Update Verbeelding Book Challenge #3

Ieder jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren deed ik niet mee maar vorig jaar besloot ik in augustus toch eens te kijken welke puntjes ik kon afvinken op basis van de boeken die ik tot dan al gelezen had in 2017. Een echt actieve deelname was het nog niet vermits ik niet speciaal op zoek ging naar specifieke boeken. Dit jaar doe ik voor het eerst wel van in het begin én veel bewuster mee.

Zo bewust dat ik op de laptop het uitdagingslijstje heb staan met een kleurencodering én titels die in aanmerking komen. Tja, als ik iets doe dan wil ik het meteen ook goed doen. Vermits dit mijn tweede update is bij deze leesuitdaging heb ik nieuwe puntjes die ik ondertussen mocht doorstrepen in het turquoise geplaatst.

Voor de opdrachten in het blauw heb ik al een titel in gedachten. Enkel voor boek waarin kinderen de hoofdrol spelen zonder dat het een jeugdboek is weet ik nog niet goed wat ik wil gaan lezen dus dat puntje staat nog in het rood.

Je zal merken dat ik een boek verschoven heb in deze uitdaging. A wrinkle in time stond voorlopig bij puntje 29, maar vermits ik op vakantie veel gelezen had en het boek beter thuis hoorde bij puntje 19 heb ik het verplaatst.

Onlangs las ik ook het originele verhaal van Beauty and the Beast. Nu ja, een vertaling van het origineel vermits het nogal dramatisch gesteld is met mijn kennis van de Franse taal. Al kwam dat bij deze uitdaging eens wél van pas.

1. Een boek met een dier in de titel
10,9,8, … uiltjes moeten naar bed – G. Deutsch & E. Trukhan
(in maart staat ook An enchantment of Raven op de planning)
2.Een boek met een plaatsnaam in de titel
Stockholm Zuid – Jens Lapidus en Peter Bergting
3. Een boek met een typografische cover
Wicked Appetite – Janet Evanovich
4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is.
Zo zijn we niet getrouwd – Peter van Straaten
5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat.
Een nieuw begin – Nora Roberts
6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat.
7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
Gezonder met Viv – Vivian Reijs
8. Een boek dat begint met ‘Er was eens’
Faery Tales – Carol Ann Duffy
9. Een boek waarin de dood centraal staat
Toen David zijn stem verloor – Judith Vanistendael
10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou
Bang voor de tandarts – Moniek Vermeulen en Leen Van Durme
11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent
The Beauty and the Beast – Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve
12. Een boek van een auteur die al minstens 10 boeken heeft geschreven
De opdracht – Jayne Ann Krentz
13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
Rechtvaardig vermoord – J.D.Robb
14. Een boek met een X in de titel
100 x Annie – Annie M.G.Schmidt
15. Een boek met een alliteratie in de titel
Animal Attraction – Jill Shalvis
16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
Zwart hart – Joe Hill (zoon van Stephen King)
17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
Wintersong – S.Jae Jones
18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
The Rook – Daniel O’Malley
19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
A wrinkle in time – Madeleine L’Engle
20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
Iko – Marissa Meyer
21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
Rijk van Stormen – S.J.Maas
23. Een boek over een alleenstaande ouder
Hunted – Meagan Spooner
24. Een boek dat zich afspeelt in China
Gelukskoekje – Ann Mah
25. Een tweedehands boek
De Graces – Laure Eve
26. Een boek met bloemen op de cover
Beauty and the Beast – May Sage
27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
Alter Ego – Marissa Meyer
28. Een boek met een portret op de cover
Blaze of Memory – Nalini Singh
29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
Turbo Twenty-three – Janet Evanovich
30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert
Covet van J.R.Ward (alleenstaande ouder, gevangenis, >10 boeken)

Binnenkort ga ik naar de bibliotheek toe met een lijstje met titels van Rory’s lijst die ik zelf ook wel wil lezen. Hopelijk is er daar iets van binnen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik voor puntje 21 ga lezen.

Maar wie weet heb ik ook voor dat puntje de knoop doorgehakt tegen dat hier de volgende VBC – update verschijnt. Misschien kan ik jullie dan zelfs zeggen dat ik deze leesuitdaging vervolledigd heb.

5 gedachten over “Update Verbeelding Book Challenge #3”

  1. Amai, goed bezig! Wat ik las voor puntje 21 (Tell me how it ends) is waarschijnlijk minder je ding, want non-fictie over kindermigratie, maar in de goodreads groep zag ik o.a. nog The Glass Castle van Jeannette Walls en Extremely loud and incredibly close van Jonathan Safran Foer passeren. Misschien zijn die wel iets voor jou?

    1. Die noteer ik sowieso als opties. Maar ik gok dat ik nog even rondkijk tot ik misschien iets zie dat me echt meteen aanspreekt.

    1. Goh, ik moest meteen aan sprookjes denken en had deze bundel gelukkig in huis. Anders zou ik het ook niet meteen weten. Je kan moeilijk in de bibliotheek in elk boek de eerste zin gaan lezen hé. Of er zou een online-databank moeten bestaan met openingszinnen uit boeken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.