Drie Funko’s en dan stop ik … dat dacht ik alleszins.

Het was de zomer van 2015 toen ik bezweek. Halverwege augustus om het iets specifieker te omschrijven. Op dat moment besloot ik immers om zelf toch ook maar eens een Funko te kopen vermits ik ze er zo leuk vond uitzien en tja, toen was het dus om zeep hé. Ik heb nooit gerookt, drink geen alcohol en slik en spuit enkel op voorschrift van de artsen. Maar dat betekent dus blijkbaar niet dat er geen andere (gelukkig wel gezondere) zaken zijn die een verslavend effect op me kunnen hebben.

Ik was er bij mijn eerste aankoop van zowel Harry, Hermione en Ron dat ik het daarbij ging houden. Het gouden trio stond in mijn kast en nu was het goed geweest.

Ahum, niet dus hé. Want toen bleek dat die funko’s aanstekelijk werken. In januari 2016 kwam Professor Snape de collectie een beetje groter maken

en nog wat later vond ook Luna haar weg naar mijn boekenkasten toe.

Dat jaar kreeg ik als verjaardagscadeau van mijn nichtjes een Funko van Dumbledore. Vermits ze niet zeker wisten welke van de twee ik het leukste vond hadden ze aan de verkoopster gevraagd of ze hem nog konden wisselen. Dat deden we tijdens een leuke afspraakje en toen ontdekte ik Kablamo in Mortsel waar ze dus niet enkel de Dumbledore hadden die ik het leukste vond maar ook de Funko van Draco in zijn Quidditch outfit en Sirius Black. Bovendien besloot ik ook Charlie van Supernatural te adopteren.

In hetzelfde jaar werd Hagrid aan de verzameling toegevoegd toen ik deze tegenkwam in Breda in een leuk winkeltje waar Lieke werkte. Ik heb eigenlijk geen flauw idee of ze daar nu nog steeds werkt maar Hagrid verhuisde dus van Nederland naar België en deed me beseffen dat het een beetje was misgelopen met dat voornemen om te stoppen na de eerste drie. Doordat Hagrid groter is als de andere (logisch natuurlijk) moest ik mijn boekenkast reorganiseren zodat ze allemaal op dezelfde plank konden staan.

Tegen februari 2017 stonden er plots nog een pak meer Funko’s in mijn bibliotheek. Ze lijken vrijwel even geniepig als de stiekeme calorieën die ’s nachts de naden van je kleding innemen. Hoe kan het nu dat ik er plots zoveel heb in plaats van drie?

Neville kreeg ik als verjaardagscadeau van manlief, Mad Eye Moody en Hook kocht ik zelf. Die laatste  hoor ik mijn gedachten telkens “Luv” zeggen in dat zalige accent van hem dat enkel overtroffen kan worden door het geweldige accent van Jamie Frasier. Tja, ook die kreeg een plaatsje in mijn kasten. Ook Sadness werd aan de verzameling toegevoegd nadat ik Inside Out zag.

Dat ik ook een mini Hermione, Harry en Voldemort in mijn bezit heb komt doordat er één Mini Mystery Funko was die ik heel héél graag wilde hebben. Het nadeel van die mystery funko’s is echter dat je niet weet welke je koopt tot je het pakje hebt geopend. Na drie pogingen had ik het eigenlijk al opgegeven vermits ik er niet wilde blijven kopen en toen geraakte ik er dus uiteindelijk toch nog aan …

Tja, als Hagrid groter is dan de andere personages, dan moet Dobby in een mini-versie tussen de anderen staan. Hier ging het dus niet om een derde keer goede keer maar was het de vierde keer prijs. Bij Kablamo verkochten ze deze funko’s immers zowel ingepakt als uitgepakt.

Ik was daar dan ook ont-zet-tend blij mee en werd zelfs nog gelukkiger toen ik meteen ook Minerva McGonagall mocht adopteren. Van in het begin hoopte ik eigenlijk al dat er ook van dit
geweldige personage een Funko zou gemaakt worden. Bovendien kon ik beide door een leuke actie met een mooie korting aanschaffen.

In de zomer van 2017 ontdekte ik dat ze bij Funko vrij geniepig waren want toen verscheen er een nieuwe versie van Luna en deze was veel gedetailleerder en nog meer Luna dan de eerste sobere uitgave. Hierdoor verbrak ik een tweede voornemen. In het begin leek het me immers stom om meerdere Funko’s van eenzelfde karakter aan te schaffen. Maar ja, toen kwam dus deze geweldige Luna op de markt en sneuvelde ook dat voornemen.

Vervolgens mocht Remus (in maart 2018) zijn vriend Sirius gezelschap gaan houden én mij met vaste regelmaat toefluisteren dat chocolade helpt.

Toen wist ik me een hele tijd in te houden maar in oktober 2018 kreeg ik van manlief een troostcadeautje in de vorm van een Mystery Mini Funko. Het bleek Harry te zijn tijdens de sorting-ceremonie.

