Meer dan boeken #2

Eind 2014 deelde ik een blogpost waarin ik liet zien dat er meer in mijn boekenkasten is terug te vinden dan boeken. Ondertussen zijn er heel wat boeken verdwenen om plaats te maken voor anderen. De vele reorganisaties en het feit dat ik een zwak heb voor leuke boekige spulletjes zorgden er voor dat er nog steeds heel wat andere zaken de ruimtes tussen de vele boeken mogen opvullen. Het zorgt er voor dat mijn boekenmuur ook een beetje wegheeft van een nerdy-museum. Eentje met herinneringen maar ook gewoon heel fijne dingen. In deze tweede editie toon ik jullie die items even.

De houten beeldjes werden gemaakt door de vava van mijn man. De Star Wars spulletjes zijn van manlief en het oranje uiltje was een gek cadeautje dat ik van hem kreeg.

Deze Forever Friends beertjes verzamel ik al sinds ik 9 jaar was. De laatste jaren werd mijn verzameling nog wat groter dankzij een aankoop via Marktplaats en een winkeltje in Mechelen dat oude stock verkocht.

Het Steampunk-hoedje maakte mijn moeke voor me. Ik vind het er geweldig uitzien maar jammer genoeg blijft het nooit goed zitten wanneer ik het bij een Cosplay-outfit draag. De Currently Reading kaars kreeg ik van Annemieke, Sadness blijf ik een geweldig personage vinden en deze funko past mooi bij de rest van deze plank.

De eenhoorn-print kocht ik een jaar geleden op Elftopia, de blauwe press-papier is van mijn grootouders en de raaf namen mijn broer en schoonzus voor me mee uit de Efteling. Verder zie je ook nog een mini-funko van Hermione en een glazen flesje met een roos er in dat bij mijn Steampunk Belle-outfit hoort.

Ja hoor, nog een Forever Friends beertje en het is nog niet de laatste. De ingekaderde tekst is een huwelijkscadeau van mijn tante en nonkel. Het stenen popje kreeg ik van een andere tante cadeau en de fairy light maakte ik vorig jaar n.a.v. een wedstrijd bij Kwante.

Het pixie-lantaarn maakte ik ook zelf en de Honeydukes kaars kocht ik eerder dit jaar bij Primark. Charlie & Luna kunnen het nog steeds heel goed met elkaar vinden. Niet al mijn funko’s staan op deze foto’s dus misschien maak ik nog wel een keer een post waarin al mijn funko’s aan bod komen.

Tja, ik zei al dat ik van deze beren hou hé. Nog meer wanneer er een boek aan te pas komt zoals bij deze boekensteun. Zo veel zelfs dat ze ook aanwezig waren op onze trouwdag. Dit lichtje kreeg ik van mijn schoonouders voor kerst en nu het wat sneller donker wordt doe ik het weer vaker aan.

Dankzij deze bookmark die Joany voor me maakte is dit mijn beleefdste plank. Manlief zei er onlangs nog iets van. 😉 Het raafje heb ik al heel lang.

Hier is de andere boekensteun die de set vervolledigd. Deze Rhysand-kaars hoort uiteraard bij de boeken van Sarah J.Maas. Deze grotere ravenknuffel kocht ik een tweetal jaren terug maar eigenlijk vind ik de kleinere veel leuker. Het beertje kreeg ik van mijn man toen ik een keer naar het ziekenhuis moest en het beertje er naast kreeg ik van mijn schoonmoeder.

Ondertussen heb je bijna al mijn Forever Friends beeldjes gezien. Al besef ik wel net dat ik nog een set boekensteunen ben vergeten bij deze foto’s.

Het zwarte beeldje kregen we cadeau van mijn schoonouders en het rechter Forever Friends beeldje past mooi bij deze gedichtenbundels waarin de liefde centraal staat. Het andere beeldje vond ik onverwachts bij een kringloopwinkel en het inktpotje hoort bij een cosplay-outfit. Tja, Zwartraafje was ooit héél mini.

Het muziekdoosje past dan weer goed bij mijn verzameling Beauty and the Beast hervertellingen. De popjes van Belle en het Beest uiteraard ook en hetzelfde telt voor mijn twee Chip-tasjes en het tasje van Mrs Potts. De crepe-papieren bloemen kreeg ik van Madelon en het uiltje dat zich er achter verstopt was een cadeau van mijn buurvrouw.

