Foto-update #141

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik haalde de wok nog eens boven voor een zoet-zure maaltijd met een hoop groenten en ananas. Als vegetarisch gerecht koos ik voor deze ovenschotel met zoete aardappelpuree, wortel, courgette, quorn en rozijntjes.

Het is ondertussen een wekelijkse traditie geworden. Dus ik probeerde tijdens de lunch op maandag opnieuw om zowel mijn bijna 97-jarige Oma als ouders af te drogen. De vorige keer lukte het me driemaal op rij, dit keer geen enkele keer.

Ik sprak in Antwerpen af met blogvriendin Talitha. We genoten hobbitsgewijs van een tweede ontbijt (als lunch) en verschenen allebei in een Potterhead-waardige outfit terwijl er bij mijn weten toch echt geen dressingcode was afgesproken.

Van mijn schoonzus hoorde ik dat Ben & Jerry nu ook een light-versie van hun ijs op de markt hadden gebracht. Eigenlijk ging ik er van uit dat het dan op niet veel meer zou trekken maar tot mijn grote verrassing bleek die Salted Caramel en Brownie wel degelijk lekker te zijn.

Nu de zon zich wat vaker laat zien komen de katten van de buren én deze onbekende maar totaal niet geneerde kat wat vaker op bezoek. Ik denk dat die grijs-witte zo zou binnen glippen indien ik de deur een keer wat te lang zou laten openstaan.

De ene keer vrij gezond met wat fruit …

een andere keer wat minder gezond … ik heb namelijk paaseitjes met koekjesdeegvulling gevonden. Sinds Talitha die vorig jaar op haar blog heeft vermeld was ik super benieuwd naar hoe dat zou smaken. Zo benieuwd dat ik zelfs een keer rauw koekjesdeeg met stukjes paasei heb gemaakt. Maar nu kon ik het dus eindelijk een keer uittesten. Surprise, surprise … dat vers bereide koekjesdeeg is een pak lekkerder dan die chemische samenstelling die in zo’n eitje zit.

Tijd voor een nieuwe  Amnesty-brief. 

Bij Kruidvat verkochten ze een Zwartraafje-totebag maar die heb ik dus net als

deze Hufflepuff beker braaf laten staan vermits ik al wat andere zaken had aangeschaft. 

Maar ik knutselde wel iets voor een mede-Hufflepuffer. Wanneer die het ontvangen heeft zal ik nog wel een foto van het eindresultaat delen.

Ik liet me misschien een beetje gaan tijdens het versieren van een postpakket voor een mede Potterhead.

New in:

Een tijdje terug organiseerde Anderwereld een evenement naar aanleiding van Harry Potter Book Night. Ik deed toen mee aan een wedstrijd waarbij je een gedicht of Haiku moest schrijven en won daar deze Waddenwood toverstaf mee. Wat je zou winnen bleef een verrassing tot de bekendmaking van de winnaars. Er waren verschillende sponsors dus naast deze toverstaffen kon je bijvoorbeeld ook een boekenlint van Letters and Lights winnen of een juweel.

Of ik niet al vrij veel totebags heb? Of het dan misschien niet een beetje stom is dat ik er nog één gekocht heb? Ik heb maar één antwoord …. HUFFLEPUFF!

Ook deze Snitch-fotohouder kreeg een mooi plekje in de boekenkasten en mag vanaf nu mijn ticket voor de Night Bus bewaren.

Ik zie online steeds super leuke boekgerelateerde sokken opduiken maar hier in België en Nederland lijken ze wel onvindbaar te zijn. Ondertussen had ik al een paar van Young and Awesome books maar ik was dus al een tijdje aan het rondkijken naar nog een extra paar booknerd-waardige sokken. Deze twee vond ik bij AliExpress en ze passen gelukkig perfect. Het rechtse paar is mijn persoonlijke favoriet. De andere vind ik net iets te druk.

Oktoberdots stopt er jammer genoeg mee. Eigenlijk wilde ik heel graag een aantal van die leuke Harry Potter adresstickers. Spijtig genoeg waren die niet meer beschikbaar toen ik kort na haar aankondiging de webshop bezocht. Toen ik dat onlangs nog eens deed waren ze er plots weer wel. Vermits het wel heel stom leek om zoveel verzendkosten te betalen voor enkele stickers besloot ik er ook nog twee kaarten én deze schitterende bladwijzerset aan toe te voegen. Bovendien kreeg ik er ook nog eens twee kaarten bovenop.

11 gedachten over “Foto-update #141”

 1. Altijd leuk om te lezen, je foto-updates. Ik ben altijd super jaloers op alle goodies die jij vindt, zalig. En dat postpakket! Wat een chansaar die dat krijgt zeg! Kleine Draco heeft me doen lachen 😀

  1. Als je die sokken zelf ook wil bestellen kan ik je de link bezorgen hoor. Bij de Primark-spulletjes is het natuurlijk een kwestie van geluk hebben qua timing. Daar kan ik je jammer genoeg niet mee helpen én ik heb er zelf ook niet altijd geluk mee hoor. Ja, die Draco leek me te grappig om niet te doen.

  1. Inderdaad, nu we al een tijd geen plastic tassen meer gebruiken komen die totebags heel goed van pas. Dus, eigenlijk investeer ik in het milieu door stoffen totebags aan te schaffen. #excusesbedenkenalseenpro #ikkanda

 2. Ik ben dus zo jaloers op de moohforia. Ik ben daar dus al twee jaar op aan het jagen. (Ja hij is al zo lang op de markt) en ik kreeg hem niet te pakken. En nu ik hem niet meer mag eten is hij natuurlijk overal te vinden. 🙁

  1. Oh, dat is echt rottig. Ik heb hem dus pas vrij laat ontdekt. Er zit nog steeds veel suiker in hoor maar nu kan ik er al wel iets van eten zonder direct een massa te moeten bijspuiten.

 3. Oooh Rummikub, veel te lang geleden dat ik dat nog eens speelde! Binnenkort organiseren we een spelletjesavond, misschien kan ik als gastvrouw wel “eisen” dat we dat eens spelen 😉
  En hier generen de buurkatten zich absoluut niet om ons appartement even te komen verkennen. Ach ja, als dat het “nadeel” is van een appartement op het gelijkvloers, dan valt het nog best wel mee 😉

  1. Ik hoop eigenlijk dat ze ook blijven langskomen wanneer ons terras er ligt en ik vaker buiten ga zitten. Dan kan ik af en toe wat kattenknuffels afluizen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.