Foto-update #102

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Mijn jongste broertje werd 30 en vermits hij druk bezig is met verbouwen besloten zijn vrienden een verrassingspicknick voor hem te organiseren. Ieder nam iets mee en enkele van hen hadden een hoekje in het park versierd. De zon was ook van de partij waardoor ik zelf heel blij was dat we onder een boom zaten. Mijn bijdrage waren Oreo Cream Cheese Brownies en iets gezondere wraps.

Er werd ook weer een knutselmiddag georganiseerd waardoor ik de kaartjes-voorraad weer wat kon aanvullen terwijl er volop werd bijgepraat.

Watermeloen en bosbessen, Griekse yoghurt en bosbessen, ijs én bosbessen, … Ik veranderde nog net niet in Violet Beauregarde nadat ze de bekende 3 Gangen-kauwgom van Willy Wonka proefde. Maar hé, binnenkort verdwijnen die bessen en moeten we er weer een hele poos op wachten. Ik kon er nu dus maar best volop van genieten.

Eén van mijn beste vriendinnen en haar man vierden hun zevende jubileum en naar jaarlijkse traditie stuurde ik hen als getuige een gepast kaartje. Yep, zeven jaar is het wollen jubileum. Bij het eerste kaartje heb ik even moeten uitleggen waarom er een wit lapje stof tussen hun kaart hing. 😉

De vakantie liep ten einde maar ik kreeg toch nog een briefje van één van mijn penvriendinnen bij de Zomerkaarten-actie die Audrey organiseerde.

Zelfs Nala had door dat het gras gemaaid moet worden. Lief dat ze alvast een beetje wildehelpen. 🙂

Wanneer je tijdens het strijken plots met “I think he’s geeky and I like it a lot” in je hoofd zit.

Zon, regen, zon, véél regen, … ik moet tegenwoordig steeds even afwachten of ik een hoedje tegen de zon of een regenjas mee moet nemen.

Afgelopen week was er ’s avonds ook een elektriciteitspanne waardoor het me weer eens opviel hoe handig een ereader op zo’n moment is. Die geeft echt super veel licht en dankzij het hoesje blijft het rechtstaan zodat ik probleemloos mijn tanden kan poetsen en me kan omkleden en zo. Gelukkig was het probleem relatief snel verholpen want die batterij gaat natuurlijk niet eindeloos lang mee. Oh ja, je zou het effect ook beter kunnen zien indien ik er aan had gedacht om de camera van mijn gsm op nacht-modus te zetten. 😉

Ik ging nog eens naar de kapper en nu mijn haar opnieuw in laagjes werd geknipt ziet het er weer uit als Hermione’s haarsnit in de eerste film (én de boeken). Ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit of ik het zo het leukste vind of liever gewoon lang. Wat ik wel zeker weet is dat ik nog steeds geen held ben in het trekken van selfies.

Bij ons plaatselijke Kruidvat-filiaal was het knutselmateriaal gelukkig nog niet uitverkocht dus ik nam wat materiaal mee naar huis en kreeg belachelijk veel extra knutselideetjes terwijl er nog een 30-tal op me staan te wachten. Dat doet me een klein beetje denken aan mijn TBR. Een klein beetje maar hoor.

Ik was al een tijd aan het nadenken over een nieuwe indeling van de boekenkasten. Uiteindelijk besloot ik het gewoon te proberen en daar kwam naast het verplaatsen van boeken ook het versteken van planken bij kijken. Eigenlijk heb ik nog een tijdje overwogen om voor elke kast een extra plank te kopen vermits je zoveel plaats verliest bij paperbacks. Ik vrees echter dat een volgestouwde kast te druk voor me gaat worden. Maar uiteraard ga ik de optie wel onthouden indien er ooit echt nieuwe plek moet bijkomen.

Eigenlijk had ik me er al bij neergelegd dat het me (net als bij de Newt met Hufflepuff-sjaal en koffer) niet zou lukken om deze special edition Luna te pakken te krijgen. Dankzij een berichtje van lieve Ellis is het me toch gelukt en daar ben ik na twee eerdere mislukte pogingen, waarbij de voorraad steeds te snel was uitverkocht, héél erg blij mee.

