Foto-update #137

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik zou het een kustwerk kunnen noemen in plaats van een kunstwerk maar dat is misschien een te flauw grapje. In ieder geval wist ik meteen toen ik dit kunstwerk zag dat ik het met Kerst aan mijn ouders wilde geven. Het is gemaakt door Mia Nelen die resten textiel verwerkt tot creaties als deze.

De bekerlade wordt een beetje problematisch. Zelfs voor iemand die vroeger vrij hoge Tetris-scores haalde.

Ik leerde een lekkere ijssmaak kennen door een mede-boekliefhebber

en kwam in de plaatselijke boekenwinkel een mede-raafje tegen.

Eigenlijk vind ik het wel leuk wanneer er met vertraging nog wat kerstpost toekomt want dan kan ik er nog wat langer van genieten. Al helemaal wanneer ze zo leuk geadresseerd zijn. Hier wist ik meteen van wie het kwam.

We vierden oudejaarsavond gewoon rustig thuis met ons tweetje én leuke servetten. Het zit hem in de details hé.

Ik ging bij mijn metekindje oppassen en bewonderde haar boekenkast, vroeg me af waar dat roze staafje naar toe was gegaan en kreeg twee dagen later ook nog een prachtige nieuwjaarsbrief én dikke knuffels en kussen van haar.

Er stond in het weekend een koerier aan de deur met een postpakket en ik vroeg me echt af of ik een bestelling vergeten was. Maar nee hoor, het was de prijs die ik bij Kwante’s foto-opdracht had gewonnen. Mijn TBR is dus alweer gestegen.

Niffy is af en toe mijn leescoach (Komaan, sneller lezen! Zo ga je nooit die tbr kunnen wegwerken. Tempo, tempo! …het is nogal een slavendrijver) en hij mocht onlangs ook mee naar de cinema toen we (ik nogmaals) naar Fantastic Beasts gingen kijken. Daar was hij gelukkig heel stilletjes.

De eerste lading koekjes van het jaar waren Pindakaaskoekjes met chocoladechips en ik deelde ze uit aan onze lieve postbode en twee vriendinnen. Manlief kreeg met kerst een Wookiee Cookies trommel cadeau dus die moest even mee op de foto.

Ik las rustig op de trein naar Gent in het boek dat Emmy me een hele tijd geleden tipte in Tikkertje, maar dan met boeken. (The Girl of Fire and Thorns van Rae Carson is echt tof)

In Gent zelf had ik een heerlijke bijpraat dag met een lieve vriendin die steeds geweldige pakjes uitkiest. We wisselden die dag immers nog even kerstcadeautjes uit. Auntie Bella heeft ondertussen al een plekje gekregen in de kast, Dobby hangt op mijn magneetbord met foto’s, het boek ligt klaar tot ik tijd heb om het te lezen en de kom is ideaal om mijn dag te beginnen. Die havermoutpap smaakt nu nog lekkerder.

Verder ontdekte ik twee nieuwe adresjes (Fitchen én Maison Elza) en ging nog eens smullen van heerlijk soep en salade bij Soep Plus. Bovendien ontdekte ik een mede-raaf in Gent. Het is alleen nogal een onduidelijke foto vermits het zo snel donker wordt ’s avonds.

Ik kreeg een reserve exemplaar van mijn favoriete bladwijzer en vind het echt een geruststellend idee om te weten dat er nog een back-up is indien mijn huidige exemplaar het ooit begeeft. Bovendien was het heel leuk om Ganesha nog eens te bezoeken bij The Fallen Angels in Gent. Zij is echt zo’n lieve uitbaatster en haar winkeltje voelt iedere keer aan alsof je een schattenzolder aan het bezoeken bent.

Dit keer kocht ik zelf een set met vier Hogwarts-pillendoosjes. Ik twijfelde eerst vermits ik er al enkele leuke (ondermeer die van Hufflepuff en Magic Pills) heb maar als je dan toch veel medicatie moet nemen mag je best wat investeren in doosjes die je doen glimlachen. Dat heb ik mezelf alleszins wijsgemaakt. 🙂

Bij thuiskomst ontdekte ik bovendien dat er leuke post op me lag te wachten met lieve wensen die me op het lijf geschreven zijn (ja hoor, die brief mag nu echt wel gaan komen) en bijzondere theesmaken die gebaseerd zijn op personages uit de Overstekers-reeks van Petra Doom.

Hebben jullie de voorbije twee weken nog iets leuks meegemaakt?

12 gedachten over “Foto-update #137”

  1. Als je bij The Fallen Angels langsgaat mag je Ganesha de groetjes van me doen. Het is echt leuk om er rond te snuisteren en ze heeft zowel kaartjes als pins van Studio Inktvis liggen. Die vond jij toch ook leuk hé. Wie weet werk ik jouw beker-blogpost suggestie nog is uit. Het zijn echter niet allemaal boekgerelateerde bekers. Veel, maar niet allemaal. 🙂

  1. Dat is natuurlijk minder leuk om op terug te blikken. Hopelijk verdwijnt die hoofdpijn snel en kunnen boeken of de Winchester broertjes je wat afleiden.

  1. Zodra ik die trommel zag wist ik dat ik hem aan mijn man wou geven. Hij staat hier nu mooi in het zicht op het aanrecht in de keuken. Niffy gaat me waarschijnlijk nog heel vaak laten glimlachen.

  1. Ja, ze waren er gelukkig allebei blij mee. Vake omdat het hem meteen aan de zee deed denken en moeke vond het ook heel knap gemaakt. Die gaat daar als ex-leerkracht Snit en Naad natuurlijk meteen op letten.

  1. Hmmm, njammie. Ik was daarstraks al wat foto’s aan het klaarzetten voor de volgende foto-update en daar dook weer gebak in op. Blijkbaar gaan die zoete foto’s hier ook dit jaar blijven verschijnen. 🙂

 1. Mmm, koekjes! Sjansaar die postbode van jou 😉 En bedenk ik mij nu, hier bellen postboden eigenlijk helemaal niet aan op hun eerste werkdag na Nieuwjaar (al is die traditie in België misschien ook wel aan het verdwijnen?).

  1. Hier doen ze dat inderdaad ook niet meer. Maar ik had haar een sms-je gestuurd dat ze even mocht aanbellen wanneer ze bij ons langskwam omdat er iets voor haar klaarstond.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.