DIY #15: meerdere kleine projecten

Toen ik Pinterest jaren geleden ontdekte speelde ik binnen de kortste keren meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin naar de volgende map te klikken. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.

Vermits er vervolgens jarenlang niets gebeurde met die pins besloot ik af en toe een diy-projectje uit te proberen en het resultaat te delen op mijn blog. Ondertussen zijn er al enkele verschenen en veel van hen komen al lang niet meer voort uit dat mapje. Vaak zijn het plotse ingevingen of het feit dat ik het leuk vind om iets een tweede leven te schenken dat er voor zorgt dat hier een nieuwe DIY-post verscheen.

De afgelopen maanden leek het er niet zo vaak meer van te komen. Of eerder … ik bleef wel zaken knutselen maar vond het precies niet indrukwekkend genoeg om het hier met jullie te delen. Ik ben immers vooral fan van eenvoudige projectjes en sommige van hen zijn zo makkelijk én snel dat ik het een beetje sneu vond om hen hier uitgebreid voor te stellen. Maar wie weet … misschien ben ik niet de enige die van eenvoud houdt. Daarom toon ik jullie hier enkele van de knutselwerkjes die ik de afgelopen maanden heb gemaakt.

#1: Fairylight

Rond kerst organiseerde Kwante van Wonderland een foto-opdracht tijdens Secret Santa. Hiervoor moest je een Book & Fairylight foto maken indien je wilde meedoen. Ik had het mezelf makkelijk kunnen maken door een snoer fairylights om een boek heen te wikkelen maar eigenlijk wilde ik wel zo’n elfenlichtje hebben én ik had er een snijvorm van dus …

Ik haalde wat kalkpapier uit mijn knutselkast en knipte het op de juiste hoogte zodat het in een glazen voorraadpot zou passen. Vervolgens rolde ik deze losjes op, schoof hem in de pot en liet hem nadien los zodat hij vanzelf de juiste houding aannam. Daarna sneed ik met mijn Double Do een elfje uit zwart knutselkartoon en bevestigde dit met een beetje knutsellijm aan de binnenzijde van het kalkpapier. Je mag slechts heel weinig lijm gebruiken want anders krijg je die meteen door het kalkpapier heen te zien. Vervolgens hoefde ik er enkel nog een elektrisch theelichtje in te plaatsen en mijn fairylight was klaar. Een gewoon theekaarsje durf ik niet te gebruiken omwille van brandgevaar. Ik denk dat het kalkpapier door de warme veel te snel zou verkreukelen en bruin worden.

#2: Hufflepuff outfit voor mijn metekindje

Deze outfit had ik al meermaals zien verschijnen online én ik was er meteen verliefd op. Eigenlijk zag ik hem vooral als Gryffindor-versie maar toen ik te horen kreeg dat ik meter mocht worden wilde ik graag een Hufflepuff-versie maken voor mijn metekindje. De broek was het moeilijkste én die heeft mijn moeke gemaakt. Ik dacht oorspronkelijk gewoon brede stroken zwart op een gele legging te stikken maar blijkbaar was dat geen goede methode. Blijkbaar is kiezen voor eenvoudig niet altijd ook nog eens verstandig. Mijn moeke heeft uiteindelijk twee leggings die ik had gekocht in stukken geknipt en ze vervolgens terug aan elkaar bevestigd in afwisselende stroken. Nu ik het zo omschrijf lijkt het wel een beetje weg te hebben van een Frankenstein-legging.

Het bovenstuk was gelukkig een pak makkelijker. Online vond ik een site waar ik zelf een tekst kon invoeren en die vervolgens kon omzetten naar het typische Harry Potter letterschrift. De tekst kon je woord per woord opslagen als png. Dus daar heb ik nadien een collage van gemaakt die gespiegeld werd afgedrukt op transferpapier waarna ik het enkel nog op een witte body moest strijken.

#3: Bookmark met quote

Toen Audrey’s leesclub haar tweede verjaardag vierde werd een verrassingspakket met allemaal cadeautjes samengesteld. Zelf besloot ik naast een boekjuweeltje ook een bladwijzer te maken met een quote uit één van haar favoriete boeken te maken.

