Blogger Vriendenboek #130

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Fien in de spotlight die lid is van de Hebban Young Adult Club en recensente bij Boekiewoogie

Naam:
Fien De Smet

Leeftijd:
18 jaar (maar niet zo heel lang meer!)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Kinesitherapie aan de universiteit van Gent, waar ik als mijn examens goed zijn gegaan, net mijn eerste jaar achter de rug heb.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Paardrijden en heel af en toe speel ik ook nog eens piano.

Je favoriete eten:
Lasagne! Ik ben een moeilijke eter maar tegen lasagne zeg ik nooit nee!

Je lievelingskleur:
Het is misschien een cliché maar mijn lievelingskleur is roze! Maar dan niet van dat babyroze of zalmroze, maar echt fel roze.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Boeken-leggers, al is mijn collectie daarvan niet zo heel erg uitgebreid omdat die hier in België zo moeilijk te vinden zijn! En quotes uit boeken! Die schrijf ik dan op in een boekje, eerder bewaard ik ze allemaal in mijn gsm maar toen die kapotging, kon ik helemaal opnieuw beginnen. Dus nu bewaar ik ze op de oude manier: op papier.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Beautiful Creatures van Kami Garcia, ik heb het nog niet gelezen. Geen idee waarom eigenlijk, waarschijnlijk heeft het wel iets te maken met een groeiende TBR en boeken die op dat moment interessanter lijken. Maar bij deze neem ik me plechtig voor om hem te lezen, ooit…

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Absoluut! Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden, maar bij deze vraag moet ik spontaan aan het eerste boek in The Vampire Diaries denken: Ontwaken & De strijd. Ik heb het boek gekocht vanwege de tv-serie, toen die nog maar net begonnen was, was ik een enorm grote fan van de Salvatore-broers. Maar het boek was echt een grote teleurstelling voor mij en leek in geen enkel opzicht op mijn geliefde serie. De andere delen heb ik nog wel van de bib gelezen, maar na 3 of 4 boeken heb ik het opgegeven. Er zijn te veel goede boeken om je tijd te verspillen aan series die je minder leuk vindt!

Luister je naar audio-boeken?
Nee, tenzij je de boeken van Het Geluidshuis meetelt. Die vind ik echt fantastisch.

Heb je een favoriet genre?
Ik grijp sowieso sneller naar het Young Adult-genre, maar binnen dit genre ben ik niet zo heel kieskeurig! Naast YA, lees ik ook veel New Adult-boeken, die zijn mijn guilty pleasures!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Dat zijn er wel een aantal! Maar An Enchantment Of Ravens staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje dus ik ga voor die!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Momenteel zijn ze onderverdeeld in Nederlands en Engels, staan boeken van dezelfde auteur bij elkaar en zijn ze gerangschikt op grootte. Maar ik ben al een hele tijd op zoek naar een andere indeling en ga er deze vakantie eindelijk eens werk van maken!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees eigenlijk alleen maar fysieke boeken. Heel af en toe krijg ik een ebook van een uitgever en dan lees ik natuurlijk die versie, maar meestal ga ik voor een fysiek exemplaar.

Heb je een favoriet boek?
Jazeker! Ik heb er zelfs enkele maar zal me beperken tot drie: Alice in Zombieland van Gena Showalter, The Evolution Of Mara Dyer van Michelle Hodkin (ja, door jou Noah!) en The Kiss Of Deception van Mary E. Pearson.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dit vind ik een heel moeilijke vraag! De boeken van Mary E. Pearson vind ik heel mooie covers hebben, net als die van de Everlife-serie van Gena Showalter. Maar een boek dat ik echt alleen maar voor de cover heb gekocht is Stalking Jack The Ripper van Kerri Maniscalco, gelukkig is het ook nog een heel goed boek anders was dit nog een miskoop geweest.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb ze net even geteld en het zijn er 138.

Wat is je laatst gekochte boek?
Maak er maar boeken van want ik ben laatst naar het Boekenfestijn geweest in Gent en daar kon ik natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan! Ik heb Carry On van Rainbow Rowell, Middernacht 9 van Lara Adrian, Pirates van Celia Rees en Avry van Maria V. Snyder mee naar huis genomen.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik heb geen idee meer welk boek het precies was, maar ik weet wel nog door welke serie ik zo van YA ben beginnen houden en dat was de Wings-serie van Aprilynne Pike! Toen is ook mijn grote liefde voor bad boys ontstaan, allemaal door Tamani.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Toen ik kind was, las ik eens een serie van kinderen die in een boomhut speelde en die boomhut nam hen overal mee naartoe: naar de tijd van de dinosauriërs, naar onbewoonde eilanden,… De naam van de reeks ben ik helaas vergeten, maar die boeken vond ik heel erg leuk dus ik zeg die auteur!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Jennifer L. Armentrout! Eén van mijn favoriete auteurs, dus daar heb ik 9 boeken van: The Dark Elements-serie, de eerste 4 boeken in de Lux-serie, Till Death en The Problem With Forever. Ze heeft nog veel meer boeken, dus ik kan mijn collectie van haar nog wat verder uitbreiden.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik kan me niet herinneren dat ik al eens een boek meer dan 2 keer herlezen heb. Dus eigenlijk geen enkel. Maar ik heb wel al 2 keer Alice In Zombieland gelezen en de Wings-serie.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja! De meeste boeken die ik heb moeten lezen vond ik niet zo heel erg leuk, maar er zijn er ook heel wat die ik vrijwillig tegen mijn zin heb uitgelezen. Ik heb er namelijk een hekel aan wanneer ik niet weet hoe een verhaal afloopt, dus lees ik het boek meestal gewoon uit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

F – Firstlife
I – I see London, I see France
E – Everless
N – Nooit meer

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #130”

  1. De jeugdreeks heet gewoon ‘De magische boomhut’ en is van Mary Pope Osborne.
    Ik heb nog een paar exemplaren in mijn bibliotheek staan 🙂

    Leuke voorstelling Fien!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.