F.A.C.T.S. 2017: aanwinsten

Afgelopen zondag was het weer zover … F.A.C.T.S. zorgde er in Gent voor dat heel wat mensen volop konden genieten van hun fandoms. Zelf vind ik het ook super leuk om zo’n dag gekleed als één van mijn favoriete personages rond te slenteren. Ik ben niet iemand die een heel jaar bezig is met een nieuwe outfit. Ondertussen heb ik er drie (waarvan er momenteel één niet meer past 🙁 ) en ik vind die stuk voor stuk zo leuk dat ik tot nu nog niet de motivatie heb gevonden om een nieuwe samen te stellen.

Ik heb nog even overwogen om dit keer terug mijn Steampunk Librarian outfit te dragen maar vermits die boekige top hat echt ELKE vijf minuten naar beneden schuift besloot ik uiteindelijk toch opnieuw als Belle naar Gent te gaan. Misschien vind ik ooit nog wel eens DE oplossing waardoor dat hoedje wel een hele middag op zijn plaats blijft maar in de tussentijd deed ik graag even alsof ik één van mijn favoriete boekenwormen was.

Ook dit keer kwamen we pas in de namiddag aan. Zo’n hele dag rondslenteren is immers te veel voor me. Al helemaal in zo’n mensenmassa. En ja, ook dit jaar was er heel wat volk op de been. De gesprekken heb ik hierdoor jammer genoeg mist maar we hebben wel volop kunnen rondkijken. Naar leuke cosplay-outfits van andere bezoekers, naar toffe creaties van illustrators, naar alle leuke spulletjes die verkocht werden.

Mochten de handtekeningen niet zo kostelijk zijn geweest dan had ik waarschijnlijk ook lange tijd gaan aanschuiven om mijn Marauders Map notitieboek door de broertjes Phelps te laten signeren. Dan zou dat boekje uiteraard nog geweldiger zijn geworden. Alleen had ik daar dus geen 75€ voor over. Dat geld spendeer ik liever aan boeken of fandom-spulletjes …

Deze blogpost verschijnt hier eigenlijk omdat ik dacht dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden om te zien welke van die spulletjes we zelf mee naar huis hebben genomen.

Gekocht:

3 star wars t-shirts voor manlief (twee daarvan heeft hij al maar hij vind ze zo leuk dat we alvast reserve-exemplaren voorzien)

Een paarse bladwijzer gebaseerd op de Harry Potter-boeken. Ja, ik heb al veel bladwijzers maar:
1. Harry Potter
2. paars
3. hij was slechts 2€

4. er hangt ook nog eens een super leuk bedeltje aan

Een prachtig notitieboek. Ja, ook daar heb ik er al veel van maar …
1. een raaf
2. boeken
3. een paarse achtergrond
4. Keltisch
5. die is gewoon op maat gemaakt en mocht dus niet achterblijven

4 Star Wars strips voor manlief

3 prints

Geloof het of niet, ik was voorbij die prints aan het wandelen toen manlief zelf zei dat die van Newt en Sirius er tof uitzagen. Hij zag er zelf ook een mooie van Star Wars dus dat kwam goed uit vermits het een 3 voor 10€ actie was. Nu nog kaders vinden in de juiste afmeting zodat ik ze hier kan tentoonstellen.

Gemerkt:

Er waren vrij veel Hufflepuffers op F.A.C.T.S. Dat vind ik als mede-Hufflepuff uiteraard geweldig. Wel een beetje jammer dat we niet diegene tegenkwamen die ik zocht.

Super veel Harry Potter-fans in het algemeen. Ook dit kan ik enkel toejuichen. Al zorgde het er spijtig genoeg ook voor dat ik de helft van de tijd sommige kraampjes gewoon niet van dichtbij te zien kreeg.

Blijkbaar ben ik niet zo heel veel veranderd op 13 jaar tijd. Ik werd immers aangesproken door een klasgenootje van toen die me ondanks het extra gewicht én de cosplay-outfit toch herkend had in de mensenmassa.

Er kwamen ook vrij veel Belle Cosplay-outfits voor. Doorgaans wel in de gele baljurk-versie. Af en toe ook in koppel-cosplay met mannen die het de hele dag ongetwijfeld super warm hebben in hun Beest-outfit. Ik vermoed dat ik manlief niet zooo zot ga krijgen. 🙂

Gaan jullie graag naar dit soort conventies? Aan welke spulletjes kunnen jullie maar moeilijk weerstaan?

12 gedachten over “F.A.C.T.S. 2017: aanwinsten”

 1. Leuk! Ik sta er altijd van versteld over hoe ik er elk jaar in slaag die cool spullen op FACTS te missen! Er is ook zoveel te zien!
  Ga je zaterdag of zondag? Ik ga altijd op zondag omdat dan echt veel minder volk rond loopt.

