Terugblik: Oh My Bookathon 2017

Zodra ik op Oh My Book zag dat je je kon inschrijven voor de nieuwe OhMyBookathon deed ik dit. Volgens mij doe ik al vanaf het begin mee met Lisanne’s leesmarathon en ook dit jaar wilde ik die traditie niet onderbreken. Jezelf inschrijven is uiteraard de eerste stap. Vervolgens proberen om die dagen ook echt zoveel mogelijk te lezen is een grotere uitdaging.

Van 10 tot 15 augustus liep de Oh My Bookathon en ik keek er echt naar uit om die dagen te gebruiken in een poging om uit mijn leesdip te geraken. Alleen stonden er al enkele dingen op mijn planning. Zo moest ik de 10de boodschappen doen voor een High Tea, vrijdag de 11de zou ik grotendeels in de keuken doorbrengen waar ik het ene na het andere gerechtje zou bereiden en zaterdag was de High Tea zelf die bestond uit een combinatie van smullen en over boeken praten. Twee van mijn favoriete dingen met super lieve mensen om me heen. Het zag er dus naar uit dat ik pas echt in gang kon schieten op zaterdagavond. Gelukkig waren de overige dagen wel zo goed als leeg qua planning.

Net als bij eerdere edities stelde ik een graaistapel samen met meer boeken dan ik zou kunnen lezen. Op die manier heb ik op het moment zelf nog steeds voldoende keuze. Me echt verplichten om specifieke boeken te lezen doe ik immers liever niet.

Ik vond het trouwens heel bijzonder dat Gini Koch op deze foto reageerde vermits ik haar niet had getagd in de foto. Blijkbaar volgt ze haar volgers ook echt terug. Ik wist al dat ze ieder van hen een gelukkige verjaardag toewenst maar niet dat ze ook echt volgt wat er allemaal gepost door hen gepost wordt. Echt tof dat ze dat doet!

Voor mij persoonlijk beperkt een leesuitdaging zich meestal tot de basis namelijk zo veel mogelijk boeken lezen. Hierdoor haak ik doorgaans af voor twitterchats en leessprints. Ook de leesclub sprak mij persoonlijk niet echt aan. Sommige uitdagingen vind ik dan weer wel leuk om te doen. Zo deelde ik dit jaar enkele foto’s voor de #ohmybookathon Instagram Challenge. Dat ik ze niet allemaal deed komt doordat ik in dezelfde periode ook meedeed aan de #BBBookstagram van Blossom Books.

Vrij lastminute besloot ik om enkele boeken uit te kiezen die in aanmerking kwamen voor de extra leesuitdagingen.

– Lees een boek met meer dan 500 blz.
– Lees een boek met rozen of de cover
– Lees een boek waarvan de titel uit één woord bestaat
– Lees een boek met een persoon op de cover
– Lees een boek waarvan de titel met jouw voorletter begint
– Lees zes boeken

Het leuke vind ik dat dit perfect mogelijk is. Lisanne steekt er ongelooflijk veel tijd in om dit op poten te zetten én er meteen ook iets van te maken dat zowel leuk als gevarieerd is zonder dat deelnemers gedwongen worden om aan alles mee te doen. Je kan dus perfect kiezen wat jouw persoonlijk aanspreekt en zo deelnemen aan een readathon die je op het lijf geschreven is.

Zo zag mijn Oh My Bookathon er uiteindelijk uit:

 

Dag 1 – Weet je nog? – Nora Roberts/J.D.Robb & Matilda – Roald Dahl – boek met een persoon op de cover / titel van één woord


Dag 2 – De leeuw, de heks en de kleerkast – C.S.Lewis – eerste letter voornaam (mijn ouders gaven me een andere naam als Zwartraafje)

Dag 3 – niets gelezen maar wél veel over boeken gepraat
(Dat is eigenlijk niet waar vermits ik Faces in Places “las”. Alleen bestaat dit boekje grotendeels uit foto’s waardoor ik het niet registreerde bij de gelezen boeken vermits dat een beetje aanvoelde als valsspelen.)

Dag 4 – Because you love to hate me – YA auteurs & bookbloggers – ROZE cover

Dag 5 – Compleet in de wolken – Jill Shalvis

Dag 6 – Camp Alien – Gini Koch – >500p. én zesde boek

Uiteindelijke stand? Wel … op zes dagen las ik zes boeken, haalde ik alle zes de uitdagingen én deelde ik drie foto’s voor de OhMyBookstagram-challenge. Oh ja, die zes boeken samen waren goed voor een 2223 bladzijden. Mijn broer mag dan goed zijn in het lopen van trails en marathons, zelf hou ik het toch liefst bij dit soort marathons. 😉

 

12 gedachten over “Terugblik: Oh My Bookathon 2017”

    1. Hahaha, misschien helpt het een beetje dat ik sindsdien al drie dagen niet meer aan lezen ben toegekomen. 😉

  1. Ik vond de OhMyBookathon ook echt leuk, ik keek er al een tijdje naar uit. Helaas heb ik niet zo heel veel gelezen. (4 boeken, +/- 1200 pagina’s), maar dit kwam omdat ik onverwachts nog best een druk weekend had. Echt supergoed dat jij wel zes boeken hebt weten te lezen 🙂 Because You Love to Hate Me staat ook nog op mijn TBR!

    1. Zelf schrok ik er ook een beetje van hoor vermits ik één dag helemaal niet aan lezen toekwam en andere dag slechts even. Het gekke is dat ik sindsdien niets meer gelezen heb. Niet dat ik er nu plots genoeg van heb hoor. Maar alle klusjes die tijdens de Oh My Bookathon zijn blijven liggen moeten nu natuurlijk wel gedaan worden. 🙂

    1. Merci! Ter compensatie ben ik sindsdien niet meer aan lezen toegekomen. Nu ja, geen boeken alleszins maar wel een deel blogposts uit mijn blogfeed-achterstand. Het is hier echt wel van extreem veel lezen naar totaal niet. 🙂

  2. Goed gedaan! Ik las 2 en een half boek uit omdat er ondertussen ook dingen waren gepland en ik mezelf niet meer zo makkelijk aan lezen toezet dan vroeger. Het is mijn smartphone zijn schuld. En ook kan ik me altijd goed toezetten aan lastige taken of dingen die ik niet leuk vind. Maar mezelf belonen voelt zo verkeerd dan. Terwijl het ook nodig is. Maar mijn lezen ging deze vakantie wel beter dan voor de vakantie. Dus dat is al iets! Je kan niet alles tegelijk willen toch? Supergoed gelezen, echt waar!

    1. Dat heb ik de laatste maanden zelf ook heel erg. Ik kom veel minder aan lezen toe als eerder. Daarom wilde ik tijdens deze marathon alle klusjes enkele dagen laten liggen en me even volop op het lezen focussen. Tijdens de Oh My Bookathon is dat heel goed gelukt maar sindsdien heb ik nog niets gelezen. Zelfs mijn blogfeed is nog niet volledig bijgelezen. Oops!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.