Met de eindejaarsperiode van 2018 kreeg ik van mijn lieve soapmaatje nog een superleuke Luna Funko. Ditmaal die waar ze aan het supporteren is met haar leeuwenhoed. Ondertussen was ik ook al wat slimmer geworden en had ik meerdere edities van eenzelfde karakter in een wenslijstje gezet. Door dat wenslijstje kreeg ik van Nancy ook deze leuke Bellatrix-Funko. Op die manier koop ik ze zelf niet én dan kan het uiteraard geen kwaad. Ahum. #erisereentjegoedinhetbedenkenvanexcuses

De laatste funky die ik heb aangeschaft was deze geweldige Newt Scamander. Het is een exclusive waarvan ik eigenlijk dacht dat ik hem niet meer zou vinden. Of eerder, waarvan ik hem wel zou vinden maar nooit aan een niet te gestoorde prijs. Toen dat wel leek te lukken was ik dan ook super blij (ik ben het trouwens nog steeds iedere keer dat ik hem in mijn kast zie staan).

Verslavend dus, maar dan wel een verslaving die me

1. regelmatig laat glimlachen
2. die niet verantwoordelijk is voor een extra gewichtstoename
3. die een pak gezonder is dan een alcohol -of drugsverslaving
4. én die ook nog eens een pak voordeliger is dan diamanten.

18 gedachten over “Drie Funko’s en dan stop ik … dat dacht ik alleszins.”

 1. Ja ik dacht ook dat ik er niet veel ging kopen en dat ik alleen zou blijven bij een serie ofzo. Ondertussen heb ik al veel te veel staan haha. Maar je HP collectie is wel heel mooi.

  1. Grappig hoe snel zo iets uit de hand kan lopen hé. Maar ik vind het wel heerlijk om ze in de kast te zien staan dus eigenlijk heb ik er totaal geen spijt van. Al merk ik wel dat ik een aantal favorieten heb.

 2. Wat een mooie collectie! Ik heb er momenteel eentje, gekregen bij de swap. Alice in Wonderland it is. Ik zou er graag nog wel van Harry Potter hebben ook. Dus wie weet ;).

  1. Dan weet je natuurlijk wel telkens meteen wat je nog van tips kan geven aan je lootje bij toekomstige swaps. Het valt me bij die van Harry Potter echt op dat de recentere nog fijner zijn afgewerkt als in het begin. De laatste hebben veel meer details en dat maakt ze natuurlijk nog herkenbaarder en knapper.

  1. Absoluut én je bent bij deze gewaarschuwd hé. Zodra je er een eentje hebt durft het al snel uit de hand lopen.

  1. Jij had er heel wat van Belle en het Beest hé. Ik besefte nadat deze blogpost verscheen dat ik er eentje vergat. Lumière van BatB heb ik namelijk ook. Maar dat is wel de enige van Belle en het Beest die ik gekocht heb. Anders is er op de duur geen plek meer in de kasten voor mijn boeken 🙂

 3. Hihihi tof om te lezen en te kijken! Ik heb wat meer discipline :p Ik vind ze ook geweldig maar ik heb enkel mijn 3 favoriete karakters uit HP. Snape, Draco en Lucius met prophecy 🙂 Ik heb er ook nog eentje van Maleficent.
  Ik zou ook nog graag Jaime & Cersei Lannister kopen 🙂

  1. Jaja, maar zo begint het hé. Drie favoriete personages waar je heel blij mee bent maar eigenlijk zou je die en die ook nog wel willen en voor je het weet heb je enkele jaren later een hele Funko-familie in huis. 🙂

 4. Hahaha, “ik slik en spuit enkel op voorschrift van de artsen” 🙂
  Ik herken mij niet in deze verslaving, maar hey, verslavingen die geen negatieve, maar wel positieve effecten hebben: go with the flow zou ik zeggen 😉

  1. Wel, zo redeneer ik dus ook hé. Als die figuurtjes met aan het lachen kunnen brengen op een slechte dag dan zijn ze de aankoop meer dan waard en hebben ze zeker een plekje in de kast verdiend.

 5. ik weet wat je bedoelt. ze hebben in Nederland regelmatig ook funko pops bij de Kruidvat en voor 4 euro is het nog moeilijker om ze te laten liggen. heb er nu best veel maar ben er erg blij mee.

  1. Oh ja, die heb ik ook al enkele keren gezien. Gelukkig zitten er daar meestal geen bij die ik echt wil hebben want anders zou de verzameling nog een pak groter worden.

  1. Ja, ik had het echt niet verwacht toen ik er net mee begon maar ze blijven steeds nieuwe leuke exemplaren uitbrengen. Daarom probeer ik er nu toch een beetje selectiever in te worden want anders zie je op de duur mijn boeken niet meer staan met al die Funko Pops.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.