  1. Haha, dat heb ik ook wanneer ik anderen hun foto’s bekijk. Dan vraag ik me steeds meteen af waar dat lag én waarom ik het niet gezien heb. We gaan meestal op zondag. Deels doordat mijn man op zaterdag les heeft maar eigenlijk deden we het daarvoor ook al om de drukte te vermijden.

 2. Ik wil ooit nog een keer naar Facts, maar het is een behoorlijk eindje weg voor mij, dus dat wordt ooit in de toekomst een keer! Zelf ga ik altijd naar Dutch Comic Con in Utrecht, wat ook heel fijn is! Een vriendin van mij ging wel naar Facts en heeft voor mij een Funko gekocht die ik al SUPER lang zocht dus ik ben echt heel blij nu!

  1. Ik heb hetzelfde met een heel deel events in Nederland. Er lijken bij jullie zoveel leuke conventions en Fantasy-events georganiseerd te worden. Elfia en Castlefest lijken me erg leuk. Zo tof trouwens dat ze die Funko voor je vond. Zelf kijk ik ook altijd rond op zo’n beurs. Wie weet kom ik er ooit toch plots één van de exemplaren tegen die ik graag wil hebben. Castiel met vleugels of Newt met zijn koffer en Hufflepuff sjaal.

 3. Klinkt heel leuk. Het is alleen te ver voor ons. 🙁 Misschien als we eens bij mijn ouders zijn. Dat moet te plannen zijn. Dat notitieboekje en boekenlegger zijn echt super leuk.

  Jeetje 75 euro…

  1. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die over die prijs struikelt. Eigenlijk valt het dan nog mee vermits je er meteen twee hebt. Een jaar of twee geleden was David Hasselhoff er en die vroeg dezelfde prijs voor zijn handtekening. Nu ja, mochten er acteurs uit Supernatural komen of Emma Watson dan zou ik er waarschijnlijk anders over denken. Of er nadien enorm spijt van hebben dat ik het niet heb gedaan. 🙂

 4. Leuke buit 🙂 Jammer, dat ik je niet gezien heb. Ik vind het ook mooi om te kijken naar al die mensen die verkleed zijn, er zitten soms écht mooie dingen tussen. Zelf durf ik het niet 🙂

  Ik kocht de toverstaf van Draco Malfoy en twee pops, eentje van Draco en eentje van Maleficent 🙂

  Ik vond het ook zot veel geld voor de broertjes Phelps.

  1. Je kan daar echt knappe kostuums zien langskomen hé. Sommige mensen spenderen er echt heel veel tijd en/of geld aan. Niet moeilijk dat je dan gelukkig terug naar huis keerde. Zowel een funko van Draco als zijn toverstaf. Ik vind nadien altijd dat ik nog heel braaf ben geweest. Je zou je daar echt zo ontzettend hard kunnen laten gaan. Alleen zou ik dan een pak armer weer naar huis toe gaan én geen flauw idee hebben waar ik al die spulletjes moet plaatsen. 🙂

 5. Ik ben er toch alweer een jaar of 2 niet meer geweest, omdat ik er eigenlijk een beetje op uitgekeken was. De laatste keer dat ik op FACTS was, ging ik ook naar Antwerp Expo en Dutch Comic Con en het was echt allemaal dezelfde merch aan dezelfde standjes, elke keer weer. De meeste dingen belachelijk overpriced ook. Voor de guests moet je er al niet heen, want die krijg je nooit te zien als je er inderdaad geen debiele hoeveelheden geld voor over hebt, of drie uur in de rij wil staan om bij een Q&A binnen te komen. Het enige wat ik wel steevast de moeite vind, is de cosplay van de bezoekers!

  Maar goed, het enige wat ik de afgelopen 2 dus bezocht heb, was de eerste editie van Amsterdam Comic Con vorig jaar. Ik denk dat ik nu dus genoeg pauze heb gehad om het weer te gaan appreciëren én er is nu vast weer allemaal nieuwe merch die ik nog niet heb gezien 🙂 Dus ik ga maar eens weer naar Dutch Comic Con dan denk ik, of FACTS in de lente! Krijg toch wel weer de kriebels als ik deze post lees en al je leuke aankopen zie…

  1. Oh ja, als je er meerdere op een jaar tijd doet valt het inderdaad erg op dat het vaak dezelfde kraampjes en merch zijn. Ik vind het nog steeds jammer dat de Antwerp Convention er niet meer is. Ok, dat was ook grotendeels dezelfde merchandising maar ik hield wel van het kleinschaligere concept (én het feit dat het vrijwel vlakbij ons was).

   De cosplay vind ik zelf ook super. Zowel het feit dat ik eens een dag in een andere outfit kan rondlopen als het bewonderen van anderen hun creaties. Zelf hoop ik ooit eens een keertje Elfia, Castlefest of een andere openlucht fantasy-evement mee te maken. Ik heb het idee dat daar toch nog een heel andere sfeer moet hangen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.