Foto-update #127

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik probeerde nog eens een receptje uit de Allerhande uit

Wanneer je een verjaardagskaartje koopt en het vervolgens te leuk vindt om het te versturen. Ja hoor, ook volwassenen houden van uitschuifbare kaartjes.

Happy Potterhead! De dag waarop ik deze geweldige Hufflepuff-trui kocht was ook de dag waarop de Creamiekes (mijn knutselvriendinnen) even de Zoetemiekes werden. We waren sneller terug dan verwacht van een uitstapje naar Antwerpen en besloten een verwenthee te bestellen. Alleen hadden we niet verwacht dat het zo’n verwennerij zou worden. Maar goed dat mijn suiker te laag stond op dat moment.

Samen met manlief ging ik naar Jazz Middelheim en ik zag (nu ja, hoorde) dat het goed was. Een PAARS toegangsbandje, een lekker ijsje van François (mijn keel deed pijn en je kan natuurlijk niet gaan hoesten tijdens een ingetogen optreden. M.a.w. ik moest wel) en een geweldig indrukwekkend en zelfs betoverend mooi optreden van Melanie de Biasio.

Ja, het is eindelijk gelukt. Ik sprak in Antwerpen af met Kwante en zag haar nu eindelijk eens in het echt. Natuurlijk is online contact leuk maar een echte knuffel en ontmoeting is toch nog wat fijner. Vermits ik het jammer vond dat een deel vrienden haar verjaardag was vergeten en ze de leukste swap-acties organiseert besloot ik haar te verrassen met een mini swap-pakket.

Deze Blueberry Cheesecake Frappucino viel eigenlijk een beetje tegen. Al een geluk dat Liesbeth er van gaat bijkomen en niet ik.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het grote contrast tussen de hittegolf en het koudere/natte weer zorgt dan wel voor nog pijnlijkere gewrichten maar … ik kan wel wegkruipen onder mijn Hufflepuff-dekentje.

Dit soort toevalligheden vind ik ook fijn. ’s Middags at ik twee American pancakes met aardbeien en slagroom en toen ik die avond verder las in mijn boek deed het vrouwelijke hoofdpersonage daar net hetzelfde.

Alweer zo’n lekker en tegelijkertijd super eenvoudig receptje dat ik af en toe klaarmaak. Al was deze pasta al heel lang geleden.

De dagen worden al weer een pak korter. Valt dat jullie ook zo hard op? Hoog tijd dus om de verlichting in mijn boekenkasten weer wat vaker aan te doen.

Er zat een heel Patronus-leger op me te wachten in de Kringloopwinkel. Een persoonlijk ontvangstcomité.

Ik kwam nog eens aan knutselen toe en dat kwam mooi uit vermits ik al een tijdje bezig ben voor een blogpost die ik dit najaar graag online wil plaatsen. Een post waar ik eerst nog wat voor moet knutselen.

Dit zelfgemaakte kaartje heeft niets met die toekomstige blogpost te maken maar wel met een jarige tienerjongen die van Fortnite houdt.

We zaten een tijdje terug met een duif met zelfmoordneigingen in onze tuin. Dat denk ik alleszins. Het was dat of het beestje was vergeten dat ze gewoon kon wegvliegen in plaats van zo dicht bij drie katten (#3 zat op het dak van het tuinhuis) te gaan zitten die hun sprong aan het plannen waren. Geen al te snuggere duif alleszins.

Toen er een spot vervangen moest worden ontdekte ik in de Doe-het-zelf-zaak dat er zowel lampen voor booknerd als voor Star Wars-fans bestaan.

Samen met mijn nicht en haar zoontje ging ik naar het MAS en daar kon ik Antwerpen eens vanuit een iets hoger perspectief bekijken.

Op weg naar dat panorama was ik heel ontgoocheld toen ik zo dichtbij kwam. Maar toch niet.

Twee minuten eerder had ik een hypo ( = te lage suikerwaarden) gemeten dus ik moest lachen toen dit het eerstvolgende was dat ik zag.

