Boekenreeksen die ik nog wil (uit)lezen

Een aantal jaren terug schreef ik een blogpost rond boekenreeksen. Daarin had ik het over series die ik nog heel graag wilde (uit)lezen. Maar ook over reeksen waar ik mijn twijfels bij had en zelfs enkele die ik niet meer in verder wilde gaan. Ondertussen is er behoorlijk wat tijd verstreken en werd het tijd om daar nog eens bij stil te staan. Ik ontdekte immers vrij veel nieuwe reeksen en besloot ook om andere op te geven. Tja, je kan nu eenmaal niet alles even goed vinden.

In dit eerste deel vermeld ik de series die ik nog wil uitlezen én de reeksen waar ik nog aan wil beginnen. Nu ja, enkele reeksen waar ik nog aan wil beginnen. Er zijn er immers ongetwijfeld nog veel meer die me nu niet meteen te binnen schieten. Ik geef meteen ook even aan tot welk deel ik momenteel ben geraakt. Het plan was om ook aan te geven hoeveel delen een serie telt maar veel van hen zijn nog niet afgerond dus dat liet ik uiteindelijk maar even achterwege.

Series die ik nog wil (uit)lezen:

 

Katherine “Kitty” Katt – Gini Koch – #13
October Daye – Seanan McGuire – #1
The Black Dagger Brotherhood – #15

De Summoner-serie – Taran Matharu – #2
Stephanie Plum – Janet Evanovich – #22
Animal Magnetism – Jill Shalvis- #4

Spellslinger – Sebastien de Castell – #2
Psy-Changeling – Nalini Singh – #7
Kate Daniels – Ilona Andrews – #7

Eve Dallas – J.D.Robb – #12
The Checquy Files – Daniel O’Malley – #1
Lizzy & Diesel – Janet Evanovich – #1

De reiziger – Diana Gabaldon – #4
Night Huntress – Jeaniene Frost – #4
Fever – Karen Marie Moning – #4

Fallen Angels – J.R.Ward – #1
Guild Hunter – Nalini Singh – #3
The Hollows – Kim Harrison – #6

Wintersong – S.Jae-Jones – #1
De duisternis – Stephanie Garber – #1
Immortals after Dark – Kresley Cole – #9

The Nevernight Chronicle – Jay Kristoff – #1
Parasol Protectorate – Gail Carriger – #1
Breathe – Sarah Crossan – #1

Overstekers – Petra Doom – #1
Black Dagger Legacy – J.R.Ward – #2
Troon van Glas – Sarah J.Maas – #6

Series waar ik nog aan wil beginnen:

 

De kraaien – Leigh Bardugo
Air Awakens – Elise Kova
Study – Maria V. Snyder
The Great Library – Rachel Caine
Guide – Lee MacKenzi
Shades of Magic – V.E.Schwab
Lockwood & Co – Jonathan Stroud
Fire and Thorns – Rae Carson
Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams
The Kingdom Chronicles – Amanda Bouchet
Staalhart – Brandon Sanderson
Weather Warden – Rachel Caine
Het rad des tijds – Robert Jordan

Aan welke serie wil je liefst zo snel mogelijk beginnen?

15 gedachten over “Boekenreeksen die ik nog wil (uit)lezen”

 1. De boeken van Deborah Harkness, daar moet ik dringend eens aan beginnen. Die trilogie staat al jaren in mijn kast.
  Verder lezen: JD Robb, Abbi Glines, Sarah j Maas,… eigenlijk te veel series om op te noemen.

  1. Ik ben heel benieuwd naar de serie die ze gemaakt hebben op basis van de boeken van Deborah Harkness.
   Echt hé, ik ben ondertussen is zoveel verschillende reeksen ben dat er geen einde aan lijkt te komen.

 2. Ik ken heel veel series die je opnoemt niet, of ik ken ze wel maar nog niet gelezen. Maar ik kan je Lockwood & Co zeker aanraden! Ik ben altijd blij als er een nieuw boek uitkomt. Echt goed!

  1. Ik heb al heen enthousiaste reacties gehoord en gelezen over Lockwood & Co dus die boeken wil ik zeker een keer uitproberen. Al heb ik nog geen flauw idee wanneer dat er van zal komen. 🙂

  1. Ik vind het zelf ook heel fijn om lange tijd in een leuke wereld te kunnen verblijven. Maar ik merk dus wel dat mijn Nog te lezen-lijst hierdoor steeds langer blijft worden. Dan ontdek ik een nieuwe serie en blijkt dat die al uit 10 delen bestaat. Zo gaat het natuurlijk een pak sneller dan wanneer ik er één enkel boek per keer aan toevoeg. 🙂

 3. Ambitieus, amai! Ik ben nu bezig in boek 7 van Harry Potter, maar meestal lees ik niet echt series… Geen idee wat ik na HP ga lezen, maar de stapel(s) zijn hoog genoeg… Tijd, ik heb meer (lees)tijd nodig 🙂

  1. Ik probeer er soms een Harry Potter boek bij te nemen om het nog eens te herlezen. Zo hoop ik binnenkort nog eens The Prisoner of Azkaban te herlezen maar ditmaal de geïllustreerde versie.

 4. Nog zoveel series. Hier ook hoor haha.

  Jaa Lockwood. Mag ik je ook verleiden om zijn bartimaeus serie toe te voegen? Ik hou namelijk een readalong voor die vanaf September. 😉

  1. De lijst met series die ik niet meer ga verderlezen is ook vrij lang. Die verschijnt binnenkort. Gelukkig zijn er af en toe ook reeksen die me minder aanspreken want als ik ze allemaal wil uitlezen kom ik niet meer aan andere verhalen toe.

 5. Zeker doorgaan met De Summoner en Spellslinger, die zijn zo tof! En ook zeker beginnen aan Staalhart, die serie is echt episch! 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.