Shadow born – Yasmine Walt & Rebecca Hamilton

Titel: Shadow born
Reeks: Shadows of Salem #1
Auteur: Jasmine Walt & Rebecca Hamilton
Uitgeverij: Self Published
Bladzijden: 256p.
Bron: eigen collectie

“Brooke is no stranger to the supernatural. In Chicago, vampires are just as prevalent as drug lords, and infinitely more bloodthirsty. So when her partner and fiancé dies in a mysterious fire while chasing down a lead in Salem, she suspects something dark and otherworldly is at play.

Blessed with the ability to see into the past by touching inanimate objects, Brooke transfers to the Salem PD, hoping her talent will help her get to the bottom of things. Between dodging assassination attempts and being stonewalled at every turn, the going is tough. Add in a mysterious fae club owner with secrets of his own and a personal grudge against her, and it becomes nearly impossible.

If Brooke wants to play in the supernatural sandbox, she’s going to have to roll up her sleeves and get dirty. But how many people will have to die for Brooke to discover the truth?”

Mijn mening:

Ik hou van urban fantasy, van de kleur paars en van covers die magie uitstralen. Die drie zaken zorgden er dan ook voor dat dit boek meteen mijn aandacht trok. Eigenlijk was ik er zelfs zo nieuwsgierig naar dat ik het boek – zodra het hier aankwam – liet voorsteken op mijn vrij omvangrijke tbr.

Al snel merkte ik dat het boek me regelmatig aan de Faefever-serie van Karen Marie Moning deed denken. Het verhaal speelt zich dan wel niet af in Dublin maar het is wel eveneens urban fantasy, er komen fae in voor én het hoofdpersonage Brooke loopt net als haar collega Mac vrij vaak onbezonnen haar ongeluk tegemoet. Een beetje als die meisjes in horrorfilms waarbij je hen meteen wil toeschreeuwen dat ze de andere richting moeten uitlopen of het tegenovergestelde moeten doen van wat ze van plan zijn.

Brooke wil immers geen damsel in distress zijn en natuurlijk komt ze net daardoor regelmatig in benarde situaties terecht. Het verhaal zelf vond ik niet echt verrassend maar Brooke’s gave vond ik wel fijn. Twee zaken vond ik echter wel jammer. Het feit dat de wereld minder uitgebreid werd uiitgewerkt als de tekst op de achterflap me deed vermoeden bijvoorbeeld. Die samenvatting klonkt echt veelbelovend en ik had niet volledig het idee dat die verwachting werd waargemaakt. Een leuk boek, daar niet van en ik lees nu eenmaal graag urban fantasy. Toch hoop ik dat het tweede deel wat meer worldbuilding in petto zal hebben.

Ook had ik aan het einde iets te veel het gevoel dat het allemaal nogal snel werd afgehandeld. Het voelde aan alsof de ontknoping slechts half afgerond werd. Ondanks die twee iets wat jammerlijke zaken wil ik ondanks de afwezigheid van een cliffhanger wel nog steeds verder lezen. Ik hoop immers dat deze reeks nog wat sterker gaat worden naarmate ze groeit.

4 gedachten over “Shadow born – Yasmine Walt & Rebecca Hamilton”

  1. Ik vind de cover echt verschrikkelijk, haha, maar de samenvatting spreekt mij wel aan! Ik had nooit echt iets met van die verhalen waarin allemaal magische, science fiction dingen gebeuren, maar ik vind het de laatste tijd steeds leuker.

    1. Paars is mijn lievelingskleur dus ik voel me al snel aangetrokken tot covers waar die kleur in verwerkt is. 🙂

  2. Jammer dat de worldbuilding een beetje tegenviel. Ik snap trouwens heel goed waarom je dit boek voorrang gaf op je TBR; ik word namelijk ook erg nieuwsgierig van deze cover. Het boek van Karen Marie Moning staat bij mij nog klaar om gelezen te worden, ben heel benieuwd

    1. Ik moet nog eens verder lezen in de serie van Karen Marie Moning. Er staat hier nog sowieso één deel op me te wachten en ik denk dat er ondertussen misschien zelfs al een (of twee) extra boek(en) is/zijn uitgekomen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.