Bookish Secret Santa 2018

Bookish Secret Santa“Hallo, mijn naam is Liesbet en ik ben verslaafd aan boekige swaps.” Het klinkt misschien als een grap maar eigenlijk zit er ook veel waarheid in deze zin. Ik had al verschillende swaps zien verschijnen voor ik er zelf aan durfde meedoen. Op dat vlak ben ik echt zo’n ‘Ik kijk eerst even de kat uit de boom’-type. Het leek me van in het begin heel fijn maar ik vreesde een beetje dat ik er serieus mijn werk van zou maken en dat er dan niets in de plaats zou komen. Mijn allereerste swap was er dan ook een heel kleine. Eentje van Boekenfans op Facebook waarbij je een kaartje en een bladwijzer naar jouw lootje stuurde. Toen dat een leuke ervaring bleek te zijn besloot ik me ook aan een grotere te wagen en deed ik mee aan Emmy’s Boeken Adventskalender en de Secret Santa van Kwante. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt.

Dus tja, misschien ben ik verslaafd. Gelukkig is het een gezonde en vooral heel fijne verslaving. Als volwassene krijg ik doorgaans geen echte verrassingen meer cadeau. Dat ‘Oh, wat zou ik krijgen‘-gevoel dat als kind onlosmakelijk verbonden was met zowel Sinterklaas als Kerst was zo’n beetje verdwenen en dankzij de swap-acties is het weer helemaal teruggekeerd.

Bij een swap maak je een lijstje met titels van boeken die je graag wil. Je weet dus dat je er daar sowieso eentje (en misschien zelfs meer) van zal krijgen maar je mag ook jezelf voorstellen zodat je lootje weet wat jouw interesses zijn. Vervolgens is het samen aftellen en afwachten of je swapmaatje blij is met wat je voor hem/haar hebt samengesteld. Maar uiteraard ook benieuwd zijn naar wat je zelf zal krijgen.

Ik ben er trouwens nog steeds niet uit wat ik nu net het meest spannend/leuk vindt … het samenstellen van een persoonlijk pakje van iemand anders of het ontvangen van zo’n verrassingspakket. Het verrassingsaspect en het feit dat je er samen echt naar uitkijkt zijn de twee zaken die er voor zorgen dat ik er van hou.

Zoveel zelfs dat ik in 2018 aan verschillende van Kwante haar swap-acties heb meegedaan. Ok ok, ELK van haar acties. Het begon met een Secret Valentine Swap, vervolgens kwam er een Summer Swap, momenteel ben ik bezig met het samenstellen van mijn Spook-a-swap pakket én binnenkort begint de nieuwe Secret Santa waarmee voor mij alles begon qua boekenswaps.

Mocht ik jullie je ondertussen hebben aangestoken met mijn verslaving dan kan je je HIER aanmelden voor deze swap waarbij alles rond Kerst en Boeken draait. Je kan je nog inschrijven tot 30 september.

De Spook-a-Swap actie is al bezig maar je kan wel nog steeds meedoen met de Spook-a-thon die Kwante organiseert en/of de bijhorende Instagram-challenge.

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dan kan je links de rubriek Unboxing aanklikken en daar ontdekken wat ik tijdens eerdere deelnames mocht uitpakken.

Valt het erg op dat ik er heel veel zin in heb? 😉

10 gedachten over “Bookish Secret Santa 2018”

    1. Oh tof! Hopelijk valt jouw eerste swap-deelname ook zo goed mee. Maar je bent gewaarschuwd hé … het is verslavend. 😉

  1. Zo leuk! Ik deed nog nooit mee aan een boekenswap, maar ik vind het wel leuk om pakjes voor anderen te maken. Het najaar wordt druk voor ons, dus ik denk dat ik deze keer wel oversla. Een andere keer schrijf ik me graag in!

  2. Ik ben helemaal verslaafd, zit in een boekenswapgroep. Zo een 3/4 keer per jaar is er een nieuwe swap. Dan doe ik ook nog mee aan de boekenswaps van Kwante.

    1. Ik heb nog een tijdje overwogen om ook mee te doen met jullie boekenswapgroep maar nu Kwante er meerdere per jaar organiseert hou ik het toch maar daar bij. Ik vrees dat het anders een beetje teveel voor me zou worden.

  3. Zo leuk deze post ♥ en ja we zijn verslaafd! Mocht ik ooit stoppen met de swaps kunnen we een nieuw clubje oprichten voor alle deelnemers! Een soort anonieme verslaafden clubje 🙂 kunnen we samen afkicken haha!

    1. Ik ook. Deze week hoop ik tot in Antwerpen te geraken voor nog wat laatste items en ik wil ook nog steeds iets knutselen. Gelukkig heb ik daar nog wat tijd voor want ik moest eerst nog wat andere zaken (vooral kaartjes) maken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.