uitgetest en één van die drie is geslaagd met grote onderscheiding. Deze Speculaaskruiden-latterepen waarbij ik de espresso vervangen heb door Chai Latte, waren  echt super lekker.

Het Tasty kookboek is vooral een tip voor mensen die houden van guilty pleasures die eenvoudig te bereiden zijn. Oh ja, voor wie het zich net als ik afvraagt … er komt geen voedselgevecht voor in dit boek. Ik vraag me dus nog steeds af waarom er op de achterzijde van het boek staat dat er battles in  zijn terug te vinden.

2 gedachten over “Tasty Kookboek – Kosmos Uitgevers”

    1. Ja, ik hoop dat het wat minder zwaar valt met bladerdeeg, maar het is sowieso niet iets dat je in je eentje opkrijgt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.