Boekige Bekers

In één van de vorige Foto-updates deelde ik een foto die aantoonde dat het een beetje pro-blematisch gesteld was met mijn bekerlade. Zelfs ondanks het feit dat ik vrij goed ben in Tetris lukte het me niet om er nog aan toe te kunnen voegen. Sofie van Fiekefatjerietjes stelde toen via de reacties voor om misschien eens een blogpost rond mijn beker-collectie te doen. Vermits er tussen al die leuke Forever Friends – exemplaren ook heel wat boek-gerelateerde bekers zijn terug te vinden besloot ik die suggestie op te volgen. Dat ik hierdoor nog eens een titel met alliteratie kan gebruiken is leuk meegenomen.

De Shut Up, I’m reading beker kreeg ik van lieve vriendin Nancy en het is nog steeds één van mijn favoriete bekers.

De dokter weghouden lukt me iets minder goed maar de realiteit op afstand houden gaat me een pak beter af. De beker rechtsboven die Kwante me toestuurde is me dan ook op het lijf geschreven.

De Proud Bookjunkie beker kreeg ik eind vorig jaar van mijn Secret Santa Stefanie.

De derde Blossom Books beker in mijn collectie kreeg ik voor mijn verjaardag cadeau van mijn schoonouders. Zij kennen me ondertussen ook al héél goed.

De Polyjuice Potion beker kocht ik bij Primark en ik vind hem nog steeds heel leuk.

Al is in deze collage de Accio Tea beker die in de Magic is Might box van Letters & Lights zat mijn grote favoriet.

De onderste twee bekers kreeg ik cadeau van Ellis tijdens de Bloggers High Tea die ik een jaar of twee terug organiseerde. Aan die dag heb ik nog steeds heel fijne herinneringen dus beide bekers vormen een mooie souvenir.

Het theetasje met bijhorend schoteltje vond ik bij Primark en ik kon er niet aan weerstaan.

De Belle Beker kreeg ik bij mijn vorige verjaardag cadeau van manlief.

De Chip-beker die linksboven staat wilde ik heel graag maar blijkbaar was ik niet de enige. Het was alleszins heel moeilijk om er aan te geraken. Gelukkige zorgde een aantal lieve blogvriendinnen ervoor dat hij hier nu toch in mijn kast staat te pronken.

De beker ernaast zat in het Crowdfunding-pakket dat Urban boeken samenstelde naar aanleiding van De Anderen-reeks van Anne Bishop. Ik hou echt van deze serie en vind het dan ook heel leuk dat ik een bijhorende beker heb.

Op deze foto ziet het er een vrij ‘saaie’ beker uit maar wanneer je er warm water in giet verschijnt de Marauders Map. Ik kocht deze beker bij de Harry Potter Exhibition in Brussel.

Mijn tweede Chip-beker was een pak makkelijker te vinden dan de eerste. Ik vind hem zelf wel iets minder leuk als de andere versie.

Meestal gebruik ik ze gewoon wanneer ik thee wil drinken maar af en toe verschijnen deze bekers ook wel eens in mijn Bookstagram-feed.

De beker op de foto bij de inleiding heb ik zelf gemaakt. Dat was één van de boekgerelateerde DIY-projecten die ik hier in het verleden heb gedeeld. Jammer genoeg gaat de verf na een tijdje vervagen.

Hebben jullie veel boekgerelateerde bekers?

 

 

21 gedachten over “Boekige Bekers”

 1. Ik heb er nog niet één! 😮 (Behalve een mini-Chip, maar daar kan ik niet uit drinken…) Daar moet dringend iets aan gedaan worden.
  Jij hebt wel een hele mooie collectie. Waar is dat tasje met schoteltje van? Ik heb het gevoel dat ik het zou moeten weten…

  1. Uit mijn Chip-tasje kan ik zelf ook niet drinken. Ik heb teveel schrik dat het zou beschadigd worden en gebruik het dus enkel decoratief. Ik ben er van overtuigd dat je meteen ‘Oh ja!’ gaat mompelen wanneer je leest dat het tasje en schoteltje een referentie zijn naar Professor Trelawney die telkens de grim ziet in Harry’s theebladeren. 😉

  1. Maar jij kan jouw bekers dan misschien weer wel heel handig opbergen zonder dat je moet gaan Tetrissen. 🙂

  1. Ik vrees dat mijn arme Forever Friends bekers zich verwaarloosd voelen. Vroeger dronk ik daar continu uit en nu grijp ik steeds terug naar mijn favoriete boekige bekers.

  1. Die staan hier allebei naast elkaar in de boekenkast en ik moet iedere keer glimlachen wanneer ik er voorbij wandel.

 2. Wat een boel leuke bekers! Heerlijk om ze helemaal tot aan de rand toe te vullen met een lekkere thee 😉 En gelijk ook erg handig om aan je benodigde liters per dag te komen hihi.

  1. Het valt wel een beetje op dat ik mijn favorieten steeds opnieuw zo snel mogelijk afwas zodat ik ze weer kan gebruiken. 🙂

 3. Jaaaaa ik heb er ook een hoop! Die Proud Book junkie en de kopjes van Belle & het beest <3 Zo fijn! Ik zoek nog steeds die shut up I'm reading, hier nergens meer te krijgen (of alleen in grote aantallen)

  1. Die Shut up I’m reading is echt één van mijn favorieten maar hij wordt blijkbaar niet meer verkocht. Ik wist niet dat je hem nog wel in grote aantallen kon vinden.

 4. Ik heb er 2 (blossom books). Een waarvan ik ’s morgens uit drink en een in mijn boekenkast waar ik al mijn bladwijzers in plaats. ik zou wel nog heel graag eens chip kopen! Die is zo leuk!

  1. Mijn Chip bekers gebruik ik eigenlijk niet om uit te drinken. Die vind ik zo schattig dat ik ze zuiver decoratief gebruik. Die van Blossom Books worden dan weer net heel vaak gebruikt.

 5. Ik denk niet dat ik een boekgerelateerde beker heb.. O ja, er zat er eens eentje in een goodiebag. Op Yalfest Vlaanderen denk ik? Ik denk dat die zelfs nog ongebruikt in de kast staat. Oeps!

  Die polyjuice potion beker is wel echt fantastisch <3

  1. Nu wordt het hier stilletjes aan een probleem om ze nog allemaal in mijn kast te krijgen. Ik durf ze immers niet goed stapelen uit schrik dat ze dan stuk zouden gaan.

 6. Haha, “A book a day keeps the reality away”, zalig!
  Ik heb vroeger een Chip-tas gehad, maar wel een plastieken. Die kwam van Disney on Ice en was op de dag zelf gevuld met granita ijs 🙂
  Nu heb ik er eentje met een citaat van Herman De Coninck.

  1. Ik ga precies nog wat meer moeten lezen om te zien of boeken daadwerkelijk de dokters weghouden maar meer lezen is natuurlijk geen straf. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.