Schaduwzwart – Sebastien de Castell

Titel: Schaduwzwart
Reeks: Spellslinger #2
Auteur: Sebastien de Castell
Uitgeverij: Meis en Maas
Prijs: 16,99€
Bladzijden: 334p.
Bron: recensieboek

Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als een vogelvrijverklaarde dan als magiër. Het helpt niet echt dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn.

Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van een mystieken plaag, beter bekend als het schaduwzwart …

Mijn mening:

Aan het einde van Vogelvrij sloegen Kellen, Ferius en Reichis op de vlucht. Er zijn ondertussen enkele maanden verstreken en wat blijkt … Kellen slaagt er nog steeds uitstekend in om in netelige situaties te belanden. Nu heeft hij het wel niet telkens aan zichzelf te danken. Zijn bijzondere reisgenoot Reichis (zeg alsjeblieft NOOIT huisdier!) heeft steeds over alles zijn mening klaar én hij heeft een voorliefde voor het uitrukken van kelen en ogen of (af en toe mag er wel eens wat afwisseling zijn) het afrukken van oren.

Een ander talent van Reichis zijn de poëtisch geformuleerde doods-bedreigingen die hij regelmatig in het rond strooit. Het lijkt me wel duidelijk dat Reichis hem niet altijd de beste raad geeft en hem zo in de problemen doet belanden. Het is trouwens maar goed dat Kellen nog steeds de enige is die Reichis kan verstaan ant anders zouden ze nog veel vaker op de loop moeten gaan.

Ferius is dan weer net het tegenovergestelde. Van haar zou Kellen net heel graag wat antwoorden en advies krijgen maar ook al heeft ze vrijwel steeds een antwoord … het is zelden het antwoord waar Kellen naar op zoek is. Sommige zaken zijn dus nog steeds hetzelfde alleen komen Kellen, Reichis en Ferius in dit boek zowel soortgenoten als een doortrapte vijand tegen die magie op een wel heel gevaarlijke manier hanteert.

Ik vreesde een beetje dat dit tweede deel zou tegenvallen. Dit soort boeken bevat zoals de auteur zelf zegt in zijn dankwoord, vele valkuilen. Op de een of andere manier wist Sebastien de Castell deze echter te omzeilen waardoor Schaduwzwart niet aan het bekende Second Book-syndroom leidt. De schrijver wist me opnieuw mee te laten reizen met dit bijzondere trio dat op hun onvoorspelbare avontuur een aantal nieuwe gezichten tegenkomt.

Het verhaal las erg vlot en ik blijf het leuk vinden dat Kellen vrij onhandig blijft. Hij is niet één van de personages die op zijn dooie gemak eventjes de wereld gaat redden. Eigenlijk heeft hij zelf ook regelmatig hulp nodig en dat maakt hem geloofwaardiger. Net als in het eerste boek uit deze serie is het ook dit keer Reichis die me regelmatig deed glimlachen. Kortom … Schaduwzwart is een avontuurlijk verhaal met zowel humor als magie dat het belang van eigen keuzes en loyaliteit beklemtoont.

4 gedachten over “Schaduwzwart – Sebastien de Castell”

    1. Hij zorgde er alleszins voor dat de eekhoorns die je soms bij Centerparcs ziet er plots een pak minder schattig uitzagen. 😉

  1. Fijne recensie weer. Ik ben heel benieuwd naar het tweede deel, het eerste deel beviel me goed 🙂 Reichis vind ik echt een hele grappig en leuke toevoeging aan het verhaal.

    1. Ik was blij dat ook dit tweede deel nog steeds leuk bleek te zijn. Hopelijk telt dat ook voor de volgende boeken in deze reeks.
      Dit gaat misschien stom klinken maar … weet je dat er nog een oude url aan je profiel is gelinkt?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.