Blogger Lovin #26

Af en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Half juni verscheen de vorige Blogger Lovin. Zo’n drie maanden later leek het me een mooi moment om weer wat blogposts in het zonnetje te zetten die ik graag gelezen heb.

Terugblikken:

Vermits ik er niet enkel van hou om zelf terug te blikken via mijn blog maar ook graag bij anderen hun verslagen van evenementen, reizen en andere gebeurtenissen lees kregen dit soort blogposts een eigen categorie in Blogger Lovin.

Het fijne is dat ik op deze manier toch een beetje mee op reis kan gaan (ook al zit in werkelijkheid gewoon rustig thuis), mee kan genieten van evenementen waar ik niet naar toe kon gaan én ineens ook nog eens kan nagenieten van twee events waar ik wel aanwezig was.

Summer Swap Wrap Up
Ik ontmoette Johan Harstad en Dorthe Nors!
YALC 2018

Ook deze terugblik-blogposts vond ik heel leuk. Dat het er twee van Annemieke zijn kan ik ook niet verhelpen ze schrijft nu eenmaal heel leuke boekgerelateerde blogposts. In de eerste blikt ze terug op de boeken die haar zoontje Merijn het afgelopen jaar leuk vond. Ik heb hem er onlangs zelf ook eentje gegeven dat hij hopelijk ook graag zal doorbladeren. Haar andere blogpost zorgde ervoor dat ik zelf ook eens aan het tellen ging. Eigenlijk was ik dat al een keer van plan na het lezen van deze post van Anneke maar Marieke’s invulling sprak me nog meer aan.

Books Merijn Liked in the Past Year
Do I Read the Books I Haul?

Zoveel liefde voor:

Haaike die er af en toe voor zorgt dat er een mooi gedicht in mijn blogfeed verschijnt, fans die bekende nummers herschrijven naar hun favoriete fandom, Talitha die (gelukkig niet als enige) in ging tegen een boek waarvan de meerwaarde mij volledig ontgaat, een mooi initiatief dat op Twitter ontstaat een portie kinderpraat want daar blijf ik nu eenmaal van houden en linkjesliefde want dat ik er van houd om wat bloggerliefde te verspreiden toont deze blogpost wel aan.

Gedicht: Evenwicht
The Best Pop Culture Parody Songs
Stay sexy : wanneer influencen gevaarlijk wordt
# Bookishwish is lovingly taking over Twitter
Emma praat #6
Linkjesliefde #6

Interessant en/of persoonlijk:

De manier waarop Annemieke haar leesvordering bijhoudt en bepaald welke boeken ze wil lezen, de redenen die Annelies doen uitkijken naar de herfst, Irene die het over body positivity heeft, Kwante die een nieuwe rubriek introduceert, Marcia die enkele Vlaamse auteurs in de spotlight plaatst, een lijstje met boekherinneringen, Annabel die een term gebruikt waar ik niet zo gek van ben maar vervolgens wel één van mijn favoriete genres vermeld, een herkenbaar gevoel, een blogpost over hervertellingen (ja, ik weet dat er meer sprookjes worden herverteld dan enkel Beauty and the Beast), Sas die nog steeds van het bloggen geniet en een leuke boekentag.

Why Monthly TBR’s Work For Me and How I Choose Mine
6 x waarom ik uitkijk naar het najaar
Ik wil ook graag iets vertellen over body positivity
Dear Diary #1
9 debuutromans van Vlaamse bodem
Top 10 Tuesday: Book Memories
Mijn guilty pleasures: Paranormal Romance en reverse harem
Als lezen op je e-reader voelt als vreemdgaan
TTT #147 – Retellings
8 x redenen waarom ik na al die jaren nog met plezier blog
Het boek … #tag

Creatief:

Irene zorgde er voor dat mijn ‘Dit wil ik eens uitproberen’-lijstje nog wat langer werd, Romy liet een aantal zelfgemaakte kaarten zien en ik bewonderde de mooie BuJo lay-outs van dezelfde Irene van wie ik de yoghurtcake hoogdringend eens moet gaan klaarmaken.

 Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen
Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks
Bullet Journal – Juli

Lijstjes:

Zo leuk om te lezen dat ik niet de enige ben van wie het geheugen niet steeds even betrouwbaar is, maar ook om te lezen welke minder bekende boeken Joany de afgelopen maand heeft ontdekt, Annemieke’s antwoorden op de vragen van de Boekige van 10 naar 1 Tag, een lijstje met boeken voor vogelliefhebbers (gelukkig houdt Marcia ook van raafjes), Bianca die haar 25 mooiste/bijzonderste boeken deelde, Romy die enkele gekke gewoontes opsomde, een lijstje met 8 Instagram-accounts (ik blijf er maar nieuwe ontdekken) en een grappig lijstje dat door Joany werd samengesteld.

TTT #153 – Titles I Keep Messing or Mixing Up
Vondsten van Augustus
From Ten To One – The Book Edition
9 leestips voor vogelliefhebbers
Mijn 25 mooiste boeken ooit
Raar maar waar?! – 10 gekke gewoontes van mij
Acht keer op Instagram
8x The Magicians voor Boekenwurmen

Hauls en Unboxings:

Die eerste vlog had ook ingedeeld kunnen worden onder de ‘Zoveel liefde voor’-categorie vermits ik super blij was toen ik nog eens een filmpje van Kathleen zag verschijnen. Ook Irene’s Stationary haul was tof. Eigenlijk vind ik het heel leuk om zowel bookhauls als creatieve aanwinsten te bewonderen. Make-up en kleding spreken me minder aan maar boeken én knutselmateriaal … Count me in!

 Boekenbuit 2018
Stationary Shoplog

Het is misschien een beetje gek om deze vraag te stellen vermits ik hier nu al niet al de leuke blogposts die ik las kan opsommen maar … van welke blogposts vinden jullie dat het echt iets voor mij is? Wie weet ontdek ik hier wel nog meer leuke blogs.

14 gedachten over “Blogger Lovin #26”

    1. Ik moest daarstraks nog aan je denken toen ik eerst bij Action leuke stempels van bladeren tegen kwam en vervolgens mooie notitieboekjes met een plantenprint bij Standaard Boekhandel.

    1. Ik vind het zelf altijd grappig dat er meestal vrij verschillende zaken tussen staan en ik dus ook interesse heb voor niet-boekige onderwerpen. Volgers van deze blog zouden daar al wel eens over kunenn twijfelen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.