The Looooongest Book Tag

In tegenstelling tot wat de titel van deze tag doet vermoeden is het geen lange lijst met boek-gerelateerde vragen maar wel een kort lijstje met vragen over de dikste boeken in je collectie. Het duurde bovendien ook vrij lang vooraleer ik er aan toe kwam. Dus bij deze een dankjewel voor het taggen én een sorry voor het wachten voor zowel Kwante als Annemieke.

Oh ja, om de één of andere reden wil LibreOffice de titel van deze blogpost steeds veranderen in The Looooongest Book Tagliatelli. Geen flauw idee of dat lekker zou zijn maar origineel zijn ze alvast wel.

De opdrachten:

1. maak een lijst van de vijf dikste boeken die je gelezen hebt

2. kies de twee dikste boeken uit je tbr

3. Bespreek ze

4. Tag anderen om hetzelfde te doen

Vijf dikke boeken die ik reeds las:

Het vuur van de herfst – Diana Gabaldon – 1090p.

Tja, wat moet ik over dit boek zeggen? Ik kocht nadat ik De reiziger las zo snel mogelijk de vervolg delen. De meeste van hen recenseerde ik ook op mijn blog maar blijkbaar deed ik dat bij dit boek niet. Ik wilde immers mijn geheugen even opfrissen door mijn recensie te herlezen maar kon ze niet terugvinden. Dus of mijn bespreking is in een vortex verdwenen of ik denk alleen maar dat ik dit boek had besproken. Dankzij Goodreads weet ik dat het alweer heel wat jaartjes geleden is sinds ik dit vierde deel uit de Reiziger-serie las én dat ik dus ook al heel lang met uitstelgedrag kamp. Het vijfde deel heb ik immers nog steeds niet gelezen omdat ik weet dat heel wat fans het vanaf hier bergafwaarts vinden gaan en daar heb ik een beetje schrik voor vermits ik deze reeks tot nu toe ontzettend graag gelezen heb.

Lycidas – Christoph Marzi – 864p.

Dit boek ontleende ik in 2012 bij de bibliotheek. Er waren heel wat factoren die er voor zorgden dat ik het boek wilde lezen. De mysterieuze cover, het feit dat het verhaal zich afspeelt in een tweede ondergrondse stad in Londen en tja … het boek werd aangeraden aan Harry Potter fans. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit of het enkel aan het boek ligt of dat het ook door de timing kwam maar ik heb me tot nu toe nog nooit geroepen gevoeld om verder op verkenning te gaan in de magische wereld van Marzi. Blijkbaar kon hij me toch niet helemaal overtuigen én hij had daar toch heel wat pagina’s lang de kans toe.

De verre kust – Diana Gabaldon – 816p

Dit boek én de schrijfster konden dat dan weer wel. In 2015 bevond ik me echt even in een Diana Gabaldon-roes (Ok, ok, … een Jamie Fraser-roes). Ik kwam in mei eindelijk toe aan het lezen van De Reiziger en las vervolgens meteen ook Terug naar Inverness. Pas in juli trakteerde ik me opnieuw op een dosis Claire en Jamie. Ik wilde de serie immers niet te snel verorberen omdat ik er zo van hield. Waar Terug naar Inverness één sterretje minder van me kreeg behaalde dit derde deel zonder probleem de topscore van vijf sterren. Misschien moet ik dit jaar toch maar eens zien of ik niet de uitzondering op de regel ben en het vijfde deel evengoed vind als de eerdere boeken. Of verder kijken naar het tweede Outlander-seizoen en genieten van dat heerlijke accent.

Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K.Rowling – 766p.

Oef, ik begon me al een beetje zorgen te maken maar er komt toch nog een Harry Potter-boek voor in dit lijstje. Als ik me niet vergis was dit het laatste deel uit deze reeks dat mijn nicht voor me meebracht uit Engeland. De laatste twee boeken kon ik immers even snel aanschaffen in België. In 2003 las ik dit boek voor de allereerste keer nadat ik de weken voor de releasedatum de eerste vier boeken nog een keertje herlas. Dat was immers een traditie bij elk nieuw boek en jullie weten natuurlijk dat ik de boeken nadien gewoon ben blijven herlezen.

