10 years challenge : de blogversie

Een tijdje terug zag ik plots overal posts verschijnen waarin een recente foto gedeeld werd naast een foto uit het jaar 2009. Jullie hebben die 10 years challenge ongetwijfeld ook zien opduiken. Ik was er benieuwd door geworden naar hoe groot het verschil zou zijn bij mij en toen ik op zoek ging naar een foto uit dat jaar ontdekte ik dat ik blijkbaar wel een 2008 en 2010 fotomap heb maar geen van 2009. Vermits ik een rampzalig geheugen heb en het niet kon opfrissen door middel van foto’s wist ik plots niets van wat er in dat jaar gebeurd was. Dus besloot ik mijn blogarchief te gaan doorsnuisteren en dat deed me een paar keer verbaasd opkijken.

Blijkbaar was 2009 het jaar waarin ik mijn allereerste keukenrobot kocht.

Ik versierde in die periode nog vrij regelmatig cupcakes.

We kregen een extra boekenkast waardoor ik mijn bibliotheek kon reorganiseren. Dat deed ik toen blijkbaar ook al vaak. Al stonden mijn boeken toen nog wel in vijf kasten in verschillende kleuren en formaten terwijl ze nu mooi op elkaar zijn afgestemd.

Ik bekeek dat jaar ontzettend veel films (105). Het was duidelijk de periode waarin we voor het eerst een digibox in huis hadden én die mochten testen. Een heel deel van die filmtitels zeggen me echt niets meer. Zelfs na het lezen van de korte inhoud van enkele van die films kan ik me ze nog steeds niet herinneren. Anderen dan weer wel: Wall-E, Bienvenue chez les Ch’tis, Twilight, Aanrijding in Moscou, Serenity, Coraline, …

Er werden toen ook opmerkelijk meer series bekeken. Lie to Me bijvoorbeeld maar ook Shameless, True Blood, Bones en Castle.

Ook handwerk kwam dat jaar opvallend meer aan bod. Zo maakte ik verschillende sjaals en kruisjessteek-projecten.

Ik won tweemaal tickets voor de cinema, ging er in totaal vier keer naar toe en ergerde me blijkbaar aan de verfilming van Harry Potter and the Halfblood Prince.

Ik won een rugzak van Eastpack die jammer genoeg spuuglelijk bleek te zijn. Je wist spijtig genoeg niet vooraf welk exemplaar je zou krijgen. De grote Forever Friends beer die ik datzelfde jaar won was gelukkig wél mooi.

In 2009 had ik blijkbaar een Nigella Lawson periode waarin ik vrijwel al haar kookboeken ontleende bij de bibliotheek en er zelf enkele aankocht.

Ik voerde al de neergepende en uitgeknipte recepten van mijn oma in in een tekstdocument en maakte er voor haar een fysiek kookboek van en een online versie voor de rest van de familie.

De website kreeg een nieuwe lay-out (die ondertussen gelukkig al weer veranderd is) In die periode was Zwartraafje vooral een website met de blog als een kleiner onderdeel terwijl het nu net omgekeerd is.

Ik speelde toen nog steeds Pet Society en dat bleek een verslavend spel te zijn.

Bij de plaatselijke Femma (die toen waarschijnlijk nog de naam KAV droeg) volgde ik een Indonesische kookdemonstratie.

Ik was enorm aan het wachten op de verfilming van The Timetraveller’s Wife van Audrey Niffenegger vermits ik dat boek geweldig vond.

Het grootste verschil met nu is echter dat ik in 2009 slechts ZES boeken las op een heel jaar tijd en dat er in plaats van meerdere blogposts per week vaak slechts één per maand verscheen. Niet moeilijk dat ik me niet veel kan herinneren van dat jaar. Ik heb het ongetwijfeld uit mijn gedachten willen verbannen.

Vermits ik geen foto kan terugvinden uit 2009 is er hier eentje uit 2008.

13 gedachten over “10 years challenge : de blogversie”

  1. Echt hé, ik vermoed dat ik in die periode meer fanfictie las want ik kan me echt niet voorstellen dat die zes boeken het enige waren dat ik op een heel jaar tijd heb gelezen.

  1. Haha, het haar net wel. Zowel qua model als qua highlights. In die tijd had ik immers nog een pak minder van die zilveren highlights die ongevraagd opduiken. 😉

  1. Het was even zoeken in mijn blogarchief-map maar ik vond het wel interessant om die contrasten te zien. Zo’n verschil met nu vermits ik momenteel nog maar amper films en series kijk en mijn tijd meestal spendeer aan lezen, bloggen en knutselen.

  1. Ik stond er zelf echt van versteld. Vraag me echt af of ik dat jaar toevallig veel fanfictie heb gelezen want ik kan me maar moeilijk voorstellen dat ik toekwam met zes boeken. 🙂

 1. Toffe terugblik! Wel zot wat een verschil in cijfers tussen films en boeken seg 🙂
  En zo lief, dat kookboek voor je oma! Zou dat zelf heel graag ooit eens doen voor mijn moeder met de recepten van mijn grootmoeder.

  1. Het contrast is enorm hé. Dat kookboek had ik trouwens lichtjes onderschat. Daar kroop veel meer tijd in dan ik had verwacht maar het eindresultaat was wel leuk om aan haar te overhandigen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.