De hittegolf van deze zomer heeft gevolgen voor zowel de fruit als groententeelt. Waar sommige van hen duurder zullen worden omdat een deel van de oogst het niet zal halen doen anderen het net heel goed. Hierdoor is er een overvloed aan tomaten die niet allemaal verkocht geraken en waardoor hoeveelheden vernield worden. Kelly van Ma vie en vert plaatste hier een berichtje over op Instagram. Blijkbaar werd de hashtag #letsgotomato opgericht om mensen aan te zetten om zoveel mogelijk tomaten in hun gerechten te verwerken. Dit zijn alvast twee van de vier recepten met tomaten die deze week bij ons op tafel verschenen onder het motto ‘Alle kleine beetjes helpen’.

Nog een leuk Harry Potter – gerelateerd item. De laatste tijd kwam ik heel wat leuke spulletjes tegen. Ik kocht niet elk van hen, maar wel een deel. Ok, ok, een vrij groot deel. Binnenkort probeer ik nog een blogpost uit te werken waarin ik ze allemaal kan tonen.

Of ik donderdag tijd had en misschien wilde afspreken?

“Ja én Ja, heel graag.”

Onlangs stelde Fieke van Fiekefatjerietjes me deze vraag en ik ben echt héél blij dat ik die dag niets in mijn agenda staan. We bezochten samen de leuke boekenwinkel ’t Stad Leest in Antwerpen waar ik nog een extra verjaardagscadeautje voor mijn metekindje vond en dronken vervolgens een heerlijke Chai Massala bij Kaffeenini. Fieke had ook nog een cadeautje voor me bij. Ik kreeg dit leuke boekje en een aantal nieuwe theezakjes voor mijn verzameling. Die ga ik uiteraard wel eerst even opdrinken. Ik ben het meest benieuwd naar de Sweet Chai en Strawberry Watermelon.

Zie je dat zwart vliegje linksboven op mijn scherm? Dat beestje heeft daar een kwartier lang een zitstaking gehouden omdat ze vindt dat niet alleen raafjes in de spotlight mogen staan.

14 gedachten over “Foto-update #127”

    1. Wel, dat vind ik nu eens een geweldig plan van jullie. Het lijkt me super leuk om jullie allebei nog eens te ontmoeten.

    1. Dat was echt een verrassing. Ik ging er vanuit dat je een klein gebakje zou krijgen bij je tas thee maar toen zagen we de eigenares van de zaak afkomen met drie van die mini-étagères. 🙂

  1. Het dekentje in de zetel werd hier onlangs ook weer bovengehaald! 🙂
    Ik vond het ook héél leuk vorige week! Ik ben benieuwd of die aardbei-watermeloen-thee ook lekker is als ijsthee. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat je van het boekje vond als je ’t uit hebt!

    1. Gezellig om daar terug onder te kunnen kruipen hé. Wat mij betreft is dat zeker voor herhaling vatbaar. Laat me maar iets weten wanneer je nog eens in de buurt bent. 😉 Gezien het weer weet ik nog niet of ik er ijsthee of warme thee van ga maken maar ik ga hem binnenkort sowieso eens een keertje uitproberen. Dat van het boekje laat ik je zeker weten hoor. Hier op de blog of in een berichtje.

    1. Ik kijk er echt al naar uit om weggedoken in de trui in de zetel te zitten. Vorige week vrijdag had ik spijt dat ik hem niet had aangedaan. Toen waren we naar een Jazz optreden in buitenlucht én het was bizar koud door de wind. Als ik die geweldige trui toen had aangehad hadden we niet rillend van de kou terug naar huis gekeerd.

    1. Leuke afspraakjes, lekker eten, fijne Harry Potter-spulletjes en nog eens aan knutselen toegekomen … allemaal leuke momenten en ik vind het ook heerlijk om te weten dat er nog meer in het vooruitzicht liggen. 😉

  2. Heerlijk zo’n verwenthee, hightea’s zijn altijd goed he. Ik ben echt een zoetekauw wat betreft gebakjes en koekjes 😉 Wat een schattige egelknuffels en je nieuwe trui is erg leuk!

    1. Een High Tea is super gezellig én lekker. Alleen hadden we dit echt niet verwacht wat het natuurlijk nog leuker maakte. 🙂 De knuffels heb ik in de Kringloopwinkel gelaten maar aan de trui kon ik echt niet weerstaan.

    1. Ik had er onlangs bijna eentje voor jou gekocht. Een retro kaartje met een eekhoorn en de tekst Sassy Squirrel. Alleen had die eekhoorn een petje op en een vestje aan en dat zag er toch een beetje bizar uit dus ik heb het uiteindelijk maar niet gekocht.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.