Aanwinsten November 2018

Al bij al valt het deze maand eigenlijk nog mee qua nieuwe aanwinsten. In november was het namelijk Boekenbeurs én Boekenfestijn en dat had het rampzalige gevolgen kunnen hebben voor de draagcapaciteit van mijn boekenkast-planken. Al helpt het natuurlijk dat we uiteindelijk besloten om pas op 1 december naar het Boekenfestijn te gaan. Op de Boekenbeurs wist ik me vrij goed in te houden dus ik ben benieuwd of dat ook voor het Boekenfestijn gaat tellen.

In oktober deed ik mee aan Kwante’ Spook-a-Swap. De twee boeken die ik daarbij van Katrien kreeg kwamen niet aan bod in mijn vorige Aanwinsten-post dus deel ik ze nu nog even met jullie.

Immortal – J.R.Ward
The Girl of Fire and Thorns – Rae Carson

Op de Boekenbeurs kocht ik de nieuwe Dating for Geeks strip en ik liet hem ter plekke signeren door Kenny Rubenis. Schaduw van de Vos kreeg ik toegestuurd als recensie-exemplaar en De taal der doornen gaf ik mezelf cadeau tijdens mijn eerste bezoekje aan de Boekenbeurs.

De taal der doornen – Leigh Bardugo
Schaduw van de vos – Julie Kagawa
Dating For Geeks 8-bit

Eigenlijk was ik aan het wachten op de softcover-editie van Lake Silence vermits ik hoopte dat die mooi zou aansluiten bij de boeken uit de Anderen-serie die werden uitgegeven door Uitgeverij De Fontein. Jammer genoeg bleek dit niet het geval te zijn en besloot ik om toch maar de hardcover-versie te bestellen. Ik blijf het trouwens heel spijtig vinden dat er bij hen geen nederlandstalige Urban Fantasy-boeken meer worden uitgegeven.

Tja, natuurlijk bestelde ik ook het script van The Crimes of Grindelwald. Bij de eerste film las ik het script voor ik de film zag. Nu is het net omgekeerd. Ik besefte deze week trouwens ook dat ik door deze reeks binnenkort waarschijnlijk een extra Harry Potter-plank ga nodig hebben in mijn mini-bib.

Lake Silence – Anne Bishop
Fantastic Beasts : The Crimes of Grindelwald

Wat is jullie favoriete aanwinst van november?

8 gedachten over “Aanwinsten November 2018”

  1. Dat is echt wel een gevalletje Instant Coverlove hé. Ik vind het ook zo leuk dat er onder die mooie dustcover opnieuw een mooi detail is verborgen.

 1. In november kocht ik enkele boeken op de boekenbeurs, en het nieuwste boek van Eva Mouton is toch echt wel een topper!
  In december is het Boekenfestijn in Gent. Mijn man vroeg of ik zou gaan, maar ik weet het niet goed… Ik denk dat ik eerst maar eens mijn (kook)boekencollectie opruim. Hoog tijd voor een beetje minimaliseren 🙂

  1. Ik ben dus gisteren naar die in Mechelen geweest en voor mij persoonlijk viel het aanbod erg tegen. De laatste keren was dat eigenlijk al het geval maar vaak vond ik dan toch nog net één boek dat me aansprak. Dit keer deed geen enkel boek dat. Maar misschien is dat wel een goede zaak met de feestdagen voor de boeg. 🙂

 2. Mijn favoriete aanwinsten zijn de twee kerstklassiekers van Rainbow: Een kerstvertelling en De Notenkraker. Ook omdat er herinneringen aan twee hele leuke uitstapjes aan vasthangen 🙂

  1. Dat maakt het nog leuker hé. Ik ben blij dat je De Notenkraker uiteindelijk ook nog hebt kunnen vinden. Je had trouwens helemaal gelijk. Ze zien er allebei prachtig uit.

 3. Ugh ik heb hem stiekem ook gekocht, de screenplay, al ben ik geen grote fan van de film. Maar de cover is te mooi.

  Ik vind het ook erg jammer dat Fonteijn geen urban fantasy meer gaat uitgeven. Blijkbaar werd het toch niet zo goed gekocht? Wat gek is want internationaal doet dit genre het super goed.

  1. Die boeken zien er echt prachtig uit. Ik vind het ook heel tof dat het niet beperkt blijft tot de cover maar dat er ook binnenin veel illustraties in verwerkt zijn.

   Wie weet heb ik dat van die urban fantasy wel verpest door het een geweldig genre te vinden. Het gebeurd immers maar al te vaak dat ik iets super vind en dat het dan vervolgens plots niet meer verkocht wordt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.