Twilight : Leven en dood – Stephenie Meyer – 760p.

Dit boek won ik in op Emmy’s blog. Ik denk dat het tijdens de Boeken Adventskalender van 2015 was maar het duurde tot maart 2016 vooraleer ik het las en tja … ik was vooral heel erg ontgoocheld dat het geen Midnight Sun was. Nog steeds trouwens. Ik vond het eigenlijk heel bizar om een fanfictie-verhaal van een boek te lezen dat door de auteur zelf werd geschreven. Laat me het er maar op houden dat ik leukere fanfictie van deze reeks heb gelezen en die werd toen daadwerkelijk door fans geschreven.

Twee dikke boeken die ik nog moet lezen:

Vuur uit de hemel (Boek 5, Het rad des tijds) – Robert Jordan 894p.

Toen Uitgeverij Luitingh Sijthof en wedstrijd organiseerde in 2012 deed ik mee omdat ik de troostprijs hoopte te winnen voor manlief alleen bleek ik het exacte antwoord te hebben gegeven op de schiftingsvraag (Hoeveel fantasyboeken zullen we uitgeven in 2012?) en won ik dus de hoofdprijs … de op dat moment voltallige Het rad des Tijds-serie van Robert Jordan. Die boeken staan sindsdien ongelezen in mijn boekenkast. Ondertussen is er zelfs nog een laatste afsluitend deel verschenen én ik ben dus nog steeds niet toegekomen aan het eerste deel uit deze reeks. Wel weet ik nu alvast dat het vijfde boek het dikste is van de hele saga en ongetwijfeld gaat het me ooit een keertje lukken om deze boeken een kans te geven.

Het vlammende kruis (toevallig ook een deel 5) – Diana Gabaldon – 1056p.

Blijkbaar zijn vijfde delen vrij omvangrijk. Misschien is dat een algemene regel in boekenland waarvan ik zelf de memo heb gemist. Of het is gewoon toeval. Dat kan natuurlijk ook. In ieder geval is het bewuste vijfde deel van de Outlander-serie slechts ietsje smaller als zijn voorganger. Het is ook dat ene boek dat ik al drie jaar lang voor me uitschuif uit schrik dat het zijn voorgangers niet waardig kan opvolgen.

Annabel, Marcia en Emmy ik ben heel benieuwd naar jullie omvangrijkste gelezen én nog te lezen boeken. Hebben jullie zin om deze tag ook een keertje in te vullen?

9 gedachten over “The Looooongest Book Tag”

 1. Dikke pluim dat je Lycidas hebt uitgelezen want ik kwam na 5 pogingen echt niet verder dan pagina 250 haha.

  Ik ben wel benieuwd wat je van de Robert Jordan boeken zou vinden. Ik hoor postieve dingen over de eerste paar maar daarna niet zo. Daarom ben ik er ook nog nooit aan begonnen haha.

  1. Ooit gaat het er van komen en dan laat ik je zeker weten wat ik er van vond. Nu is An enchantment of raven eerst aan de beurt.

  1. Tja, misschien vind jij het wel goed maar zelf vind ik het echt heel jammer dat ze de rollen gewoon heeft omgedraaid in plaats van ons dat ene perspectief te geven waar we al zo lang op zitten te wachten.

 2. Volgens mij zou ik deze lijst alleen al kunnen invullen met delen in de Outlander reeks

  Lycidas heb ik ook gelezen, maar wel al zo lang geleden dat ik me nauwelijks nog herinner hoe het verhaal ging. Ik heb trouwens evenmin ooit het vervolg gelezen.

  1. Dat zou wel eens goed kunnen ja. Daar zitten er een aantal heel dikke bij hé. Oh en Annemieke liet ook al weten dat zij Lycidas zelfs niet heeft uitgelezen. Wat een opluchting dat ik niet de enige was die niet volledig overtuigd kon worden.

  1. Maar je bent het boek wel net als ik – door die aanprijzing gaan lezen zeker? Gelukkig ligt Lycidas al enkele jaren achter me en herinner ik me er nog slechts enkele flarden van en het feit dat ik me er echt heb doorheen moeten ploeteren. Zouden ze medailles uitreiken voor mensen die dan ook daadwerkelijk doorzetten tot het einde?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.