Facts about me: de lijstjes-editie #2

In het begin was deze rubriek niets meer dan een opsomming van een zeven à tiental persoonlijke feiten. De laatste tijd vind ik het echter leuk om het af en toe op een andere manier te brengen. Zo stelde ik me een keertje voor à la Amélie door een aantal dingen te delen die ik wel én niet leuk vond. Een andere keer vulde ik online allemaal testjes in en deelde de resultaten vervolgens met jullie. Voor deze editie leek het me een tof idee om persoonlijke lijstjes met jullie te delen.


Waar ik blij van kan worden:

Wanneer iets proper en ordelijk gesorteerd is in huis.

De soundtrack van Amélie Poulain

Het samenstellen van een Swap-pakket voor iemand en vevolgens afwachten of je goed gekozen hebt.

Wanneer ik een hele blogfeed-achterstand gelezen heb en weer helemaal bij ben. Ook al is het maar voor even. 🙂

Boek-gelukjes (ruilen, winnen, kringloopvondsten, …)

Na het lezen van een geweldig boek er met iemand over kunnen praten via WhatsApp

Gekke dingen die ik steeds opnieuw doe:

Bij het innemen van mijn medicatie steeds eindigen met hetzelfde pilletje.

Pavlov-reflex bij postbusjes

De treden van trappen tellen.

In foto’s denken (het is allemaal de schuld van Bookstagram)

Dag Sebastiaan zeggen wanneer ik een spin zie én vervolgens ‘Je hebt het foute huis’

Het keukenraam niet kuisen vermits er twee spinnenwebben hangen. Ik kan toch moeilijk die beestjes hun huis afbreken wanneer ze binnen ook al niet welkom zijn.

Tijdens het intypen van mijn pincode denken er zou hier eens een telepaat in de rij moeten staan.

Ik ga nu echt niet meer zondigen (snoepen) –> veel pijn dus snoepen –> boos op mezelf

Tai Chi à la Zwartraafje:

Iedere keer dat ik de houding met gekruiste polsen aanneem voel ik me een beetje Wonder Woman.

In combi met de soundtrack van Fantastic Beasts Aand where to find them én een gelukkige timing voelt het soms indrukwekkend aan …

tot je door de muziek heen mijn gewrichten hoort kraken.

Dingen die ik gek vind:

Iets 2,99€ prijzen maar aan de kassa 3€ vragen. Ik heb geen probleen met die 0,01€ maar snap niet waarom je het dan niet meteen correct prijst.

Zelf pakjes geven en dat vanzelfsprekend vinden maar telkens iemand me een verrassing geeft denken ‘Maar ik ben niet eens jarig.’

Geen fut om te lezen maar wel troost vinden in het bestellen van nieuw leesvoer.

Wat jullie nog niet wisten:

Van het maken van kerstkaarten krijg je armspieren.

Ik wordt onwennig van To Do lijstjes omdat ik alles wil bijhouden en daar nooit in slaag. Tegelijkertijd kan ik ook niet zonder want dan mis ik het overzicht.

Ik moet ontspanning inplannen. Ook al ben ik de hele dag thuis ik ga zelden rustig in de zetel zitten maar ben altijd nog met iets bezig waardoor ik geen rust krijg in mijn hoofd.

Dr Gargamel-lijst of te wel enkele van de vervelendste zaken die ik meemaak(te) door mijn averechts lichaam:

Een volle blaas en niet kunnen plassen omdat ze tijdens de operatie van enkele dagen eerder een urineleider half hebben doorgesneden. Doe daar nog een echografie van diezelfde blaas bovenop om eerder vermelde oorzaak te bepalen en deze heeft hier sowieso een plaatsje verdiend.

Een maagsonde die in de knoop is geraakt en ontward moet worden.

Zoveel pijn hebben dat je er misselijk van wordt en niets anders kan doen als neerliggen en wachten tot het wat wegtrekt.

Pijnklachten die ervoor zorgen dat zelfs kleine dingen als schrijven en handwerk soms niet haalbaar zijn

Bij een hypo lijkt iemand anders het stuur over te nemen. Dan handel ik op automatische piloot maar ben er niet meer helemaal bij.

Niet reageren op pijnstillers. Awoe!

Geluk bij ongeluk:

Een fout getrokken potloodlijn uitgommen en merken dat de inkt van de print mee verdwijnt. Maar er door een paar extra gomstrepen wel een leuk effect van maken.

Spijt hebben nadat je een beschadigd (maar super mooi) boek niet kocht omdat je het iets te prijzig vond. Drie maanden later ontdekken dat ze het boek nog steeds hebben én het ook nog eens werd afgeprijsd

Het haakje waarmee ik mijn insuline pomp onder mijn kleding ophang dat plots breekt maar dat dit keer gelukkig wel thuis deed. Zou anders nogal gek zijn mocht er in de supermarkt plots een insulinepomp van onder mijn kleding glippen.

Waar worden jullie blij van?

5 gedachten over “Facts about me: de lijstjes-editie #2”

    1. Ik was gisteren heel even bijgelezen maar nu staan er al weer enkele posts op me te wachten. Het helpt natuurlijk niet dat ik steeds nieuwe bloggers leer kennen en hen dan wil gaan volgen. Dat is ongeveer even logisch als nieuw leesvoer blijven kopen terwijl je je aantal ongelezen boeken wil laten zakken. 🙂

  1. Hihi, jup, die lege blogfeed en dat Wonder Woman gevoel bij thai chi (heb ik soms ook bij yoga) 🙂
    En hoewel ik de naam Gargamellijst heerlijk gevonden vind, hoop ik dat die lijst snel heel erg inkort!

    1. Haha, blij dat ik niet de enige ben die zich soms Wonder Woman voelt. 🙂 Bij de Gargamellijst ben ik vooral heel blij dat de eerste twee al lang geleden gebeurd zijn. De derde valt gelukkig niet al te vaak voor en de laatste drie … tja, die ben ik ondertussen al vrij goed gewoon geworden. Ik vermoed dat het een pak erger zou zijn wanneer je er plots mee overvallen wordt terwijl je je anders wél goed voelt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.