Gelezen in maart 2018

In het begin van maart had ik het gevoel dat het geen goede leesmaand zou worden. Het werd weer moeilijker om mijn aandacht er bij te houden én af en toe kwam ik er zelfs enkele dagen niet aan toe.  Gek genoeg eindigde het aantal gelezen boeken hoger dan ik had verwacht. Misschien ben ik een slaapwandelaar in plaats van een slaaplezer … Of zou het toch gewoon aan het aantal strips liggen? Geen flauw idee hoe het komt maar ik slaagde er uiteindelijk toch in om op een totaal van 15 boeken uit te komen.

Mijn eerste boek van de maand – Toren van de dageraad- van Sarah J.Maas was al meteen een vrij stevig boek. Vervolgens las ik Sterrenregen dat ongeveer half zo dik is en nadien Verraad van J.D.Robb waarbij ik me door de nieuwe cover nog steeds een beetje verraden voel.

Na twee recensieboeken besloot ik weer wat exemplaren van mijn TBR te lezen. An enchantment of ravens stond daar nog maar sinds kerst op maar ik was er wel heel benieuwd naar dus liet ik het boek even voorsteken. Ondanks het feit dat dit boek veel dunner was dan ik had verwacht heb ik er vrij lang over gedaan. Vervolgens las ik met Hartenbloed van Juliet Marillier een hervertelling van Beauty and the Beast en daar las ik dan weer supersnel doorheen. Hierna was het de beurt aan Toen David zijn stem verloor, een graphic novel waarin de dood centraal stond waardoor het boek voldeed aan één van de puntjes uit de Verbeelding Book Challenge. Dit boek las ik al huilend uit

en nadien koos ik heel bewust voor Kus onder de sterren, een luchtig, grappig én romantisch verhaal van Jill Shalvis. Gelukkig kon dat boek me weer wat opmonteren. Tomi Adeyemi wist me helemaal te overtuigen met Bloed en Beenderen. Naast Hartenbloed kreeg ook dit boek deze maand 5 sterren van me op Goodreads. Waar Hartenbloed me wist te betoveren, blaasde Bloed en Beenderen me van mijn sokken. Als laatste las ik Zwart Hart van Joe Hill, de zoon van Stephen King waardoor ik opnieuw een puntje van mijn Verbeelding Book Challenge kan afvinken. Binnenkort probeer ik nog eens een update van deze leesuitdaging te delen.

Verder las ik deze maand ook enkele strips die ik ontleende bij de bibliotheek.

Lady Mechanika – La dama de la muerte #1 – Chen / Benitez / Montiel / Steigerwald / Gareia
Lady Mechanika – La dama de la muerte #2 – Chen / Benitez / Montiel / Steigerwald / Gareia
Harmony – Indigo – Mathieu Reynès
Harmony – Ago – Mathieu Reynès
Twee Noord-Franse indianen – Thierry Gloris, Jacques Lamontagne
Vampiers en dramatiek – Thierry Gloris, Jacques Lamontagne

Cijfertjes:

Goodreads: 48/100
Aantal gelezen boeken: 15
Aantal eigen boeken: 4
Aantal bibliotheekboeken: 8
Aantal recensieboeken: 3
Aantal pagina’s: 3826p.

Veel gelezen dus maar desondanks geen al te beste maand voor mijn ‘Lees je tbr omlaag’-project.

12 gedachten over “Gelezen in maart 2018”

  1. Ik vind die wel heel mooi op vlak van illustraties en sfeer. Jammer genoeg waren de eerste delen niet binnen bij de bibliotheek en ben ik ze dus niet op volgorde aan het lezen.

 1. Huppa, en direct weer een aantal meer boeken op mijn te-lezen lijst!
  Maart was voor mij de eerste goeie leesmaand sinds september vorig jaar, met 6 boeken. Toch wel een persoonlijk record, denk ik.

  Mijn laatste uitgelezen boek is ‘The Darkest Part of the Forest’ van Holly Black. Exact wat ik bedoel met een modern, duister sprookje. Alleen vond ik de ontknoping wat gehaast. Als je gelijkaardige boeken kent, stuur ze maar mijn kant op!

  1. The Darkest Part of the Forest moet ik nog lezen. Het is een van de vele ongelezen boeken binnen handbereik. 🙂
   Ik probeer er aan te denken om duistere sprookjes jouw kant op te sturen.

  1. Nee hoor, die verschijnt pas volgende week dinsdag. Ik heb hier nog een aantal oudere recensies klaarstaan in de wachtrij. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.