Eindelijk zomer & Nieuwe dromen – Brenda Novak

Titel: Eindelijk zomer
Reeks: Whiskey Creek #3
Auteur: Brenda Novak
Uitgeverij: Harlequin
Bladzijden: 448p.
Bron: eigen collectie

“Als er midden in de nacht een onbekende man op haar deur klopt, aarzelt Callie Vanetta niet – ze belt de politie. Als die arriveert, lijkt de man verdwenen, maar als ze weer alleen is, treft ze hem aan in haar badkamer. Hij is gewond en heeft dringend hulp nodig. Callie besluit hem onderdak te bieden, zodat hij weer op krachten kan komen. Het idee dat ze zichzelf daarmee in gevaar kan brengen, zet ze van zich af. Ze heeft toch weinig te verliezen: als er niet snel een donorlever voor haar beschikbaar komt, zal ze sterven.

Dus waarom zou ze haar laatste zomer níét doorbrengen met een knappe vreemdeling? Levi McCloud heeft zo zijn eigen geheimen. Een adempauze op Callies boerderij is zeer welkom, maar hij wil haar voor geen goud in de problemen brengen, en dus kan hij maar kort blijven. Als je gastvrouw zo aantrekkelijk en intrigerend is als Callie, is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan…”

Mijn mening:

Een man op stap met niet meer als zijn motor en een rugzak, reizend van de ene slaapplaats naar de andere zonder een einddoel voor ogen te hebben. Een alleenstaande fotografe die met haar hond Rifle in het oude huis van haar grootouders woont en terminaal ziek is. Een feit dat ze op de een of andere manier lange tijd verborgen weet te houden voor haar vriendenkring.

Ik hield vooral van Callie’s integriteit en haar rechtvaardigheidsgevoel. Ook de interactie tussen de grote groep jeugdvrienden was ok. Je merkt tijdens het lezen stukjes voorgeschiedenis op van eerdere delen maar kon desondanks perfect volgen. Ondanks het feit dat niet alles even geloofwaardig was bleek het een meeslepend en ontspannend verhaal te zijn dat niet te luchtig was. Alleszins beter dan ik had verwacht.

Jammer genoeg bleek dat niet het geval te zijn bij het volgende Brenda Noval boek dat ik las. Bij Nieuwe Dromen ergerde ik me immers dood aan de reacties van het merendeel van de personages op iets verschrikkelijks dat het vrouwelijk hoofdpersonage in het verleden is overkomen. Vooral doordat dit soort reacties ook in werkelijkheid nog steeds voorvallen en volgens sommige ook vanzelfsprekend zijn heb ik me het hele boek lang doodgeërgerd. Dat ik het toch heb uitgelezen vind ik dan ook heel bewonderenswaardig én een vermelding waard.

Titel: Nieuwe dromen
Reeks: Whiskey Creek #4
Auteur: Brenda Novak
Uitgeverij: Harlequin
Bladzijden: 416p.
Bron: eigen collectie

“Just Like Mom’s is een begrip in Whiskey Creek. Om haar oma te helpen het restaurant te behouden, keert Addy Davies na vijftien jaar terug naar het stadje, de plek die ooit haar thuis was. Daar loopt ze direct Noah Rackham tegen het lijf, van wie ze als tienermeisje al droomde. Maar Addy heeft een geheim waardoor ze haar gevoelens voor Noah niet toe kan laten. Noah – populair, knap, succesvol – begrijpt maar niet dat Addy niets met hem te maken wil hebben. Hij weet dan ook niet dat zijn aanwezigheid herinneringen bij haar oproept die ze het liefst zou vergeten. Wat hij wel weet, is dat hij eindelijk een vrouw heeft ontmoet aan wie hij zijn hart zou kunnen verliezen. Maar Addy’s terugkeer blijkt nogal wat opschudding te hebben veroorzaakt in het eens zo harmonieuze stadje, en door de verdeeldheid die ontstaat, komt ze lijnrecht tegenover Noah te staan. Toch kan ze haar geheim niet prijsgeven. Niet zonder een nog duisterder geheim aan het licht te brengen…”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.