Foto-update #110

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ja hoor, het is gebeurd. Ik at voor het eerst in mijn leven poffertjes (njam!)

 

Als kind had ik een hele verzameling briefpapier. Vermits dat papier ondertussen al enkele jaren geleden werd opgebruikt en ik de laatste jaren nog maar zelden briefpapier in een winkel zie liggen maakte ik een tijdje terug gewoon zelf een winterse versie.

Onverwachts kreeg ik twee héél leuke cadeautjes van mijn nicht die in Dusseldorf was geweest.

Ik vermoed dat jullie wel kunnen raden welke van de twee mijn favoriet is.

De onderrok van het Froy & Dind rokje dat ik onlangs tijdens hun stockverkoop kocht was al na één keer gewassen gekrompen. (Voor de geïnteresseerden: op 30°C en zonder het nadien in de droogkast te steken.) Het begint er steeds meer op te lijken dat onderrokjes een allergische reactie krijgen zodra ik ze mee naar huis neem. Ik besloot hem er maar meteen uit te knippen ipv me er de komende weken/maanden telkens opnieuw aan te ergeren.

In mijn Bookish Winter Swap pakket zaten Enchanted Forest Fruit theezakjes en die wilde ik meteen uitproberen.

Met een vriendin bijpraten tijdens sushi is niet alleen super gezellig maar ook erg lekker

Deze collage is slechts een kleine selectie. De postbode had de laatste tijd zoveel post voor me bij en ik werd/word daar iedere dag opnieuw goedgezind van.  Ik schaam me er dan ook totaal NIET voor dat ik die kaarten vaak laat hangen tot eind februari.

Ze maken het uitzicht vanachter mijn laptop dan ook heel leuk.

Ook de sfeerverlichting zorgt ervoor dat ik het iets minder erg vind dat de dagen zo kort zijn.

We gingen bij een plaatselijke heemkundige kring kijken naar het kerstdorp dat een man in zijn eentje geknutseld heeft. Ondertussen is het eigenlijk al een hele stad. Eén van de eerste details dat me opviel was het kleine stalletje met antieke boeken links onderaan. 🙂

Naast leuk gezelschap en lekker eten tijdens de feestdagen kreeg ik ook een aantal pakjes. Het nieuwe leesvoer zien jullie binnenkort in de maandelijkse Aanwinsten-post verschijnen. Ik kreeg echter ook heel wat niet-boekige spulletjes. Zo maakte de moemoe van manlief warme sokken voor me en ik ben fan van de kleurtjes die ze hiervoor uitkoos.

Van mijn schoonouders kreeg ik briefpapier, een memoblok die ook dienst doet als mousepad (handig vermits er hier steeds lijstjes naast me liggen wanneer ik aan het werken ben aan de computer) én een bladwijzer. Die verzameling blijft dus ook groeien wanneer ik er zelf geen nieuwe koop. 🙂

Daarnaast gaven ze me ook deze kruidenmix in proefbuisjes waardoor ik tijdens het koken ongetwijfeld het gevoel ga krijgen dat ik een toverdrankje aan het brouwen ben, magneten en …

deze lichtjes om bij mijn boeken in de kast te plaatsen. Mijn schoonvader had een tijdje terug immers mijn zelfgemaakte pixie-lantaart zien staan. Nu nog eventjes kijken waar ze het mooiste staan. Ik denk hier …

Van Uitgeverij Meis en Maas kreeg ik dan weer leuke post met daarin ondermeer een leesfragment uit het vervolg op Spellslinger. Het ziet er naar uit dat die opvolger een even mooie omslag krijgt als zijn voorganger.

Naast kerstkaarten kreeg ik ook nog een leuk Snailmail-pakket toegestuurd. Daar geniet ik steeds in stappen van. Alvast een keer piepen wat er allemaal in die envelop zit maar de brief zelf spaar ik vaak op tot ’s avonds. <3

8 gedachten over “Foto-update #110”

    1. Ik ben er nog niet aan toegekomen. Het is één van de 150 ongelezen boeken die hier staat te wachten. Volgend jaar ga ik dat aantal ongetwijfeld naar omlaag lezen. 🙂 Ben je aan het wachten tot deel twee ook uit is? Je deed toch niet mee aan book buying ban hé. Je had immers heel goede redenen (én grappige) redenen om daar niet aan mee te doen.

  1. Had je mijn kerstkaartje nog gehad? Eind november verstuurd maar ik vrees dat de post hem heeft opgegeten. ._. Jammer want er zat ook een zelfgemaakte boekenlegger in van de verpakking van de primark chip mug. Ook al was die niet fantastisch ofzo. Nouja dan moet ik in het nieuwjaar maar een ander kaartje sturen. 😉

    1. Ik heb je gisteren al een berichtje gestuurd. Alles wat met liefde is gemaakt is fantastisch én kaartjes blijven sturen naar elkaar zie ik helemaal zitten. 😉

    1. Manlief heeft deze week zijn eerste kersthuisje uitgekozen dus de start is alvast gemaakt. 😉 Ik vond het wel leuk om te zien dat er zoveel verschillende soorten bestaan. Zo zouden we voor hem nog een huisje kunnen kopen waar pianolessen worden gegeven én voor mij zelfs een boekenwinkeltje. Jammer genoeg hangt die laatste wel samen met een koffiehuisje er naast in plaats van een theehuisje.

  2. Dat kerstdorp is echt prachtig! En zulke mooie verrassingen die je als cadeautje hebt gekregen. Onverwachte cadeaus zijn de leukste hé. Die lichtjes vind ik ook erg mooi passen in je boekenkast. Sfeer en gezelligheid, ja dat was – en is nog steeds – genieten. En tussen haakjes: je bent heus niet de enige bij wie kerstkaartjes nog lang na de feiten in het zicht blijven hangen. Ik kan daar ook nog lang van nagenieten. Nog veel plezier ermee, met alles uit deze heerlijke blogpost.

    1. Blij dat te horen Hilde. Ondertussen heeft manlief al een eerste kersthuisje gekocht. Wie weet is dit wel de start van een eigen kerstdorpje. 🙂 Er komt nog een antwoord aan hoor maar ik ben jammer genoeg het nieuwe jaar weer eens ziek begonnen waardoor het schrijven even op zich laat wachten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.