Foto-update #122

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Perenmuffins met chocolade als verjaardagstraktatie.

Er is er één jarig hoera hoera! Darth Bunny & Chewbiggie kwamen mee vieren. Tja, de verhoudingen kloppen blijkbaar niet altijd bij Lego. 🙂

De aardbei-planten bleven het goed doen in de moestuin van mijn ouders. Dus besloot ik om ze niet alleen uit het vuistje op te smullen maar werden ze ook in verschillende recepten verwerkt. Zo maakte ik een aardbeientaart met roomkaas en lemoncurd (lekker fris tijdens een hittegolf), geroosterd rozijnenbrood met magere roomkaas en aardbeien én aardbeienijs.

Ik koop niet zo vaak bloemen maar deze paarse fresia’s kon ik niet laten staan. Jammer dat het zo’n kwetsbare bloemen zijn en je er dus niet erg lang van kan genieten.

Er lagen hier nog enkele catalogi van uitgeverijen te wachten en een aantal illustraties daaruit heb ik tot bookmarks verwerkt.

Heel even genieten van het gevoel van een volledig bijgelezen blogachterstand.

Samen met mijn nicht ging ik een halve dag naar Breda. We konden bij aankomst meteen lunchen bij Bagels & Beans en uitgebreid bijpraten.  De namiddag-snack was iets minder gezond maar ik had simpelweg geen keuze. De laatste keer dat we in Breda waren wilde ik op mijn gewicht letten/gezond eten en liet ik deze frambozenshake aan me voorbij gaan. De dag nadien kreeg ik buikgriep. Mij gaan ze geen twee keer hebben. Ik heb mijn les wel geleerd.

Bijpraten +  lekker eten + boekwinkels bezoeken = gezellige uitstap. Al helemaal wanneer je ook nog eens een winkel voor het eerst kan bezoeken. Zo gingen we niet alleen langs bij Latte & Literature (waar ik een koopje vond) maar ook bij het Ezelsoor. Deze tweedehandse boekenwinkel deed me een beetje aan De Sleghte denken.

Gelukje #1 – Het 3de deel uit een serie kunnen kopen met 50% korting omdat het licht beschadigd zou zijn. Ik heb nog niet veel schade kunnen ontdekken maar ben uiteraard wel blij met de mooie prijs. Al helemaal doordat ik onlangs het eerste deel uit deze reeks op het Boekenfestijn heb gekocht.

Gelukje #2 – ze verkopen bij Hema nog steeds de agenda waar ik het afgelopen jaar zo tevreden mee was. Nu nog een leuke washi-tape uitkiezen (waarschijnlijk wordt het uiteindelijk exact dezelfde 😉 )

Gelukje #3 – ze verkopen ook nog steeds de enige diadeem die me geen hoofdpijn bezorgd.

Gelukje #4 – halverwege een sjaal ontdekken dat je niet voldoende wol hebt en Zeeman die kleur niet meer verkoopt. Ietsje later ontdekken dat ze bij Wibra vrijwel exact dezelfde kleur verkopen.

Ah ja, vermits ik dat de laatste tijd op vrijwel elke blog zie opduiken … Ik heb die spulletjes allemaal zelf gekocht. Noch die van de lekkere Monster Shakes of de heerlijke bagels zorgden voor sponsoring. Ik heb dus ook geen wol, agenda, diadeem …. gekregen. Zo nu hebben we dat ineens ook gehad.

Tja, een meter die zelf gepersonaliseerde kaarten knutselt laat zich misschien een beetje gaan in het eerste levensjaar van haar metekindje. Een vermaandkaartje, een half jaar-kaart, een even-lang-uit-als-in-de-buik kaart, …

De kat van de buren kwam ons gezelschap houden toen we in de tuin aan het lezen waren.

Verjaardagspost voor een lieve vriendin.

Ik ging ook naar de boekwinkel om voor mijn 96-jarige oma het nieuwe boek van mijn nicht te gaan kopen. Leuk om te zien dat dat daar mooi centraal stond opgesteld in de YA-selectie. Nee, Sarah J.Maas is niet mijn nicht. Julie Kagawa trouwens ook niet, al heb ik haar wel al een keer mogen ontmoeten.

Restjes opwerken is natuurlijk een pak fijner wanneer het eindresultaat een lekkere combinatie blijkt te zijn. Courgette-curry-spread met geroosterde pijnboompitten én geraspte parmezaanse kaas.

Naar Antwerpen gaan is een pak plezanter wanneer je de benauwde bus en tram kan laten voor wat het is en in plaats daarvan per boot kan reizen.

Manlief mag dan de Star Wars fan zijn, ik hou van woordgrapjes, van thee én van R2D2.

Wat waren jullie gelukjes van de afgelopen weken?

11 gedachten over “Foto-update #122”

 1. Haha, beste reden ooit om voor die frambozenshake te gaan 😉
  En die courgette-curry-spread met pijnboompitten klinkt superlekker! Heb je daar toevallig een receptje van dat je wilt delen? 🙂

  1. Ja hoor! Je stapt op je fiets, rijdt tot aan de Lidl en gaat in die supermarkt naar de koeling. 😉 Mocht ik ooit een recept vinden dat er op lijkt dan wil ik het je zeker bezorgen maar tot nu toe heb ik me enkel aan kant-en-klare spread gewaagd.

 2. Ik hou echt van deze rubriek he, zit de hele tijd te gniffelen om je grapjes.

  Het Ezelsoor is ook één van mijn favoriete winkels in Breda. Maar waar je die monster shakes kunt drinken heb ik nog niet ontdekt…?

  Van die onverwachte, kleine gelukjes kunnen echt je dag maken he. Heerlijk!

  1. Ooooh, eigenlijk moet ik deze reactie uitvergroten, afprinten én inkaderen. Dan kan ik hem aan mijn vake laten zien wanneer die zegt ‘Zijn uw grapjes soms beter?’. 🙂 Voor mij was Het Ezelsoor dan weer een ontdekking. We waren de vorige keren nog niet tot die kant van Bredageraakt. De Monstershake kwam van bij A Cup of Cake en die zaak ligt eigenlijk heel dicht bij de Grote Markt.

 3. Wat een boel lekkere dingen heb je weer gemaakt/gebakken! Ik heb nog zoveel lekkere recepten die ik nog eens zou willen proberen, maar ben bang dat ik instant 10 kg aan zal komen haha. Wat een gelukje, die agenda! Moet je net tegen aan lopen he..

  1. Haha, dat is een herkenbaar probleem. Gelukkig worden de zoete recepten vrijwel steeds uitgedeeld anders zou ik nog meer aankomen.

 4. Ik krijg honger van je weekoverzicht. En toen ik die foto zag in de boekhandel werd ik blij. Julie Kagawa <3 Inferno is zo fantastisch. Helaas betekent dat ook dat ik al haar boeken tot nu heb gelezen en mag wachten.

  1. Ik moest meteen aan jou denken toen ik deze week via Twitter ontdekte dat de Iron Fey – serie nog wat langer zal worden. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.