Samen met mijn nichtje ging ik naar Antwerpen. We waren er maar heel even maar wat het zo bijzonder maakt is dat we die dag niet met de auto, trein, bus of tram gingen maar met de boot. Yep, met de fiets erbij en al. Zoveel makkelijker (én minder belastend) wanneer ik de wandelafstand kan vervangen door fietsafstand.

Ook hiervoor vind ik Washi-tape super handig. Binnen de kortste keren heb je een envelop wat opgevrolijkt en kan hij de post op.

Dit is dan weer minder handig. Gelukkig verloor ik dit keer niet mijn hele reactie en lukte het bij een tweede poging was. Meestal heb ik minder geluk en kan ik opnieuw beginnen. Uiteraard gebeurd het doorgaans wanneer ik zo’n lange reactie heb geschreven dat het eerder een blogpost lijkt.

22 gedachten over “Foto-update #102”

  1. Ik vind die Funko echt geweldig. Maar euhm, … dat plastic schijfje waar jij haar hebt opgezet zat dat mee in de verpakking (én heb ik het totaal gemist) of heb je dat apart gekocht? Sommige van mijn Funko’s durven wel eens opvallen.

 1. Wauw, die boekenkast!
  Bij Kruidvat had ik minder geluk, maar ik wist ook te laat dat er die actie was, omdat we die week geen folders hadden gekregen… Ach ja, gelukkig heb ik ‘genoeg’ washi tape 🙂

  1. Ah, wat jammer dat je ze niet meer gevonden hebt. Ik wist niet goed welk van de items je wilde kopen. Zelf kreeg ik de folder op woensdagavond maar gelukkig hadden ze bij ons nog vrij veel spulletjes liggen. Dat is dan weer één van de voordelen van in een dorpje wonen.

 2. Leuke update weer! Doet me er iedere keer aan denken dat ik ook moet leren wat meer foto’s te nemen. De weinige die ik neem, verschijnen wel op instagram.
  Heb je een recept van die oreo cream cheese brownies? Klinkt heerlijk!
  Je haren zijn echt mooi! Jaloers op het volume. Het mijne valt meestal Snape-gewijs nogal plat, behalve de uiteinden, die persé altijd naar buiten willen krullen *zucht*
  Haha, iedereen is naar Kruidvat gegaan voor die tape en stickers, grappig. Ik heb ze nog gevonden, maar de ponshamer ed helaas niet.
  Die gele wol van de Zeeman is echt schoon hé. Ik heb ook een paar bollen gekocht, maar weet nog niet wat ik ermee ga maken. Typisch voor mij 😉

  1. Dat recept van de brownies probeer ik je zo snel mogelijk te bezorgen. Haha, misschien moeten we een Kapsels uit Hogwarts-fotoboek samenstellen of zo. 🙂 Gek genoeg ligt dat van mij het best wanneer ik met vrij nat haar in bed kruip. Bij mij komt er af en toe ook zo’n dwarse krul opduiken. Die gele wol is echt heel mooi. Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk kleurtje voor een Hufflepuff-sjaal maar vermits ik me liefst wil baseren op de sjaal van Newt (dan hoef ik geen zwart te gebruiken) duurde het even vooraleer ik iets geschikt gevonden had. Ik heb ondertussen al een klein opzet gemaakt maar ben al na drie priemen moeten overschakelen op mijn rondbreinaalden. Met die laatste kan ik iets langer breien vooraleer mijn schouders blokkeren. Blijkbaar loopt het veel sneller mis wanneer ik met gewone priemen werk.

   1. Oef, ik ben geen held met foto’s. Vandaar dat je eigenlijk nooit een foto van me ziet op de blog, terwijl ik er wel soms om wordt gevraagd. Hmmhmm, dat is een drempel die ik toch nog moet overwinnen!
    Ik kan alleen breien met rondbreinaalden. Ik weet niet hoe ik lange rechte naalden vast moet houden zonder mezelf pijn te doen. Ik brei trouwens op de zogenaamde continentale methode, met de werkdraad in mijn linkerhand, zoals bij het haken. Dit geeft mij eerder problemen aan de elleboog dan schouders…

    1. Ik ga de volgende keer bij het haken eens opletten waar ik mijn werkdraad vasthoud. Met breien zit hij rechts. Maar blijkbaar haak en brei ik nogal vreemd als linkshandige.

