Boeken die ik niet heb maar wel wil lezen

Zeggen dat ik vrij veel boeken heb is een understatement. Jaja, ik geef dat grif toe. Momenteel staan 157 van hen me zelfs nog ongelezen op te wachten. Ik blijf er van overtuigd dat ik die ooit allemaal gelezen ga hebben. Dat ik dat zinnetje meermaals motiverend herhaal voor mezelf heeft daar misschien wel iets mee te maken.

Dat het nog even gaat duren voor het zover is én ik in die tussentijd waarschijnlijk onverstoord nieuwe leesvoer blijf aanschaffen gaat die plannen echt niet verstoren. Ondanks dat grote aantal zijn er echter ook heel wat boeken die ik (nog) niet heb maar eigenlijk wel graag wil lezen. In deze blogpost toon ik jullie een klein gedeelte van boeken die aan die omschrijving voldoen.

Lockwood & Co – Jonathan Stroud
The Epic Crush of Genie Lo – F.C.Yee

Beide boeken wil ik eigenlijk grotendeels door Annemieke lezen vermits haar enthousiasme voor deze boeken bijna van het scherm spat wanneer ze vermeld worden op haar blog.

De schaduw van de sha (Overstekers 2) – Petra Doom
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Vorig jaar las ik het eerste boek uit de Overstekers-reeks en ontdekte ik op die manier een fantasy-auteur van eigen bodem …Petra Doom. Die eerste kennismaking viel goed mee dus ik ben benieuwd of het tweede deel me ook kan bekoren.

Ja, ik weet het. Ik loop hopeloos achter (Sorry Eline!) maar ik heb dit boek dus nog steeds niet gelezen.

Iskari – Kristen Ciccarelli
De kraaien – duologie van Leigh Bardugo
De taal der doornen – Leigh Bardugo

Dat telt ook voor bovenstaande Blossom Books boeken. Het is niet omdat het geen raven zijn dat ik nog steeds niet aan De kraaien-duologie ben toegekomen. Eerder het ‘So many books, so little time’ gegeven in combinatie met mijn boekenbudget. De serie staat echter nog steeds op mijn lijstje met boeken die ik wil lezen. Net als de andere twee verhalen.

The Beast’s Heart – Leife Shall Cross
De Notenkraker – E.T.A. Hoffmann en Sanna Annukka

Romeo & Julia – Tiny Fisscher

Een hervertelling van Beauty and the Beast die ik nog niet las. Tja, die komt al snel op mijn lijstje terecht.

Deze twee klassiekers zien er zo prachtig uit en De Notenkraker doet me echt terugdenken aan vroeger. Toen zag ik het verhaal als een balletstuk en was ik helemaal gek van de muziek van Tchaikovsky. De openingsscène van zijn Zwanenmeer werd zelfs het onderwerp van mijn eindwerk voor de muziekschool. Ik ben dan ook heel benieuwd naar zowel dit boek als The Nutcrackers and the Four Realms film die Disney uitbrengt.

The Book Jumper – Mechtild Gläser
City of Ghosts – Victoria Schwab
Coraline – Neil Gaiman
Peter Pan – J.M.Barrie

Een boek over boeken mét een prachtige boekige coverillustratie. Daar hoef ik verder toch geen woorden over vuil te maken hé.

Bij City of Ghosts was het Annabel die mijn interesse wist te prikkelen. Ik heb tot nu toe nog geen enkel boek van deze schrijfster gelezen maar kijk wel uit naar de nederlandse vertaling die door Boekerij wordt uitgegeven én ook naar dit jeugdigere boek.

Nog een paar ‘klassiekers’ die ik graag eens wil lezen. Ik zag van beide wel de verfilming maar las het boek nog niet en daar wil ik nog een keer verandering in brengen. Al zou ik Coraline wel liefst willen lezen in de versie met illustraties van Chris Riddell.

Heroine Complex – Sarah Kuhn
Air Awakens – Elise Kova
Nevermoor : The trials of Morrigan Crow – Jessica Townsend

Air Awakens leerde ik via Melisa en Emmy kennen. Heroine Complex spreekt me om de een of andere reden echt aan en ook Nevermoor doet dat.

Dus tja, ik heb geen flauw idee wanneer maar deze boeken wil ik sowieso graag nog een keertje lezen en adopteren.

7 gedachten over “Boeken die ik niet heb maar wel wil lezen”

    1. Hahaha, dat is hier ook zo hoor. Daarom heb ik het maar wijselijk bij een kleine selectie gehouden. De server heeft de laatste tijd al genoeg problemen zonder dat ik hem nog eens ga overbelasten. 🙂

    1. Zowel jouw deelname aan Tikkertje met boeken als je enthousiaste recensies hebben zeker geholpen bij het laten groeien van mijn lijst.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.