Foto-update #135

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik toonde dit nieuwe kersthuisje eerder al op Social Media maar nog niet hier. Tja, ik ben er gewoon super gelukkig mee dus ik wil het ook hier met jullie delen. Na een tegenvallend Boekenfestijn gingen we nog even bij VanUytsel langs en daar kochten we ter compensatie een eigen boekenwinkel.

Ook mijn BuJo werd passend versierd.

Ik sprak met een lieve vriendin af in Mechelen en we probeerden daar een lunchadresje uit waar we nog niet eerder waren geweest. Eentje waar je uit verschillende soorten soep kon kiezen. Voor de geïnteresseerden … het gaat om deze zaak. Ons 3-uurtje was iets minder gezond (Oops!) en ik kwam ook nog deze knappe draak tegen.

Ook ’s avonds genoot ik nog wat langer van deze stad. Zowel van de prachtige kerstverlichting als van het toonmoment van de Pop/Jazz-opleiding die mijn man volgt. Een deel van de kerstverlichtingsfoto’s werd door mijn man getrokken. Blijkbaar is die zijn camera veel beter voor foto’s zonder zonlicht.

Als kind gingen we in de zomermaanden naar twee verschillende bibliotheken. Kwestie van zeker genoeg leesvoer te hebben. Ondertussen was het al jaren geleden dat ik nog eens in die andere bibliotheek kwam dus toen ik dat onlangs opnieuw deed voelde het heel nostalgisch aan.

Na het maken van de kerstkaarten was het natuurlijk ook tijd om ze te schrijven en de enveloppen te versieren. De meeste zijn ondertussen gepost. De laatste lichting post ik volgende week.

Zo’n echte natte herfstdag vraagt gewoon om vers gebakken taart. Die vervolgens mee naar het werk ging voor de collage’s van mijn man. Dat gaat waarschijnlijk heel onnozel klinken maar ik vind het wel ontspannend om fruit in een patroon te schikken op zo’n taart. Beetje zonde dat er nadien terug beslag overheen moest maar zo heb je het toch nog even gezien.

Het boekenwinkel-kersthuisje stond al op de kast maar de overige kerstversiering werd pas bovengehaald toen de Sint terug naar Spanje vertrokken was. Momenteel branden er hier ’s avonds dus veel kerstlichtjes.

Sneller dan verwacht kon ik mezelf in de boekenbijlage van De Morgen zien verschijnen. Ik had ook niet verwacht dat die foto zo groot zou zijn. Je kan bijna de titels van de boeken in mijn kasten lezen. Nog beter zelfs in dit bestand dat Marnix Verplancke me toestuurde. De leuke foto werd dan weer gemaakt door Stefaan Temmerman.

De orchidee waarvan ik vreesde dat hij klaar was voor het plantenkerkhof kreeg onverwachts toch nog een nieuwe scheut. Joepie!

Mijn kersverse neefje werd geboren op 6 december dus ik ben waarschijnlijk heel héél braaf geweest.

Als 14-jarige maakte ik voor mijn Oma een kerst-tafelloper en die heeft ze blijkbaar nog steeds.

Een tijd terug was ik heel nieuwsgierig naar de Salted Caramel Brownie Hot Chocolate van die ene keten waar ze je naam vrijwel telkens fout schrijven. Ik bleek geen fan te zijn maar was wel benieuwd naar hoe een brownie met karamel zou proeven. Dus probeerde ik onlangs een nieuw recept uit.

Tijdens het schrijven van de kerstkaarten moest ik lachen om deze envelop. Zowel Olaf als Elsa staan er op en toch heeft het niets met Frozen te maken.

Mijn Accio Tea beker haperde eerder deze week en bezorgde me warme chocomelk. Vermits ik tegen verspilling ben heb ik die maar braaf opgedronken.

Net op tijd kreeg ik deze nog af. Er was geen tijd meer over om een foto in daglicht te maken maar ik kon hem wel de dag nadien aan een lieve blogvriendin geven. Ik vind het eigenlijk wel een fijn idee dat er ondertussen enkele vriendinnen en familieleden rondwandelen met een met liefde gemaakte sjaal.