Harry Potter is nogal goed vertegenwoordigd in mijn bibliotheek. Meerdere Funko planken en deze plank met mijn leesboeken en allerlei leuke spulletjes zoals de Niffler-kaars en Accio Tea beker van Letters and Lights, mijn zelfgemaakte toverstaf, mijn jammer-genoeg-niet-functionerende Timeturner, een muziekdoosje, Hogwarts-kaart, Hufflepuff-pin en twee mini funko’s.

Ook De Anderen-serie van Anne Bishop kreeg een eigen plank en uiteraard moest deze leuke beker daar bij staan. Zodra de softcover van Lake Silence uitkomt krijgt dat boek hier ook een plek.

Ahum, ja hoor … nog meer Harry Potter. Het portret van mezelf als Hufflepuff dat Emmy voor me maakte, nog een muziekdoosje (ditmaal met Hedwig’s thema), The Brightest Witch kaars van Letters and Lights, eentje met de Chocolate Frog, mijn treinticket voor de Hogwarts Express en een toverstaf-pen die ik bij Kwante won.

Ook de allereerste nieuwjaarsbrief van mijn metekindje was in Harry Potter-thema en het magneetbord met de Marauders Map vervolledigd het plaatje. Achter hen staan mijn nederlandstalige Middernacht-boeken van Lara Adrian.

Verder zijn er ook heel wat theelichtjes in mijn bibliotheek terug te vinden. Ik durf er echter enkel van die oplaadbare lichtjes in gebruiken. Er naast ligt ook nog een opbergbox in de vorm van een boek. Waar nog wat kleine boekige spulletjes in zitten zoals bookmarks en buttons.

Ik ben stilletjes aan in het stadium terechtgekomen waarin ik steeds langer nadenk voor ik iets wel/niet koop vermits mijn boekenkasten nu mooi gevuld zijn en ik vrees dat het anders te druk zal worden. Al maken ze het me niet makkelijk met al die leuke spulletjes die in de winkelrekken worden aangeboden.

Staan er jouw boekenkast enkel boeken of is het ook een mini fandom-museum?

11 gedachten over “Meer dan boeken #2”

 1. Wow, wat een collectie! Leuk dat het echt een mix is van spulletjes die je zelf hebt uitgekozen en die je gekregen hebt.
  Mijn kasten zijn een pak leger 🙂 Boeken en plantjes, die staan er met hopen in, maar voor de rest is het beperkt tot een paar kleine spulletjes (al is het maar omdat ik stof afdoen vreselijk vervelend vind en dat dus ook zo snel mogelijk wil laten gaan 😉 ).

  1. Haha, dat begrijp ik volledig. Ik heb net als jij een hekel aan dat eindeloze afstoffen. Vooral omdat het er twee minuten later gewoon terug ligt. Al die spulletjes zorgen er inderdaad voor dat het afstoffen nog wat langer duurt dus op zo’n moment kan je me er op betrappen dat ik tegen die Funko’s aan het praten ben en zeg dat ze even uit de weg moeten gaan staan.

  1. Vroeger stonden er bij mij ook een heel deel losse fotokaders in de kasten maar de laatste jaren heb ik steeds meer fotocollages gemaakt om wat meer plek te krijgen voor boeken.

  1. Stel je voor dat er enkel fandom-spulletjes en geen boeken zouden instaan. 🙂 Jammer dat die kaarsen zo veel plek in pakken. Ik ben zo iemand die ze niet aansteekt omdat ze te mooi zijn. Als ik ze zou blijven aankopen zou er dus op de duur geen plaats voor boeken meer overblijven.

 2. Die boekensteunen van forever friends zijn zo leuk! <3
  En ja het is zo lastig om te kijken wat nog wel en wat niet meer past. Ik zie heel veel leuke dingen maar koop inderdaad ook niet zo veel meer.

 3. Weet jij waar ze deze Forever Friends beeldjes nog verkopen? Ik vind ze zo leuk! Zo jammer dat ik ze nergens meer zie…

  1. Dag Ashley. Ik vrees dat ze ze hier in België en Nederland niet meer verkopen. Ik heb een keertje geluk gehad met een winkeltje in Mechelen dat toen hun oude collecties aan het uitverkopen waren maar zij kregen er ook geen nieuwe meer binnen. De meeste van mijn beeldjes heb ik dan ook al heel lang of besteld via Tweedehands. Hopelijk kan jij er daar ook mooie vinden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.