Terugblik Boekenbeurs #2

Nog een tweede Boekenbeurs verslag? Ja hoor, dat zie je goed. Ondanks de vorige twee bezoekjes had ik nog steeds niet alle standen gedetailleerd kunnen bekijken. Een derde bezoekje leek me dan ook absoluut noodzakelijk. Lang leve de gekregen én gewonnen tickets.

Bovendien moest ik ook nog aan mijn jaarlijkse traditie beginnen. Die zorgt er sinds enkele jaren voor dat men me op de Boekenbeurs kent als ‘het raafje met de koekjes’.

Op zaterdag 4 november ging ik dus een derde keer naar de beurs. Dit keer met mijn buurvrouw en een volgeladen tas zodat ik die dag de Boekenbeurs ook een beetje Koekjesbeurs kon maken voor de uitgeverijen met wie ik ondertussen al een tijdje mag samenwerken. Het leek me een leuke manier om hen te bedanken en ik vind het ook heel tof om de mensen met wie ik doorgaans enkel correspondeer per mail ook eens een keer in het echt te ontmoeten. Vandaar dus mijn gewoonte om koekjes uit te delen.

Die dag …

ging ik even dag zeggen bij Kelly en was mijn buurvrouw zo lief om  fotograaf te spelen.

liet ik meteen ook even mijn Bullet Journal signeren. Het is er dan wel eentje met lijntjes in plaats van dots maar met deze inscriptie is het uiteraard een volwaardig exemplaar. 🙂

liet ik mijn gedichtenbundel van Bart Moeyaert signeren (hij zat vlak over Kelly dus dat kwam wel heel handig uit)

draaide ik eens aan het ECI-rad én won vervolgens een cadeaubon van 15€

kreeg ik twee recensieboeken – Dankjewel Clavis!

kocht ik een cadeautje voor mijn metekindje (al is ze er nu nog veel te klein voor). Mocht Ize later ooit mijn blog gaan volgen dan gaan jullie dit soort foto’s uiteraard pas te zien krijgen nadat ze haar cadeautjes heeft gekregen.

ging ik dag zeggen bij mijn nicht Kaat die in de namiddag haar boeken signeerde bij de Clavis-stand.

kreeg ik van haar deze geweldige tas cadeau

met nog een kleiner tasje er bovenop waar mijn testmateriaal perfect in past. Vanaf nu test deze Diabeet haar suikerwaarden dus in stijl. 🙂

bleken beide cadeautjes ook nog eens super leuk ingepakt te zijn. Jaja, zwarte vogeltjes. 🙂

ging ik ook nog even dag zeggen bij Brenda van Café aux lettres. Yep, die van het super leuke blogkaartje. We spraken af bij de stand van Confituur Boekhandels vermits ze daar werkt.

Tijdens de Boekenbeurs alleszins, anders kan je haar immers terugvinden bij Boekhandel Walry in Gent. Bovendien ontdekte ik dankzij hun stand dat er blijkbaar wél een zelfstandige boekhandel in onze streek is terug te vinden. Die moet ik dus binnenkort zeker eens bezoeken. Jammer genoeg konden we niet zo heel erg lang praten vermits we eigenlijk al op weg naar huis waren. Ik vond het echter heel tof om ook deze blogster even offline te ontmoeten. Super lief ook van haar dat ze me ondermeer deze leuke notitieboekjes meegaf. Die komen zeker nog van pas.

Gek genoeg lukte het me ook deze derde dag niet om alle standen uitgebreid te bekijken dus … Ja hoor, er staat nog een vierde bezoekje op de planning.

Donderdag 9 november was het zo ver … mijn vierde én laatste bezoekje aan de Boekenbeurs. Dit keer ging ik met manlief en kwam ik er ook aan toe om de standen met graphic novels en het kraam met de Engelstalige boeken te bezoeken. Tot mijn grote verbazing ging ik – je gelooft het waarschijnlijk nooit – ZONDER boek terug naar huis.

Foto: Hier moest ik dus iedere keer om glimlachen. Een kraam dat bokes choco verkoopt terwijl het vlak over de Confituur Boekhandels-stand stond)

Dat was dus geen bewuste keuze. Ik kwam gewoon geen boek tegen dat ik echt graag wilde hebben. Wel een heel deel boeken die ik een keer wil ontlenen bij de bibliotheek maar geen boeken voor mijn persoonlijke bib. Al zitten de vele kerstwenslijstjes daar ook deels voor iets tussen. Ik kan natuurlijk moeilijk iets gaan kopen dat daar op staat.

We zijn trouwens niet met lege handen naar huis gekeerd. Zo kochten we dit leuke boek voor manlief. Ik ga daar zelf trouwens ook in bladeren hoor. Verder kocht ik een klein cadeautje voor een vriendin en een paars cadeautje voor mezelf.

Dat laatste was eigenlijk wel grappig vermits ik het vorige week samen met Annelies had gezien en we allebei besloten dat het toch wat kostelijk was. Om ons vervolgens te bedenken en bij een volgend bezoekje terug naar de stand te gaan en elkaar daar tegen het lijf te lopen. 🙂

Vier leuke bezoekjes dus en nu weer wachten tot de volgende editie. Hopelijk lukt het me dan wel om naar de Boekenbeurs te gaan wanneer Petra Doom signeert. Dit jaar kwam dat er jammer genoeg niet van.

14 gedachten over “Terugblik Boekenbeurs #2”

 1. Het ziet eruit alsof het wederom een heerlijke dag was! Het valt voor mij telkens rot, maar ik wil ook zeker nog eens langs de boekenbeurs gaan in de nabije toekomst. Ik had zo zo zoo graag willen gaan toen Clare en Black er waren een paar jaar terug, heb echt gehuild toen ik niet kon gaan bluhh.. Hopelijk komen ze nog eens terug!

  Wat leuk ook dat je een cadeaubon won en nog wat recensie boekjes kreeg xD

  1. Mocht het je ooit lukken om er naar toe te gaan dan laat je me maar iets weten. Ik woon er niet super ver af dus dan wil ik je uiteraard zeker een keer in het echt ontmoeten. Dat lijkt me immers heel tof.

    1. Laat het me maar weten wanneer jullie een datum in gedachten hebben dan probeer ik die dag(en) uiteraard vrij te houden.

  1. Blijkbaar besloot Akismet om je reactie in de spamfolder te plaatsen. Gelukkig zag ik het op tijd. Ondertussen weet je uiteraard al via mijn reactie op Facebook dat ik het inderdaad was. 🙂

  1. Echt hé. Het boek krijg je nog wel eens meer in detail te zien maar het lijkt me echt een heerlijk boek om uit voor te lezen.

  1. Ik was van plan om zijn andere gedichtenbundel te kopen en die meteen ook te laten signeren maar blijkbaar is die al een tijdje uitverkocht. Nog eventjes wachten op een herdruk dus.

  1. Ik heb hem alleszins al uitgeprobeerd vermits ik benieuwd was of hij niet te los zat bij mijn huidige Bullet Journal. Wat dus wel het geval is. Hij gaat er niet afglijden denk ik, maar ik vertrouw het toch niet helemaal. De BuJo van volgend jaar is wat groter dus dat komt wel perfect uit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.