Hier kwam mijn Double Do weer heel goed van pas toen ik eerst alle letters moest uitsnijden. Vervolgens bleek mijn fijne lijmstift onmisbaar te zijn. Die heb ik echt heel vaak nodig bij het maken van kaartjes vermits sommige uitgesneden onderdelen gewoon te fijn zijn om ze met een gewone lijmstift vast te kleven.

Quote vormen – vastkleven – én plastificeren ter bescherming.

#4: Sleutelhangers met slagletters

Sommige van jullie herinneren zich misschien nog mijn DIY die uiteindelijk een LHDEDP (laat het door een professional doen) werd. Toen wilde ik een cuffbracelet waar ik met slagletters een tekstje had ingeslagen. Alleen breek ik niet voldoende kracht te hebben om met die letters én hamer overweg te kunnen. Blijkbaar lukt dat een pak beter met de set die ik enkele maanden geleden bij Kruidvat kocht. Sinds ik die heb werden er zowel hangertjes als sleutelhangers gemaakt. Meerdere zelfs.

Het leuke is dat ze ontzettend snel klaar zijn én je voor iedereen iets persoonlijks kan maken. Voor mezelf werd het – hoe kan het ook anders – iets rond Harry Potter. Een van mijn eerste projecten – een sleutelhanger van Fimo leek immers niet geschikt te zijn om een lang leven te leiden. Deze aluminium-versies gaan hopelijk een pak langer mee.

#5: Magneten voor booknerds

Ik ga hier opnieuw Kwante vermelden én nee ik wordt niet door haar gesponsord. Nu ja, niet in die zin alleszins. Een tijd terug won ik echter wel een verrassingspakket via haar verjaardags-winactie. De volledige unboxing van dat Post uit Wonderland-pakket kan je op de blog terugvinden. Er zaten heel veel leuke spulletjes in waaronder dit stickervel van Blossom Books.

Die stickers vind ik echt superleuk maar … tja, een sticker kan je uiteraard maar éénmaal gebruiken én ik wilde die toffe quotes blijven zien. Dus transformeerde ik ze tot magneten. Een groot deel van hen hangt ondertussen op het magneetbord naast me. Het viel me tijdens het plakken en knippen trouwens op dat ik best wel wat van hun producten heb. De Read More Books staat op een kussensloop in de zetel. I got 99 problems but a book ain’t one en I like big books and I can not lie staan op enkele van mijn Blossom Books Totebags en Shut up! I’m reading staat op mijn favoriete beker.

Het magneetvel kocht ik ooit bij Wibra. Vermits ik niet zeker was dat ze deze zouden blijven verkopen heb ik er toen meteen een aantal gekocht en daar heb ik nog geen spijt van gehad.

7 gedachten over “DIY #15: meerdere kleine projecten”

  1. Zo toffe dingen! Ik ben ook ooit eens aan de slag gegaan met een magneetvel maar blijkbaar is onze koelkast niet magnetisch. Kwam ik pas achteraf achter natuurlijk :p haha.

    1. Oops! Dat klinkt echt als iets dat ik ook voor zou kunnen hebben. Hopelijk kon je ze wel nog ergens anders gebruiken.

  2. Die magneten zijn echt een supergoeie tip! Als ik dat nog eens zie liggen bij de Wibra ga ik toch ook maar inslaan. Die legging is ook supercool, doet me denken aan de hommellegging van Louisa in Voor jou.

    1. Als ik ooit zo’n legging vind in een maat die me past dan zou ik wel eens als Hufflepuffer naar een convention willen gaan. Ize stond er alvast heel schattig mee. Ik vrees alleen dat het effect bij mij iets minder schattig gaat zijn. 🙂

    1. Ik heb er ondertussen net eentje afgewerkt voor in een volgende editie. Mijn Hufflepuff is immers eindelijk afgeraakt en wie weet … met dat gekke wisselvallige weer ga ik hem misschien nog kunnen dragen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.