Getest en Goedgekeurd #4

getest-en-goedgekeurdBlijkbaar is het al meer dan 2,5 jaar geleden sinds ik een Getest en Goedgekeurd deelde. In deze rubriek toon ik jullie een aantal recepten die hier goed onthaald werden én waar jullie ze kunnen terugvinden. In het verleden toonde ik ook enkele creatieve projecten die ik in boeken had teruggevonden maar in deze editie komen uitsluitend recepten aan bod. Sommige van hen komen uit kookboeken andere vond ik online. Ik vermeld de bron er steeds bij zodat jullie ze zelf ook kunnen uittesten én hopelijk ook zullen goedkeuren.

De Portugese kaastaartje uit Heerlijk Simpel van Janneke Philippi.

Deze geroosterde kaneelbrioche met perzik en mascarpone uit Tosti & Toasts van Fern.

De Zuiderse variant van Witloof in de oven uit het boek Snelle klassiekers met een twist van Brenda Hoff.

Deze Kruidige linzensoep van Deliciously Ella die nog lekkerder smaakt nu het kouder is geworden.

De biscotti uit Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari.

Deze quiche met kip, spekreepjes en groenten waarvan ik het recept uit een Allerhande knipte. Gelukkig kan je het recept ook gewoon hier terugvinden.

Uit het boekje Kruimeltaart werd deze versie met bosbessen én een kaneelcrumble bovenop al snel een favoriet.

Ook de Fruitige rijstsalade met een zachte currydressing uit het boek Kilootje minder verschijnt hier nog steeds op tafel.

Iets minder gezond maar wel erg lekker zijn de Potjes met koekjesdeeg uit Simply Nigella.

Al valt deze versie van een rauw koekjesdeeg waarvan ik het recept uit een Flair knipte ook goed mee. Niet iets om regelmatig klaar te maken maar nadat iemand me zin had doen krijgen in paaseieren gevuld met koekjesdeeg en die vervolgens onvindbaar bleken te zijn heb ik er toch maar eens mee gezondigd.

De Gepofte aardappels met prei en brie vond ik in een reclamefolder van Aldi en ook dit recept werd sindsdien meermaals klaargemaakt.

De Bananoffee-trifle die ik al een aantal keer serveerde tijdens feestjes was oorspronkelijk de Bananoffee-taart uit Dessert Easy. Toen de taartbodem te breekbaar bleek te zijn heb ik hem gewoon verkruimeld en er een trifle van gemaakt. Eigenlijk ben ik dat vervolgens gewoon blijven doen omdat ik het zo lekkerder vind.

 

8 gedachten over “Getest en Goedgekeurd #4”

  1. En ja, hoor, ik zit hier weer honger te krijgen. 😛 Die bosbessenkruimeltaart klinkt geweldig, ik ben gek op bosbessen. En die trifle-potjes klinken ook al niet slecht, en (na zoet krijg ik zin in iets hartigs) die linzensoep ziet er ook goed uit. 😀

    1. Hihi, maar goed dat er dan zowel zoete als hartige bereidingen in dit lijstje opduiken. Dat Kruimeltaart-boekje is echt tof. Er staat ook een heerlijke versie met ananas en kokos in. Ik vond het eerst wat vreemd klinken maar het eindresultaat was echt lekker.

    1. Ik had mezelf blijkbaar ook aangestoken vermits ik de dag dat deze blogpost verscheen zelf de Portugese kaastaartjes opnieuw ben gaan bakken. 🙂

    1. Hihi, die heb ik dus donderdag nog eens opnieuw klaargemaakt. Blijkbaar werkte die blogpost aanstekelijk. Maandag zijn de kerstkoekjes aan de beurt. Dankjewel trouwens. Ik vind het altijd leuk wanneer het er in het echt ook zo uitziet.

    1. Hihi, aan de reacties op deze blogpost en mijn foto-updates te zijn is het mijn missie om mede-booknerds aan het eten te krijgen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.