Boekspotter #2: Londen

Waar het bij het Blogger -en Auteurs Vriendenboek mijn bedoeling is om zowel mede-bloggers als auteurs de kans te geven om zichzelf voor te stellen leek het me een leuk idee om ook een terugkerende blogpost te lanceren rond favoriete boekenwinkels. Ik ga er alleszins vanuit dat jullie het net als ik leuk vinden om te ontdekken waar je terechtkan wanneer je nieuw leesvoer nodig hebt én dan komt een Citytrip-gids op maat van boekliefhebbers perfect van pas.

Ongeveer een jaar geleden probeerde ik Boekspotter te lanceren door in een eerste editie mijn favoriete adresjes in Antwerpen met jullie te delen. Nadien viel het jammer genoeg stil vermits er niet echt reactie kwam op de oproep. Gelukkig kwam daar onlangs verandering in. Net op tijd trouwens want dankzij de insiderstips van lieve Melissa leerde ik nog voor ik naar Londen vertrok enkele adresjes kennen die nog niet op ons lijstje stonden.

De kans is dus groot dat ik terwijl jullie dit lezen de lekkere sushi of Freakshake aan het uittesten ben voor of na het bewonderen van het grote aanbod boeken in de Waterstones.

* * *

Een tijdje geleden vroeg Liesbet mij of ik een lijstje wilde maken van alle sites die iemand moet bezoeken als ze naar Londen komen. Aangezien ik inmiddels al 1,5 in deze prachtige stad woon ben ik heel wat mooie plekjes tegen gekomen.

Boekshops die je niet mag missen:

Waterstones Piccadilly

Adres: 203-206 Piccadilly, St. James’s, London W1V 9LE
Website: www.waterstones.co.uk

Dit is de grootste boekenwinkel van Europa. En vooral verdieping 2 en 3 zijn mijn favoriet, hier vind je de Fantasy en de Children’s/YA afdeling. Ook heb je heel vaak super events in deze winkel. Zoek vooral even de website op voordat je naar Londen gaat, want het kan zo maar zijn dat je een van je favoriete auteurs kan ontmoeten op je vakantie. Een tip, kijk wel direct zodra je het weet, want het kan zijn dat je event heel snel uitverkoopt.

Hatchards Piccadilly

Adres: 187 Piccadilly, St. James’s, London W1J 9LE

Deze winkel staat er al sinds 1797 en er wordt gezegd dat dit de oudste boekwinkel in de UK is. Het is heel gaaf om hier even doorheen te lopen en gewoon de geschiedenis van de print op te snuiven. Ook heb je hier hele gave first editions liggen.

Any Amount of Books

Adres: 56 Charing Cross Rd, London WC2H 0QA

Dit is zeker een winkeltje die het waard is om even in rond te lopen. Hier kan je soms echt prachtige oude juweeltjes vinden, maar ook boeken die net uit zijn voor een klein prijsje.

WHSmith

Deze shop vind je echt overal in Londen, maar met de super acties die ze vaak hebben ga je jezelf voor je kop slaan als je niet even binnen kijkt.

The Works

Er zijn maar een paar The Works in Londen, vooral meer in de buiten ring, maar als je dichtbij een zit, zou ik er even gaan kijken. Soms hebben ze hele series voor maar een £6!

Als je tussen het shoppen door even ergens wil eten zijn er een paar restaurants die heel gaaf zijn:

Maxwell’s Bar & Grill

Adres: 34 King St, London WC2E 8JD (Covent Garden)

Maxwell’s heeft echte diner gerechten, maar ook fantastische Freakshakes! Ik heb zelf de unicorn uitgeprobeerd die super zoet was, maar wat zag hij er episch uit!

Milk train

Adres: 44 Bedford St, London WC2E 7NR

Deze ijsjes moet je echt even zien. Je kan kiezen tussen verschillende smaken, en verschillende toppings en doen ze er ook nog suikerspin omheen!

Hummingbird Bakery

Deze bakery maakt echt de mooiste creaties <3 Van regenboog cakes tot macarons en cupcakes, alles is lekker en ziet er super uit. Als je deze ook thuis wilt maken dan kan dat want ze hebben een aantal kookboeken uitgebracht.

Yo Sushi!

Zin in en super experience met sushi? In deze restaurants komt je sushi je tegemoet! Ze zetten de sushi op een lopende band die langs jouw tafel gaat. Je kan bestellen van de kaart of wachten en kijken wat er langs komt. Ben je hier op een maandag? Ga dan zeker naar Blue Monday bij Yo Sushi! Want dan zijn veel gerechten maar £2,80

Speciale Harry Potter adresjes:

Platform 9 ¾

Adres: King’s Cross station

Ik hoef natuurlijk niemand te vertellen waarom dat echt een must is voor iedere Harry Potter fan 😀 Je kan hier foto’s laten maken waar het lijkt alsof jij naar Hogwarts gaat, en super toffe dingen kopen in de shop. Als je wil zien waar ze hebben gefilmd dan moet je even terug naar platform 1 t/m 6 lopen, want dat vonden ze er namelijk mooier uitzien dan de daadwerkelijke platform 9 ¾.

House of MinaLima

Adres: 26 Greek St, Soho, London W1D 5DE

Deze shop is helemaal in de stijl van Harry Potter want dit zijn namelijk de grafische designers van bijna alles in de films. Je kunt je ogen uitkijken en even voelen alsof je in de Harry Potter wereld terecht bent gekomen.

Cutter & Squidge

Adres: 20 Brewer St, Soho, London W1F 0SJ
Website: cutterandsquidge.com
Tickets: £49,50
In deze toffe bakery hebben ze een speciale potions room waar je 2,5 uur vol kan genieten van een magische high tea. De ticketprijs is wat hoog, maar je krijgt er dan ook wel een epische experience voor.

* * *

Ontzettend bedankt voor je tips Melisa! Jouw lijstje deed me zelfs nog meer zin krijgen in onze citytrip. Ik kijk er echt naar uit om boekenwinkels te bezoeken én jouw lekkere adresjes uit te proberen.

Mochten jullie ook zin hebben om jouw favoriete boekige adresjes te delen dan mag je me gerust contacteren.

7 gedachten over “Boekspotter #2: Londen”

    1. Haha, dan kan het zeker geen kwaad mocht ik het verslag enkele dagen uitstellen. Ik ben trouwens wel benieuwd naar dat verslag. Zo leer ik waarschijnlijk nog meer adresjes kennen.

  1. Oh mooi. De laatste keer dat wij in London waren heb ik niet echt gekeken naar al teveel boekenwinkels. Mochten we ooit weer gaan dan ga ik wel echt naar dit lijstje kijken voor we weggaan. 🙂

    1. Wij hebben er heel wat bezocht dus vanaf nu weet ik waar ik in Londen moet zijn voor Urban Fantasy en Paranormal Romance.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.