Blogger Vriendenboek #118

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Chantal van Magic of Books in de spotlight.

Naam:
Chantal

Leeftijd:
26 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb een master in Rechts-geleerdheid (Staats- en bestuursrecht) en op dit moment volg ik een cursus journalistiek.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s:
Bingewatchen, schrijven, naar de bioscoop gaan met mijn vriend en wandelen met de hond. Maar lezen komt toch wel op nummer één!

Je favoriete eten:
Dat zijn toch echt wel patatjes! Daar mag je mij altijd voor wakker maken.

Je lievelingskleur:
Hier heb ik wel even over moeten nadenken. Ik denk dat mijn lievelingskleur op dit moment toch roze is, lekker meisjesachtig!

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet echt, maar ik koop wel af en toe een Funko Pop!

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Op dit moment staat denk ik dat Harry Potter en de Steen der Wijzen het langste in mijn kast en natuurlijk heb ik die al gelezen! Volgens mij niet eens zo heel erg lang nadat het boek voor het eerst werd uitgegeven!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik denk het (nog) niet. Meestal vind ik de boeken die ik zelf koop echt heel erg leuk. Er staan wel nog genoeg boeken in de kast die ik niet gelezen heb. Dus wie weet zit daar nog wel een miskoop tussen!

Luister je naar audio-boeken?
Nee, nog nooit gedaan!

Heb je een favoriet genre?
Op het moment lees ik veel Young Adult en dan vooral Fantasy en Sciencefiction! Maar een goede thriller sla ik ook niet af.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
De Harry Potter illustrated editions! Die staan echt heel hoog op mijn verlanglijstje.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik houd ervan als alles mooi en netjes is. Dus ik zet eigenlijk series bij elkaar en daarnaast wil ik dat de boeken even hoog zijn haha! Helaas heb ik nu niet zo heel veel plek voor mijn boeken en is het op dit moment (helaas) een beetje rommelig!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees eigenlijk vooral fysieke boeken! Ik houd ervan om aan boeken te ruiken en dat kan natuurlijk niet met ebooks. Maar ik ben hartstikke blij met mijn e-reader voor op vakantie!

Heb je een favoriet boek?
Natuurlijk heb ik dat! Mijn all-time favorite zal altijd Harry Potter blijven, maaaaar.. mijn favoriete boek van dit moment is Hof van Mist en Woede. Wat een geweldige plottwist zit daar in zeg en hoofdstuk 55 is natuurlijk ook niet mis!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind De slaapster en de spintol van Neil Gaiman echt een hele vette cover hebben. Dat is nu mijn favoriet!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk dat ik nu toch wel rond de 200 boeken bezit. Eigenlijk best wel veel. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de helft nog niet gelezen heb.

Wat is je laatst gekochte boek?
The Kiss of Deception van Mary E. Pearson.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik weet dat ik vroeger echt heel erg veel van griezelboeken hield, zoals De griezelbus en Dolfje Weerwolfje! Ik denk dus dat de boeken van Paul van Loon ervoor hebben gezorgd dat ik graag las!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Paul van Loon, ik heb zijn boeken verslonden. Daarnaast natuurlijk J.K. Rowling!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
P.C. Cast en Kirsten Cast. Ik heb namelijk de gehele Huis van de Nacht-serie in de kast staan (en dat zijn 12 delen!). Op de tweede plek komt Sarah J. Maas, met de Acotar,- en Throne of Glass-serie.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik moet jullie helaas teleurstellen. Ik heb namelijk nog nooit een boek herlezen! Maar als ik dat zou doen, dan zou dat de ACOTAR- & Harry Potter-serie zijn! Saai ben ik eigenlijk he, ik antwoord overal hetzelfde op!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Dat is er! Ik heb aan het begin van dit jaar een recensieboek gelezen dat echt totaal niet leuk was: Het hoogste goed van Andrea Bajani, een poëtische roman.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Cinder (Marissa Meyer)
Hof van Mist en Woede (Sarah J. Maas)
Allerzielen (Deborah Harkness)
Nachtschade (Andrea Cremer)
Twilight (Stephenie Meyer)
Alice in Zombieland (Gena Showalter)
Lady Midnight (Cassandra Clare)

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #118”

  1. Ik vind het een hele eer om voor even op jouw blog in de spotlight te staan! Dankjewel Liesbet voor deze mogelijkheid en ik vond het super leuk om hieraan mee te doen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.