DIY 16: Verschillende kleine boekgerelateerde diy projecten

In het verleden zijn er al een aantal blogposts rond boek-gerelateerde DIY-projecten op mijn blog verschenen. Meestal waren die zo eenvoudig dat ze amper een blogpost waardig waren. Tja, ik hou nu eenmaal van haalbare projecten. Ondertussen is het al een hele poos geleden sinds ik hier nog wat eindresultaten van knutselprojecten heb gedeeld. De meeste zaken zijn te eenvoudig om ze uit te schrijven in een stap-voor-stap DIY-project maar vermits ik wel heel blij ben met het uiteindelijke resultaat wilde ik ze hier toch met jullie delen.

Sjaals

Het duurde even vooraleer ik deze sjaal had afgewerkt maar sindsdien heb ik hem iedere keer aangehad zodra het er koud genoeg voor was.

Deze sjaals gingen iets sneller vooruit. Dus besloot ik er meerdere te maken. Een Ravenclaw-versie maar ook …

eentje voor Hufflepuff én

een Slytherin-versie voor de lieve Marcia. Die er niet enkel deze leuke foto van maakte maar er een hele blogpost over heeft samengesteld.

Bladwijzers:

Ok, hier maakte ik er eigenlijk best veel van. Wie dacht dat het aantal sjaals hoog was kan zich nu best even schrap zetten.

Deze drie maakte ik met bedels die aan een choker-halsketting hingen die ik bij Primark kocht. Jammer genoeg heb ik die halsketting nadien nergens meer tegengekomen want anders had ik er meerdere kunnen maken.

Mijn Owl Punch kwam ook nog eens van pas bij het maken van deze bookmarks in de kleuren van de vier Hogwarts-huizen.

Een metallic-versie met een kleine sleutel om nieuwe fantasy-werelden te openen.

Een paarse met een Tinkerbell-achtige fairy.

Een Newt Scamander-bookmark met een illustratie uit een Panini sticker-krantje.

Ook deze Gellert Grindelwald-bladwijzer maakte ik met een afbeelding uit diezelfde krant.

Bij Ali bestelde ik enkele figuurtjes om deze vervolgens te verwerken tot bookmarks. Zo heb ik er het voorbije meerdere gemaakt. Deze Kerst-variant is één van de meest recente.

De voorbije zomer genoot ik dan weer van deze Zeemeermin-variant. Die wilde ik al een hele poos maken dus ik was blij toen ik leuke staarten tegenkwam bij Ali.

De toverketel was dan weer perfect om mijn swapmaatje tijdens de Halloween-swap te verrassen.

Dit boekjuweel is dan weer behoorlijk oud. Ik maakte het vorig jaar voor de uitbaatster van The Fallen Angels in Gent. Dit jaar moet ik nog even iets nieuws voor haar bedenken. Of ik zou haar creatieve verjaardagswedstrijd een keer moeten overslaan.

Als ik me niet vergis was dit er eentje voor Audrey.

en was deze voor een Secret Santa Swapmaatje die van Frozen hield.

Voor de Valentine Swap van dit jaar transformeerde ik een oorbel tot een Cupido-waardige bladwijzer.

De Court of Night washi-tape die Emmy ontwierp voor Letters and Lights vormde in combinatie met het mooie sterrenstelsel inpakpapier van Hema een mooie bladwijzer.

Eigenlijk zijn dit zelfs nog niet alle bladwijzers die ik de voorbije maanden heb gemaakt. Van heel wat ben ik gewoon vergeten om er een foto van te maken vooraleer ik ze naar iemand toestuurde. Veel van hen werden gemaakt met afbeeldingen uit magazines of catalogi. Een Guardians of the Galaxy versie bijvoorbeeld, maar ook een van Aquaman, The Shape of Water, The Mortal Engines, …

Varia:

Ooit zag ik een geweldige boekenspeld in een Etsy-shop. Na een tijdje bleek die jammer genoeg niet meer beschikbaar te zijn en sindsdien ben ik eigenlijk al een hele poos op zoek naar een leuke boekenspeld. Vermits ik die maar niet leek tegen te komen besloot ik ze uiteindelijk zelf te maken. Meestal moet ik zo’n spelden meerdere keren per dag opnieuw goed steken vermits ze verschuiven maar deze blijft de hele dag zitten én ze ziet er leuk uit. Een echte win-win situatie dus.

Deze Court of Night – lamp flanste ik in elkaar toen het tijd werd om de kerstverlichting weg te doen én ik nog geen zin had om afscheid te nemen van de sfeervolle verlichting die het huis ’s avonds een pak gezelliger maakt. Dus bevestigde ik het lichtsnoer met plakband doorheen een hoge smalle vaas. Vervolgens drapeerde ik er een sjaal omheen met een sterrenprint en konden we ’s avonds nog wat langer van sfeerverlichting genieten. Het enige nadeel is dat die sjaal behoorlijk wat stof aantrekt.

Ik maakte ook nog heel wat boek-gerelateerde kaarten en waarschijnlijk ook nog een aantal andere knutselwerken die me momenteel niet te binnen willen schieten.

Hopelijk denk ik er in het vervolg wel telkens aan om ze te vereeuwigen op foto zodat ik hier in de toekomst nog wat zaken met jullie kan delen.

Maar voorlopig zijn jullie weer even helemaal bij. Nu ja, bijna.  Ik heb immers een half uur geleden nog iets gemaakt en dat moet nog even een verrassing blijven tot het bij de bestemmeling is aangekomen.

12 gedachten over “DIY 16: Verschillende kleine boekgerelateerde diy projecten”

    1. Wat een lief compliment. Het lukt niet altijd hoor om iets zo te krijgen als ik het in mijn gedachten voor me zag maar wanneer het dat wel doet ben ik er super blij mee. Vaak zijn het de eenvoudigere die ik het leukste vind. In dit overzicht zijn dat naast mijn Hufflepuff-sjaal die wel behoorlijk veel tijd in beslag nam, de haarspeld en de zeemeerminnen bladwijzer.

    1. Dankjewel Céline. Ik ga af en toe in een ‘Ik doe het zelf wel’-modus wanneer ik iets graag wil maar het niet kan vinden of het veel te kostelijk blijkt te zijn. 🙂 Ze ziet er helemaal anders uit dan de speld die ik er voor op het oog had maar ik vind ze wel heel leuk geworden.

  1. Ooh, je Hufflepuf sjaal is echt supermooi geworden! Nu kriebelt het weer om voor mezelf een Ravenclaw versie te maken 😀
    En je boekenleggers zijn altijd top!

    1. Dankjewel Charlotte! Ik heb hem al vaak kunnen dragen de voorbije maanden. Maar eigenlijk vind ik die gehaakte sjaals met het roosterpatroon nog leuker om te maken. Dat is echt ontspannend.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.