Het is ingewikkeld – Kaat De Kock

Titel: Het is ingewikkeld
Auteur: Kaat De Kock
Uitgeverij: Horizon
Prijs: 19,99€
Bladzijden: 285p.
Bron: recensieboek

Esther dumpt haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het haar beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob en haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze vast in een saaien, uitzichtloze job en een piepklein flatje. Tot ze op een dag een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren: ze mag een artikel schrijven voor haar favoriete weekblad omdat ze niemand op de redactie bereid vinden om dat te doen. Dat houdt in dat ze een maand lang ‘ja’ moet zeggen tegen elke date, of ze nu wil of niet, en daarvan verslag moet uitbrengen. Esther begint vol goede moed, maar ontdekt al snel waarom geen enkele andere redactrice dit artikel wilde schrijven.

Vindt Esther op deze manier de liefde? En wat gebeurt er als ze per ongeluk met de foute man slaapt, wat weleens heel veel invloed zou kunnen hebben op haar carrière én haar leven?

Mijn mening:

Het is ingewikkeld wordt omschreven als een feelgoodroman vol humor en romantiek en daar ben ik het volledig mee eens. Ik kan ook moeilijk anders vermits ik zo vaak al glimlachend aan het lezen was dat ik het na een tijdje zelfs merkte aan mijn kaakspieren.

Esther is een personage waar je moeilijk niet van kan houden. Ze is allesbehalve perfect en maakt behoorlijk wat fouten maar ze staat daar ook bij stil en ontkent ze niet. Dat ze daarnaast ook snel aan het twijfelen gaat wanneer iemand onterecht kritiek geeft maakt haar alleen maar sympathieker en geloofwaardiger.

Dat ik zo vaak moest lachen kwam dan weer door Esther’s humor en sarcasme. Bij de gesprekken met haar vriendin Lena, de conversaties met Marianne, de situaties waarin ze terechtkomt en hoe ze zich daar vervolgens weet uit te praten, … maar ook in hoe ze aan alles een draai weet te geven en ik haar vaak gelijk moet geven. Als je twee bolletjes ijs besteld maar de slagroom achterwege laat dan denk je daadwerkelijk aan je lijn. Esther liet me echt meermaals lachen en dat is sowieso een geweldig pluspunt bij een chicklit.

Daarnaast vond ik het ook vrij bijzonder om een boek te lezen en een aantal elementen te herkennen omdat je de auteur kent. Ik kan dus bij deze bevestigen dat de in dit boek vermelde gelateria echt geweldig (moeilijk te weerstaan) is en het dus waarschijnlijk maar goed is dat ze niet op mijn dagelijkse route ligt. Het schaaltje chocotoffs kom ik dan weer wat vaker tegen.

Ik kwam ook heel wat zaken tegen waarin ik mezelf herken. Teveel van lekker eten houden om een dieet te kunnen volgen, niet kunnen wandelen (laat staan lopen) op hakken, strijken vooral als zonde van de tijd beschouwen, het storend vinden dat feestjes steeds later beginnen waardoor je al bijna in slaap valt tegen dat het op gang komt, je afvragen waarom er enkel oude magazines in wachtzalen zijn terug te vinden, de hoorntjes van een ijsje als overbodige calorieën beschouwen omdat je ze niet lekker vindt, niet overweg kunnen met een krultang, …

Esther is niet perfect maar wel grappig, geloofwaardig én met momenten een magneet voor foute mannen. Ze maakt een aantal fouten die ik vrij bizar vond maar ze zet deze uiteindelijk ook weer recht waardoor ik voor haar ging supporteren. Ja, ik kon het einde voorspellen maar eigenlijk is die steeds aanwezige voorspelbaarheid eigen aan dit genre. Net doordat je weet dat het goed gaat eindigen zijn chicklits zo fijn om te lezen en gelukkig telde dat ook voor Het is ingewikkeld.

4 gedachten over “Het is ingewikkeld – Kaat De Kock”

  1. Klinkt wel als een leuk boek. Gelukkig ben ik niet de enige die vind dat feestjes tegenwoordig veel te laat beginnen. Ik dacht al dat het aan mijn leeftijd lag 😀

    1. Ik ben dus altijd super blij wanneer ik zoiets lees in een boek want dan denk ik net als jij ‘Oef, ik ben niet de enige’.

        1. Gelukkig zijn we niet de enigen. Dit weekend gaan we naar een trouwfeest en die hebben op hun uitnodiging alvast het einduur aangekondigd. Vermits dat 1u is ga ik er vanuit dat het feest snel op gang zal komen én voor mij persoonlijk is 1u zeker laat genoeg dus ik vind het eigenlijk wel een positief concept.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.