Blogger Vriendenboek #134

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lieselotte van Acta Fabula Est  in de spotlight

Naam:
Lieselotte Bijnens

Leeftijd:
24 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb musicologie (muziek-wetenschappen) gestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Muziek luisteren/maken, wandelen, Netflix kijken.

Je favoriete eten:
Macaroni

Je lievelingskleur:
Donkergroen

Verzamel je (naast boeken) iets?
Platen & planten… en ik heb ook een lichte obsessie met geurkaarsen.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zal waarschijnlijk een van mijn kinderboeken zijn en die heb ik allemaal gelezen. In die tijd kreeg ik een boek en las ik dat meteen… waar zijn die tijden toch naartoe :p

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Een boek schiet mij hier meteen te binnen: Het Smelt van Lize Spit. Ik begrijp echt niet waarom iedereen dat zo geweldig vindt.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik kan mij dan niet genoeg concentreren en ben na vijf minuten al niet meer mee met het verhaal.

Heb je een favoriet genre?
Literaire fictie, een heel breed genre, ik weet het, maar dat biedt veel mogelijkheden.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Asymmetrie van Lisa Halliday. Iedereen kwam dat boek kopen in de boekenwinkel.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Er zit niet echt een heel duidelijk systeem in mijn boekenkast. Enkele schappen hebben een bepaald soort boek toegewezen gekregen: Kinderboeken, atlassen, muziekboeken en Kuifjes (van mijn man). Maar voor de rest staat alles door elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees eigenlijk enkel fysieke boeken. Mijn ogen raken veel sneller vermoeid bij het lezen van ebooks.

Heb je een favoriet boek?
Een vaak gestelde vraag en ik heb er ook al vaak over nagedacht, maar ik moet het antwoord nog steeds schuldig blijven.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Toevallig een vraag die ik enkele dagen geleden ook op Instagram moest beantwoorden. Ik vind de cover van de kortverhalen-bundel van F. Scott Fitzgerald zo eenvoudig en mooi tegelijk.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Meer dan 300, sowieso, oeps …

Wat is je laatst gekochte boek?
Thuis in muziek, een essay van Alicja Geschinka.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Alle boeken van Thea Beckman en natuurlijk Harry Potter;

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik verslond alle boeken van deze drie auteurs: Thea Beckman, Patrick Lagrou en J.K. Rowling

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van J.K. Rowling.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De antwoorden beginnen nu wel erg op elkaar te lijken, maar ja, sowieso Harry Potter want die lees ik (bijna) ieder jaar opnieuw.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Het Smelt van Lize Spit en Tirza van Arnon Grunberg… Ik heb het heel moeilijk met een boek aan de kant te leggen ook al vind ik het niet goed. Ik blijf altijd de hoop koesteren dat het toch beter wordt.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Hier vervloek ik een beetje de lengte van mijn naam…
Longbourn – Jo Baker
If on a winter’s night a traveler – Italo Calvino
Eva Luna – Isabel Allende
Sarcastisch woordenboek – James Napoli
Eeuwige schoonheid – E.H. Gombrich
Lolita – Vladimir Nabokov
On Solitude – Michel de Montaigne
The Bloody Chamber and Other Stories – Angela Carter
The Magic Toyshop – Angela Carter
Eragon – Christopher Paolini

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #134”

    1. Sorry voor de trage reactie. Jouw reactie was blijkbaar in de spamfolder terechtgekomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ja, dat klopt. Er zijn heel wat Blogger Vriendenboekjes en ook een aantal Auteurs Vriendenboeken op mijn blog verschenen. Jammer genoeg ligt het de laatste tijd een beetje stil doordat sommige mensen die er aan wilde meewerken niets meer van zich laten horen en ik me een beetje een stalker begon te voelen wanneer ik hen er meermaals aan herinnerde. Maar wie weet, misschien komt het nog wel een keer terug. Ik vond het alleszins heel fijn dat zoveel mensen zichzelf en hun blog hier wilde komen voorstellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.