’s Ochtends opstaan met bezoek op de vensterbank van de keuken.

Alleen thuis en genieten van zowel Supernatural als een limited edition van Ben & Jerry’s nadat Petra me daar zin in heeft doen krijgen. Deze was me wel op het lijf geschreven want ik ben zelf ook een limited edition.

Beetje bij beetje komen hier ook al wat kerstkaartjes toe en sommige van hen werden verzonden met super schattige postzegels.

Slechts een 15 – tal keer deze week. Ik ga er dus op vooruit maar had bij het bestellen van de klinken van onze keukenkasten nooit kunnen voorspellen dat dit een onhandig systeem ging zijn.

Ook de voorbije twee weken:

Ik voelde me vereerd omdat de schichtige kat van een vriendin om knuffels kwam vragen terwijl ze doorgaans wegloopt zodra er bezoekers zijn.

Ik genoot van mijn kersverse slapende neefje in mijn armen.

Liet mijn broer me zien dat ik in zijn contactenlijst sta als zusje Hufflepuff. Dat is dus die broer die nog nooit Harry Potter gelezen of gezien heeft.  Wie weet is hij binnenkort zo nieuwsgierig dat hij toch nog gaat bezwijken.

Vond manlief dat we eigenlijk de Harry Potter BluRay box moesten kopen zodat we ze nu allemaal op bluray hebben in plaats van enkel de laatste twee films. Dat ik daardoor plots ook meer plaats in de kast had is natuurlijk goed meegenomen.

Schreef ik een kaartje voor iemand om vervolgens vast te stellen dat ik het adres van die persoon helemaal niet heb. Heel handig natuurlijk. Maar als ik er achter vraag is het natuurlijk geen verrassing meer. Dilemma dilemma …

26 gedachten over “Foto-update #135”

 1. Haha misschien kun je iemand die diegene kent om het adres vragen? Maar wat een schattig neefje zeg!!! Heerlijke update weer en de kippensoep is gelukkig bijna warm kan ik meteen eten haha.

  1. Dat zou een oplossing zijn mocht ik enkele van haar vrienden of familieleden kennen maar ik ken eigenlijk enkel haar. Hihi, nu heb ik trouwens zin in warme kippensoep. Dat werkt hier duidelijk in twee richtingen. 🙂 Dankjewel trouwens. Ik ga deze week nog eens op bezoek om mijn neefje te bewonderen en dan neem ik wat kraamkost voor mijn broer en schoonzusje mee. Dat leek me wel een welkome attentie wanneer je net voor de tweede maal mama en papa bent geworden.

 2. Alez dan is er nog hoop voor mijn orchidee (niet dat ik het erg zou vinden als hij dood zou gaan maar ik kreeg hem van mijn schoonmoeder dus ja 😉 ). Jammer dat de Belgische kerstzegels niet zo mooi zijn!

  1. Af en toe eens een uur in lauw water zetten doet blijkbaar wonderen. Ik gebruik er de afwasbak in de keuken voor en nu lijkt het weer helemaal goed te komen met die plant. We kregen hem van onze vroegere buurvrouw toen we vijf jaar getrouwd waren. Ik vond het in de eerste plaats heel lief van haar maar symbolisch ook wel mooi dat er het jaar nadien zes nieuwe bloemen doorkwamen. Ok, dat is maar één jaar zo mooi uitgekomen maar ik vond het echt tof.

  1. Ik dacht dat ik niet zo gek was van karamel maar blijkbaar hangt het dus gewoon af van de vorm. Tussen de brownie vond ik het alleszins wel lekker en ook het One Love-ijs van Ben & Jerry waar karamel in verwerkt zit vond ik njammie.

   1. De combinatie karamel met chocolade doet het altijd goed. Ook pralines met karamel vind ik superlekker. Of van die Rollo-snoepjes!

