Update: Verbeelding Book Challenge 2017

Ieder jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren deed ik niet mee maar vorig jaar besloot ik in augustus toch eens te kijken welke puntjes ik kon afvinken op basis van de boeken die ik tot dan al gelezen had in 2017. Een echt actieve deelname was het nog niet vermits ik niet speciaal op zoek ging naar specifieke boeken. Dit jaar doe ik voor het eerst wel van in het begin én veel bewuster mee.

Zo bewust dat ik op de laptop het uitdagingslijstje heb staan met een kleurencodering én titels die in aanmerking komen. Tja, als ik iets doe dan wil ik het meteen ook goed doen. De afgelopen weken kon ik gelukkig al een heel deel puntjes af vinken zonder er echt moeite voor te moeten doen.

1. Een boek met een dier in de titel
10,9,8, … uiltjes moeten naar bed – G. Deutsch & E. Trukhan
(in maart staat ook An enchantment of Raven op de planning)
2.Een boek met een plaatsnaam in de titel
Stockholm Zuid – Jens Lapidus en Peter Bergting
3. Een boek met een typografische cover
Wicked Appetite – Janet Evanovich
4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is.
5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat.
Een nieuw begin – Nora Roberts
6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat.
7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
Gezonder met Viv – Vivian Reijs
8. Een boek dat begint met ‘Er was eens’
Faery Tales – Carol Ann Duffy
9. Een boek waarin de dood centraal staat
10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou
Bang voor de tandarts – Moniek Vermeulen en Leen Van Durme
11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent
12. Een boek van een auteur die al minstens 10 boeken heeft geschreven
De opdracht – Jayne Ann Krentz
13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
Rechtvaardig vermoord – J.D.Robb
14. Een boek met een X in de titel
100 x Annie – Annie M.G.Schmidt
15. Een boek met een alliteratie in de titel
16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
Wintersong – S.Jae Jones
18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
The Rook – Daniel O’Malley
19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
Iko – Marissa Meyer
21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
Rijk van Stormen – S.J.Maas
23. Een boek over een alleenstaande ouder
Hunted – Meagan Spooner
24. Een boek dat zich afspeelt in China
25. Een tweedehands boek
De Graces – Laure Eve
26. Een boek met bloemen op de cover
Beauty and the Beast – May Sage
27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
Alter Ego – Marissa Meyer
28. Een boek met een portret op de cover
29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert
Covet van J.R.Ward (alleenstaande ouder, gevangenis, >10 boeken)

Voor puntje 23 moet ik misschien toch nog eens op zoek naar een ander boek. De vader van het hoofdpersonage is een alleenstaande ouder maar het verhaal draait niet rond hem maar rond zijn dochter.

Voor puntje 15 had ik allemaal ideetjes genoteerd en toen besefte ik dat die uitdaging me het perfecte excuus bezorgt om een boek te bestellen dat ik graag wil hebben. Handig zo’n challenge! 🙂

Voor de overige puntjes staan er een paar bezoekjes aan de plaatselijke bibliotheek op de planning. Bij de blauw gekleurde punten heb ik al een boek in gedachten. Voor de twee roodgekleurde heb ik nog geen titel genoteerd. Mocht je een boek kennen dat daarvoor in aanmerking komt dan mag je het me gerust laten weten. Liefst wel eentje dat ik met plezier ga lezen want leesplezier blijft voor mij persoonlijk nog steeds belangrijker dan het halen van een uitdaging.

8 gedachten over “Update: Verbeelding Book Challenge 2017”

 1. Gelukskoekje van Ann Mah vond ik jaren geleden wel een goede chicklit die zich in het hedendaagse China afspeelt.
  Ik had ook een goed fantasy verhaal in gedachten, maar dat bleek helaas Japans te zijn.

  Voor het andere moet ik nog even nadenken.

  1. Ik denk dat we allebei aan hetzelfde verhaal dachten maar Reigers vlucht had ik enkele jaren geleden al gelezen en het speelt zich inderdaad in Japan af. Wel tof dat ik nu dankzij jou al een ideetje heb voor een boek heb dat zich afspeelt in China. Dankjewel!

 2. “Als ik iets doe dan wil ik het meteen goed doen.” Klinkt bekend in de oren 🙂 In 2016 deed ik voor het eerst mee, haalde de challenge toen nèt niet (hoewel ik méér dan 30 boeken had gelezen dat jaar). Voor puntje 21 las ik in januari ‘Het meisje in de rode jas’ wat meteen kan meetellen voor puntje 23. Ik combineer nogal eens thema’s en dat mag :-). Je schrijft: 4 roodgekleurde puntjes, ik zie er hier echter maar 2 (?) En net zoals jij vind ik het vooral belangrijk datgene te lezen wat ik graag lees. De teller staat hier momenteel op 8 afgewerkte puntjes dus best tevreden mee – so far, so good 😉

  1. Dankjewel voor de tip Hilde én voor de opmerking. Ik heb het lijstje dit weekend nog aangepast vermits ik weer enkele puntjes kon afvinken maar ik heb er dus duidelijk niet aan gedacht om ook de tekst onderaan aan te passen.

 3. Voor 21 las ik Tell me how it ends van Valeria Luiselli over kinderen uit Centraal- en Zuid-Amerika die naar de VS vluchten. Absoluut de moeite, maar minder jouw ding vermoed ik…
  Zotjes wel dat je na amper twee maand al zoveel puntjes heb kunnen afstrepen!

  1. Ja hé. Het maakt echt wel een wereld van verschil wanneer je aan het begin van het jaar eens naar je tbr kijkt en na gaat welke van die boeken in aanmerking komen. Dat het lezen dit jaar weer beter lukt helpt natuurlijk ook. Met een titellijstje naar de bibliotheek gaan en voor sommige puntjes een Graphic Novel uitkiezen zorgde er ook voor dat het plots snel vooruit ging.

 4. Ik ben echt zo slecht in die dingen he. Aan het begin van het jaar maakte ik zelf een boekenbingo in mijn journal, maar ik heb tot nu toe nog maar één hokje kunnen afvinken. En ik heb toch al 12 boeken gelezen… De verkeerde duidelijk 🙂

  1. Vorig jaar begon ik er pas halverwege het jaar aan en eigenlijk las ik gewoon waar ik zin in had om dan vervolgens te zien of er toevallig iets in aanmerking kwam om een puntje af te vinken. Nu heb ik me er echt eens voor gezet en er over nagedacht. Misschien moet je het jezelf wat makkelijker maken. Een boek met bladzijden, een boek met een harde kaft, een boek met een samenvatting op de achterflap, … 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.