 3. Leuk om weer een update te zien 🙂 Je nieuwe coupe staat je heel goed! Ik heb in de winter altijd de diepgevroren blauwe bessen van de Lidl en/of de Albert Heijn. Om zo te eten zijn die niet zo lekker als verse, maar als je ze ergens in verwerkt zijn ze prima.

  1. Ik heb er nu nog van Aldi in de diepvries liggen maar die verkopen ze binnenkort een tijdje niet meer. Gelukkig verkopen andere winkels ze wel het hele jaar door al blijven de verse natuurlijk wel favoriet.

 4. hahaha dat probleem met comments schrijven en die kwijtraken is zo herkenbaar! Ik ben echt niet te genieten als zoiets gebeurt en dat gebeurt wel regelmatig, zucht. En natuurlijk altijd bij de comments die lang zijn hahaha.

  Je boekenkasten zien er zoals altijd weer puntgaaf uit, heerlijk om naar te kijken! Je foto-overzicht was weer ontzettend leuk :D!

  1. Ik heb een hele periode gehad waarin ik mijn reacties eerst kopieerde vooraleer ik ze probeer in te sturen. Zo had ik de tekst nog indien het misliep. De laatste weken liep het echter altijd goed waardoor ik dat kopiëren zonde van de tijd vond en uiteraard liep het dan weer even mis. Merci voor je lieve compliment. Ik betrap mezelf er de laatste tijd weer steeds vaker op dat ik naar mijn boekenkasten aan het staren ben. 🙂

 5. Een blogpost als deze is voor mij echt (mee)genieten. Zo’n tuinfeest vind ik echt jè van hèt. Bij die ene foto (voor de brownies, brownies waren) keek ik wel even raar op tot ik de uitleg las 😉 Van bosbessen ben ik ook wild. Tijdens de wintermaanden koop ik ze in de diepvries versie – ik kan ze ècht moeilijk missen met name. Dat kapsel staat jou mooi trouwens! Sinds ik met snail mail ben begonnen loop ik regelmatig bij Kruidvat langs en vond er ook dat leuke knutselmateriaal. Mooie reeks vond ik ook. Van washi-tape kan ik met name nooit genoeg krijgen 🙂 . Ik versier er ook m’n enveloppen mee. Je kaartjes vind ik ook weel heel mooi gedaan. Een vraagje hier: geef jij dan workshops? En binnenkort is het ook weer hobbysalon Mechelen, PTB voor elke creatieveling 😉

  1. Dankjewel Hilde! Zowel voor de complimenten als je leuke reactie. Al een geluk dat je van washitape nooit genoeg kan hebben. Anders zou ik nu door de grond moeten zakken van schaamte. Mijn collectie is immers nogal uitgebreid. Maar net als jij gebruik ik ze ondermeer om enveloppen op te vrolijken, pakjes te versieren, kaartjes te maken, … het is dus zeker een investering in plaats van weggesmeten geld.

   Wauw, dat je denkt dat ik workshops zou kunnen geven vind ik een heel mooi compliment. Ik ben echter niet zo goed in het voor een groep mensen staan. In het verleden heb ik eenmaal een workshop Cupcakes versieren gegeven bij de plaatselijke Femma. Ik had toen al gezegd dat ik het niet zag zitten maar toen hun lesgeefster wegviel stonden ze opnieuw aan de deur en toen durfde ik niet goed nee zeggen. Gelukkig waren de cursisten tevreden maar zelf vond ik het een heel ongemakkelijke avond om zo helemaal in de spotlight te staan. Geen workshops dus maar ik ga wel volgende week vrijdag met mijn tante en haar vriendinnen naar het hobbysalon in Mechelen. 😉

 6. Inderdaad, ook om cadeautjes in te pakken die washi-tape haha.
  In het verleden heb ik ook eens een workshop gegeven bij Femma (juwelen maken). Op zich wel een leuke ervaring vond ik doch ik begrijp jou.
  Veel plezier en vooral inspiratie op het hobbysalon in elk geval. Wie weet komen we elkaar wel tegen 😉

  1. Dat zou heel leuk zijn. Spreek me gerust aan mocht ik je voorbij wandelen. Op zo’n drukke evenementen herken ik meestal geen mensen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.