    Ja lap, nu heb ik honger…

    1. Ik heb deze reactie zien binnenkomen via de gsm en ben hem nu via de laptop aan het goedkeuren en beantwoorden. Beide keren zit ik hier te gniffelen met dat laatste zinnetje. 🙂

  1. Dankjewel Sas! Het zou leuk zijn mocht je die brownie zo uit het scherm kunnen nemen zoals in Sjakie en de Chocoladefabriek hé. Waarschijnlijk zouden mijn bezoekcijfers dan plots de hoogte in gaan. 🙂

 3. Oh, nu moét ik die Ben&Jerry’s natuurlijk ook een keer uitproberen, als jij er zo lekker over schrijft. 😛 En die brownie ziet er ook al zo goed uit! (Ik krijg honger hier…)
  Super dat de orchidee weer tot leven is gekomen! Lastige figuren die orchideeën, maar als je iets voor elkaar krijgt, is het wel bevredigend. Soms krijg ik het idee dat ik mijn andere planten dringend even moet bejubelen omdat ze het zonder al dat gedoe goed doen, echt de vergeten ‘brave kindjes’.

  1. Hahaha, ik denk echt dat het maar goed is dat ik niet zo makkelijk bij de A.Heijn geraak of ik zou ze vrijwel allemaal willen uitproberen. Eigenlijk wel hé. Die orchidee wordt beloond met extra aandacht omdat hij ‘moeilijk’ doet en die anderen overleven op af en toe een beetje water.

  1. Ik ben echt blij dat we het gekocht hebben. Nu moeten we misschien nog een tearoom scoren en dan hebben we (wat mij betreft) het ideale kerstdorpje.

  1. Dankjewel Aurelie! Het is dat we geen plannen hebben om ons huis te verkopen want met deze foto die het er heel ruim en licht laat uitzien zouden we snel een nieuwe eigenaar gevonden hebben. 🙂

 4. Dat kersthuisje/boekenwinkeltje is echt prachtig 😀 en ik ben heel heel blij met de sjaal. Later deze week volgt er nog een foto! Ik vind het heerlijk dat ik nu elke dag een stukje Zwartraafje bij me draag <3

 5. Oh, proficiat met de geboorte van je nieuwe neefje!
  Ik vind dat trouwens helemaal niet onnozel van dat fruit schikken op een taart. Of anders zijn we met twee onnozel, dat kan ook 😉
  En superleuk dat je in de boekenbijlage van De Morgen verschenen bent!

  1. Dankjewel Haaike. Al een geluk dat ik daar dan niet de enige in ben. Van zo’n slapend neefje in mijn armen (die ademhaling, de slaapgeluidjes, … ) wordt ik trouwens ook helemaal rustig.

  1. Gek eigenlijk ook hoe vaak ik dat voor heb. De ene keer met de leiding van mijn insulinepomp, een andere keer met de strik van mijn jurk of de zak van een losvallende trui, … Die klinken hebben het precies op me gemunt.

 6. Hahaha, ik heb dezelfde klinken aan mijn keukenkasten en blijf ook regelmatig hangen 🙂
  Altijd leuk die foto’s!

  1. Dat doet nu eens echt deugd om te lezen. Mijn man snapt niet hoe ik het gedaan krijg om zo vaak te blijven hangen aan de klinken maar het gaat gewoon vanzelf. Ik ben dus heel blij dat ik niet de enige ben die het voorheeft.

 7. Wat veel gezellige foto’s! Je maakt ware kunstwerkjes van je kerstkaarten én appeltaart. Ziet er heerlijk uit, was de Salted Caramel Brownie nog lekker? Zo klinkt ie in ieder geval wel 😉

  1. Dankjewel Michelle! Die brownie viel goed mee. Ik denk dat het een goed idee was om hem uit te delen. Zowel een blogvriendin als mijn broer en schoonzusje die onlangs opnieuw papa en mama werden kregen een doos brownies cadeau. Anders had ik er waarschijnlijk niet aan kunnen weerstaan en ze in mijn eentje opgesmuld.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.