Foto-update #140

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

door het strikje van de booksleeve die ik van Audrey kreeg lijkt het iedere keer alsof ik een cadeautje mag uitpakken.

ik maakte een aantal kaartjes

en verstuurde ook bijhoorlijk wat traditionele post. Jammer genoeg zat er ook eentje tussen dat ik liever niet had verzonden.

mijn metekindje heeft een kartonnen boekje met haar familieleden er in. Dus Tante Liesbet (Tattie Lies) staat daar ook in.

toen ik de laatste keer op Ize mocht passen kreeg ik er tijdens het lezen meteen een ronkend kersenpitkussen bij. Dat er van lezen niet zoveel in huis kwam bewijst deze collage. Al vermoed ik dat daar zelfs geen collage voor nodig was. Stitch vs lezen 1-0

Er werd bij ons in het dorp een ontbijtlezing van Bart Moeyaert georganiseerd en die was ontzettend snel uitverkocht. Gelukkig stond ik op de wachtlijst want vrij last-minute moest er iemand afzeggen waardoor ik toch nog van deze boeiende lezing kon genieten.

Tja, half februari werd het precies tijd om dan toch maar eens de kerstkaarten op te bergen.

Naast mijn Valentine Swap pakket bezorgde Irene me ook dit leuke knutsel en bullet journal-materiaal. Ik hield er meteen ook een handige pennenzak aan over en dat kwam goed uit vermits mijn huidige exemplaar veel te klein was. Nogmaals een dikke merci Irene!

Oh slechts 449€. Ahum … Mijn broer stuurde me eerder deze week een filmpje door waarin dat kasteel gebouwd wordt en er zitten echt zoveel details in verwerkt. We mochten vroeger aan de Sint iets vragen van maximum drie cijfers voor de komma maar dat was jammer genoeg voor de invoering van de euro. Ik ben anders wel heel braaf geweest …

Grappige toevalligheden in de bibliotheek … Amai, dat moet lukken … ik ook.

Iedere keer dat ik die vijzel gebruik heb ik het idee dat ik een toverdrankje ga bereiden.

Dankzij lieve Annelies kreeg ik op Valentijnsdag een Bookchoice-code waarmee ik een maand lang gebruik mag maken van deze service. Ik heb meteen vier boeken geselecteerd die me aanspraken maar heb nog geen flauw idee wanneer ik ga lezen.

Ik ging met mijn nicht naar Mechelen waar we samen van een rustige, gezellige én lekkere dag genoten. Van deze heerlijke luch bij Coup. bijvoorbeeld maar ook van de Valentijn versieringen die nog doorheen de stand verspreid stonden. Bij onze volgende nichtjes-dag gaan we nog eens naar Eindhoven. We zijn hier al enkele keren geweest maar mochten jullie er fijne (minder bekende) winkels kennen dan mag je me altijd tips bezorgen.

Diezelfde avond ging ik samen met mijn man naar de Jazz-night in de stadschouwburg van Mechelen. Ik droeg mijn nieuwe Patronus jurk, een Snitch-diadeem in mijn haar en een Deadly Hallows-ketting om mijn hals en hoorde vervolgens dat het optreden werd ingezet met het nummer Witchcraft. Nee hoor, mijn outfit was niet over the top, die was gewoon helemaal on point.

Ik heb dus echt een nieuwe favoriete outfit om in de zetel te hangen. De Hufflepuff-trui vond ik sowieso al super comfortabel. Ik ga er waarschijnlijk aan moeten wennen wanneer het weer warmer wordt en ik niet langer kan wegduiken in deze trui om vervolgens onder mijn Hufflepuff-dekentje te kruipen. De nieuwe pyamabroek is echter ook heel erg fijn om te dragen. En ja, het was een pyama-set maar die wordt – as we speak –  een beetje getransfigureerd. De kans is dus groot dat die een eigen blogpost krijgt wanneer alle transfiguraties vervolledigd zijn.

Vermits er nog slechts één visje in onze aquarium zat en dat beestje wel wat vriendjes kon gebruiken zorgden we voor wat meer kleur.

