Wat als … #2

Ik de kans kreeg om een televisie-programma naar keuze te maken. Wat voor concept(en) zou ik dan willen uitwerken? Voor het gemak doe ik meteen even alsof die ‘Wat als’ ook betekent dat ik geen fysieke beperkingen heb. Oftewel alles kan …

Tja, dan wil ik uiteraard iets met boeken op tv zien verschijnen. Dat soort programma’s lijkt wel met uitsterven bedreigd terwijl sommige blogposts en lijstjes volgens mij ook heel leuk kunnen overkomen op televisie.

Zo zou ik als een ware Joanna Lumley kunnen rondreizen en een heel deel bijzondere bibliotheken bezoeken én filmen zodat de kijkers mee kunnen genieten van plekken die vaak niet toegankelijk zijn voor publiek.

Of in plaats van Vlaanderen Vakantieland een Vlaanderen Leest Land waarbij de Boekspotter die ik eerder probeerde te lanceren ook op het beeldscherm wordt uitgezonden en we zo niet focussen op de historische trekpleisters van een stad maar de interessante boek-gerelateerde adresjes én gezellige locaties om (lekker) uit te rusten.

Of, of, of …

Een achter de schermen programma waarbij de verhuis van The Harry Potter Exhibition wordt gevolgd. Alle voorwerpen, de opbouw, aankleding, …

Een Move that bus (Extreme Makeover) programma waarbij huizen en winkels worden omgetoverd tot locaties uit boeken. Een boomhut gebaseerd op het huis van de Weasly’s, een boekenwinkel of snoepwinkel naar het evenbeeld van de HP-versies, … Hier wil ik ons huis wel voor kandidaat stellen al moet ik dat misschien eerst even voorleggen bij manlief. 😉

Een programma waarbij je binnen een minuut tijd zoveel mogelijk in je mandje/karretje mag laden in een BOEKENwinkel. Ik weet dat er al een versie bestaat in een supermarkt maar wie wil dit nu wanneer het ook in een boekenwinkel kan.

Yep, ideetjes heb ik alvast genoeg.

10 gedachten over “Wat als … #2”

    1. Je aanmelding is genoteerd. Nu het budget nog geregeld zien te krijgen. 😉 Heb je al een idee van wat je zou willen laten doen indien het realiteit zou worden in plaats van fantasie?

  1. Oh, zoveel mogelijk in je karretje mogen laden in een boekenwinkel, daar schrijf ik mij direct voor in 🙂
    En die variant van Vlaanderen Vakantieland, die zie ik ook wel zitten. Ga maar eens met je ideeën aankloppen bij Canvas, zou ik zo zeggen 😉

  2. Op andere blogs lees ik wel eens over bibliotheken op allerlei plaatsen die werden bezocht. Dat vind ik altijd leuk en interessant. Op Canvas is er een programma rond boeken en schrijvers (met Wim Helsen) en dat noemt Winteruur. Zo zouden er inderdaad nog programma’s mogen zijn en niet alleen vlak voor de boekenbeurs begint. Jouw laatste idee vind ik in elk geval top, ik denk dat je daar op heel veel bijval onder je lezers zal kunnen rekenen 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.