Boekspotter #4: Breda

Waar het bij het Blogger -en Auteurs Vriendenboek mijn bedoeling is om zowel mede-bloggers als auteurs de kans te geven om zichzelf voor te stellen leek het me een leuk idee om ook een terugkerende blogpost te lanceren rond favoriete boekenwinkels. Ik ga er alleszins vanuit dat jullie het net als ik leuk vinden om te ontdekken waar je terechtkan wanneer je nieuw leesvoer nodig hebt én dan komt een Citytrip-gids op maat van boekliefhebbers perfect van pas.

In eerdere edities kreeg je al tips voor een boekige citytrip naar Antwerpen, Amsterdam en Londen.

Vandaag deel ik graag enkele van mijn favoriete adressen in … Breda met jullie.

De allereerste boekenwinkel die ik bezocht in Breda was de Grand Theater. Een winkel die zoals de naam al doet vermoeden is ondergebracht in een oud theater. Al moet ik er wel meteen bij zeggen dat het voor mij persoonlijk ook echt het gebouw is waardoor ik van deze winkel hou. Tot nu toe heb ik er immers (buiten kaarten) nog nooit een boek tegengekomen dat ik niet kon laten liggen.

Grand Theater – Van Coothplein 17b

Bij Latte & Literature zie ik dan weer iedere keer veel te veel dat ik mee naar huis wil meenemen. Fantasyboeken, graphic novels, cartoon-bundels, leuke gezelschapsspelen, … Bij elk bezoekje kijk ik hier mijn ogen uit.

Latte & Literature – Nieuwstraat 18

Bij Het Ezelsoor is het dan weer net een kwestie van geluk hebben dat je tussen de tweedehandse boeken net dat ene exemplaar tegenkomt dat je graag wil lezen. Vrijwel ieder hoekje en elk oppervlak ligt hier vol met boeken. Hier kan je dus wel even rondstruinen.

Er zijn nog meer boekenwinkels in Breda maar bij deze drie ga ik vrijwel iedere keer langs wanneer ik de stad bezoek.

Ezelsoor – Veemarktstraat 52

Van al dat rondslenteren tussen de boeken krijgt een mens uiteraard wel een honger. Ok, in sommige gevallen gaat het vooral om veel goesting in iets lekkers.

We lunchen vrijwel telkens bij Bagels & Beans. Mijn nichtje en ik gaan liefst naar het filiaal aan het Van Coothplein.

Ook bij Doppio op de Grote Markt hebben we al heerlijk geluncht.

Bagels & Beans – Van Coothplein 15

Doppio – Grote Markt 18

Dankzij Ellis en Esmee hebben we ook A cup of Cake ontdekt. Hier verkopen ze naast cupcakes ook gigantische freakshakes.

Samen met Annemieke en haar zoontje kwam ik onlangs ook voor het eerst bij H. van Haaren, een authentieke tearoom.

Een leuke dag afronden met lekker eten én nog wat extra bijpraat-tijd deden we de laatste keren met sushi bij Ume.

A cup of Cake – Sint Janstraat 6

H. van Haaren – Veemarktstraat 27

Ume – Markendaalseweg 64

Als je zelf ook een keer je favoriete adresjes uit jouw stad wil delen mag je me gerust een mailtje sturen. Het lijkt me leuk om via Boekspotter verschillende Boekgerelateerde citytrips bij elkaar te sprokkelen.

 

6 gedachten over “Boekspotter #4: Breda”

    1. Ik denk dat ik voor het eerst over Bagels en Beans hoorde op jouw blog of die van Michelle. Dus zodra we er een keer eentje tegenkwamen wilde ik er graag langs en sindsdien zijn we fan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.