Zelfs die bosbessen konden het niet verdoezelen. Ik ben blijkbaar totaal geen fan van Skyr-yoghurt. Ma eih!

Als laatste foto nog even eentje om een traditie in ere te houden. Dit zijn enkele van de zaken die ik de voorbije twee weken heb klaargemaakt. Een ovenschotel met prei en ricotta, een pangerecht met krieltjes, witte pens, sugar snap, wortel en erwtjes en een wokgerecht met groentenballetjes, wokgroeken, kokosmelk, curry en zoete aardappel.

12 gedachten over “Foto-update #140”

  1. Bwa, de Sint weet natuurlijk wel dat ik heel, héél braaf ben geweest én dat hij al 20 jaar niet meer is langsgeweest. 🙂 Ik vrees alleen dat hij enkel brieven leest en geen blogposts.

 1. Oh, die kaartjes! Ik maak er ook al eens eentje, maar zo’n pro als jij ben ik toch niet…
  Mechelen is een mooie stad, hé. Ik ben er denk ik twee keer geweest, en ik had beide keren een heel fijne ervaring.
  Met skyr heb ik een soort haat-liefde-verhouding. Het ziet eruit als Griekse yoghurt (mjam) qua structuur maar er is iets apart met de smaak…

  1. De laatste tijd kom ik minder vaak toe aan dat kaartjes maken maar als het dan een keertje lukt vind ik het wel fijn dat ik iets persoonlijks kan maken. Dat Dobby-kaartje vond ik bijvoorbeeld heel fijn om te knutselen. Mechelen is inderdaad een heel mooie stad. Binnenkort hoop ik ook nog een keer naar Brugge te gaan. Dat vind ik ook een prachtige plek.

   Ik kan me echt helemaal terugvinden in je Skyr-omschrijving. Het deed me aan Griekse yoghurt denken maar zodra ik er dan van proefde had ik het gevoel alsof die (niet) Griekse yoghurt me had opgelicht. Misschien is het iets dat je moet leren waarderen maar ik ben toch maar terug overgestapt op de yoghurt die ik gewoon ben.

  1. Ik zou nu normaal reageren met ‘Dat is heel graag gedaan.’ maar in deze situatie telt dat natuurlijk niet. Ik had je immers veel liever een heel ander kaartje toegestuurd. ♥♥

  1. Jammer hé. Het lijkt mij ook heerlijk om het in elkaar te knutselen. Ik vond het steeds heerlijk ontspannend om zo’n plan stap voor stap op te volgen en die kasteel is echt wel indrukwekkend.

 2. Haha, je reactie op skyr 🙂 Ik at het in IJsland en was er wel fan van, al waren het daar wel versies met een smaakje, misschien helpt dat 🙂

  Dat kaartje met die walvis is echt gigantisch schattig! En dat Legokasteel belachelijk duur, Harry Potter of niet…

  1. Ik heb het vrijdag toevallig nog tegengekomen in een speelgoedwinkel én ik heb het (voor je je zorgen gaat maken) daar mooi laten staan. Eigenlijk is Lego sowieso erg duur maar het gaat wel belachelijk lang mee. Mijn ouders hebben nog steeds de Duplo waar we als kind mee gespeeld hebben en nu spelen mijn nichtje en neefjes daar mee. Mijn broers hadden vrij veel van Lego en ik vermoed dat dat nu bij hen thuis staat.

   Misschien smaakt die skyr gewoon beter wanneer je het in Ijsland eet. Maar dat wordt een kostelijke onderneming als poging om het te herwaarderen. Misschien ook een nutteloze poging vermits ik de drinkyoghurt versie met bosbes ook al niet lekker vond. 🙂

 3. Is sinterklaas geen komma vergeten? Jeetje wat een prijs. Dwerg gourami’s waren ook één van mijn favoriete soortjes in een tropische aquarium, zulke mooie kleuren!

  1. Bizar hé, die prijs. Dat is natuurlijk geen probleem wanneer je een goede gevulde kluis bij Gringotts hebt maar ik ga er vanuit dat er maar weinig mensen zijn die dat bedrag kunnen ophoesten voor een luxe-product. De gourami’s hebben onze aquarium inderdaad een pak kleurrijker gemaakt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.