Foto-update #142

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik hou van sfeervolle lichtjes. De truc is om die na de feestdagen gewoon te laten liggen en zodra de maand januari voorbij is omschrijf je ze als sfeerverlichting in plaats van kerstverlichting.

Zo veel wind. Het was hier nogal de moeite met al die rukwinden. Bij de buren wat verderop waaide een boom om, bij andere buren een deel van hun dak en in de industriezone waren er zelfs enkele containers omgewaaid. Ook mijn fiets moest er aan geloven. Gelukkig was ik zo slim om hem zo te zetten dat hij niet tegen de auto van mijn ouders kon vallen. Best wel eng om te zien hoeveel kracht de natuur heeft en hoe weinig je daar tegen kan doen.

Newt bewaakt die Cornish Pixies met veel plezier voor me. Ja hoor, nog meer sfeerverlichting.

Ik knutselde een aantal zaken voor een vriendin die binnenkort de 20ste verjaardag van haar winkeltje viert. Vermits die winkel de naam The Fallen Angels kreeg kwamen er engels aan te pas en haar lievelingskleuren rood en blauw. Ik maakte ondermeer deze slinger, confetti in de vorm van engeltjes, een kaartje en een sleutelhanger.

Dit leuke hartje merkte ik plots op op de broek van mijn metekindje en wat later bracht ze me ook nog eens dit hartvormige steentje. <3

Om de één of andere reden doen deze sokken me steeds terugdenken aan toen ik balletles volgde. Ik deed dat trouwens slechts twee jaar en het is echt al heel héél lang geleden. Mijn niet-bestaande gevoel voor ritme is er echter nog steeds.

Ik heb veel meer kaftpapier in huis sinds ik ben beginnen meedoen aan de swap-acties van Kwante. Onlangs vond ik bij de kringloopwinkel een perfecte bak om ze in te bewaren en dat was nodig vermits de papieren zag waarin ze zaten het volume niet meer aankon.

We mochten dankzij mijn ouders enkele dagen naar de zee en daar deed ik het volgende: ik las 2 boeken , zag 2 Harry Potter films , haakte 2/3 van een sjaal, las 15 oude magazines en spotte daarin de zus van een vriendin en een ex-klasgenootje,

ging 2x naar Brugge voor één specifieke winkel (die de dag na ons eerste bezoek op Instagram deelde dat er aantal producten van MinaLima waren binnengekomen, vandaar het tweede bezoekje), vond een bankkaart in de bankautomaat en gaf die af bij de politie. Op de laatste dag was er ook nog even een schrikmoment toen de trouwring van manlief van zijn vinger gleed terwijl hij op het terras bezig was. Uiteindelijk bleek dat hij dus zeven verdiepingen naar beneden was gevallen en daar gelukkig ongeveer één meter NAAST het rioolrooster viel.

Het weer was een grote meevaller toen we in Brugge waren, de enige tegenvaller was het feit dat een 3-uurtje bij Books & Brunch geen goed plan was vermits die dus na de brunch sluiten om 15u. Dat adresje ga ik dus op een andere keer eens moeten uittesten.

In Brugge zijn echt massa’s winkels met zoete lekkernijen te vinden. Zelf vind ik de vitrine van Zucchero telkens leuk omdat ze me aan Honeydukes doet denken. Er was echter ook een winkel vol nougat en marsepein en dat was dan weer meer iets voor manlief.

Wat is het weer trouwens wisselvallig aan de zee. De ene keer hagel, een andere keer de hele dag regen, maar gelukkig waren er ook heel wat mooie dagen. Tijdens één van de korte wandelingen die we maakten op het strand leek het echter wel alsof je in een mini-zandstorm stond door de felle rukwinden.

Toen we terug thuis kwamen lag er een lieve post van Annemieke op me te wachten. Nogmaals bedankt voor het leuke Forever Friends knutselpapier Annemieke. Super lief van je.

Ook dit mooie recensieboek las bij thuiskomst op me te wachten. Nu maar hopen dat het verhaal even mooi is als de verpakking.

De dag nadien sprak ik met Nancy af om nog eens gezellig uitgebreid bij te praten. Dit keer deden we dat in Gent en kon ik dus het pakje dat ik voor Ganesha knutselde gaan afgeven in haar winkeltje. Die gaf me naast een dikke knuffel ook dit leuke cadeau dat ik op weg naar huis mocht uitpakken in de trein. Wel grappig dat die blikken doos een combinatie is van geel (Hufflepuff) en paars (mijn lievelingskleur).

In Gent kocht ik voor mezelf dit mooie notitieboek dat ik al een tijdje op het oog had en een gele cardigan waardoor de leuke Patronus-jurk die ik eerder dit jaar kocht plots een Hufflepuff-outfit werd. Dat kwam mooi uit want nu kon ik op Hufflepuffprideday een gepaste outfit dragen. 🙂

9 gedachten over “Foto-update #142”

 1. Amai dat notitieboek is prachtig! En wat een geluk dat die ring net naast een rooster viel! 😀 Ik ben trouwens ook altijd heel erg onder de indruk als de natuur zo’n stoten (haha) uithaalt. Dan voel je je als mens toch wel klein hé.

  1. Tja, jij begrijpt waarom ik dat notitieboek niet kon laten liggen hé. Het is zo mooi afgewerkt. Dat van die ring was echt een geluk bij een ongeluk, anders was die vakantie in mineur ten einde gelopen. Dat van jezelf klein voelen is inderdaad de perfecte omschrijving van hoe ik me voel wanneer ik zie hoe sterk de natuur is.

  1. Ik denk dat het zo’n afval-sorteerbak van bij Ikea is. Waarschijnlijk iemand die er eentje teveel had of een foute maat maar voor mij komt het dus wel perfect uit.

 2. Jullie hebben het duidelijk naar jullie zin gehad aan zee. Wat een geluk van die trouwring zeg! Ik zie hem zo al in slow motion naar beneden tuimelen.

  1. Dat was echt geluk hebben. Het stomme is wel dat we eerst dachten dat hij op het terras zelf was gevallen en dus de hele vuilzak hebben uitgeladen en tussen de planken van het terras aan het zoeken waren tot manlief zich bedacht dat het op het metaal was gevallen en vervolgens naar beneden was getuimeld.

 3. Oh die bak is wel handig ja. Hmm ik heb ze nu gewoon in een hoekje gepropt en hoop dat Merijn ze niet al te interessant vind (wat hij af en toe dus wel vind haha). Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke paraplu houder. Die kan ik dus nergens vinden (tenzij ze een fortuin kosten).

  1. Enkele jaren terug heb ik daar ook eens naar zitten zoeken en toen viel het me op dat mensen blijkbaar geen paraplu’s meer gebruiken want zo’n houder leek nergens te vinden. Misschien kom je hem wel eens tegen bij een kringloopwinkel maar dan moet je natuurlijk nog geluk hebben dat het een leuk exemplaar is. Ik heb trouwens net even snel online gekeken en bij bol hebben ze er een aantal. Je moet maar eens even zoeken op de term paraplubak.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.