Blogger Vriendenboek #109

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Anna Helena van Tussen de plooien in de spotlight.

Naam:
Anna Helena

Leeftijd:
37

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Communicatie-wetenschappen, in de tijd dat kandidaturen en licentiaten nog bestonden.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Naaien, bloggen, muziek beluisteren, blogs lezen, bodyfit en mijn dochters (4 en 6) entertainen

Je favoriete eten:
Tot begin dit jaar was dit een toast gerookte zalm met geitenkaas, nu ik plantaardig eet kies ik voor een buddha bowl met oa. zoete aardappel, kikkererwten en veel groenten

Je lievelingskleur:
Emerald groen

Verzamel je (naast boeken) iets?
Herinneringen (zoals tickets, kaartjes, foto’s, …) en kaartjes (verjaardag, kerstmis, vakantie, geboorte, …)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Goh, ik denk dat dit Vallen van Anne Provoost is, gelezen tijdens de middelbare school. Om de een of andere reden kan ik het boek maar niet wegdoen. Of Terug naar af van Bart Moeyaert.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Niet zozeer een miskoop maar De Waar Gebeurde Geschiedenis Van Victor En Clara Rooze van Kristien Hemmerechts heb ik na 10 jaar weggedaan, ongelezen of hoogstens een paar pagina’s. Ik heb veel boeken van deze auteur gelezen maar op een bepaald moment was de liefde op.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, nog niet gedaan

Heb je een favoriet genre?
Roman

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Doordat het lezen lange tijd heeft stilgelegen bij mij, ben ik niet op de hoogte van de nieuwste bestsellers. En ik wil ook eerst mijn ongelezen boeken lezen vooraleer nieuwe exemplaren aan te schaffen. Dit najaar komt het nieuwe boek van Isabel Allende uit, dat wordt waarschijnlijk wel aangekocht.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Random met 1 regel: boeken van dezelfde auteur bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb me nog niet gewaagd aan ebooks, dus voorlopig enkel fysieke boeken. Ik hou van het gevoel van papier tussen mijn vingers, hoewel ik er van overtuigd ben dat ebooks handig zijn in gebruik.

Heb je een favoriet boek?
Inés, vrouw van mijn hart van Isabel Allende. Maar het is moeilijk om 1 boek te kiezen, er zijn er veel die een indruk hebben nagelaten.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Deze van De som der dagen van Isabel Allende. Doet me wegdromen …

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Zonder te tellen: minder dan 50. Ik heb vorig jaar mijn boekenkast ontspult en enkel de boeken overgehouden die ik de moeite waard vind, nog ongelezen zijn of waarvan ik nog geen afscheid van kan nemen.
Met te tellen: 36

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik twijfel tussen Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck en De Japanse minnaar van Isabel Allende.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee, dat herinner ik me niet meer. Wel dat ik graag las en te zien aan de boeken op de zolder bij mijn ouders klopt die herinnering.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik herinner me dat ik graag Pietje Puk van Henri Arnoldus las. Op het einde van de lagere school was ik fan van de reeks De Babysittersclub, afgewisseld met de boeken van Thea Beckman, zoals Hasse Simonsdochter, een van mijn favoriete jeugdboeken.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Isabel Allende

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkel dat ik me kan herinneren. Zelfs twee keer hetzelfde boek lezen is nog niet gebeurd. Maar dat lijkt me wel geen slecht plan om doen, want boeken die je 15 jaar geleden gelezen hebt, daarvan weet je toch niet veel (details) meer.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, want dan zou ik het niet uitgelezen hebben.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Nee, ik heb alles uit de kast moeten halen: voornaam en naam auteur, jeugdboek, strip en gedichtenbundel.

Allende Isabel – Liefde en schaduw

Nothomb Amélie – Hygiëne van de moordenaar
Niemand anders dan ik – Cynthia Voight
Allende Isabel – Paula
Het Bernini mysterie – Dan Brown
Eva Luna – Isabel Allende
Lulu Wang – Het tedere kind
E.L.James – Vijftig tinten grijs

Nood in Macadamia – Merho
Aerts Jef – Voor je er bent

5 gedachten over “Blogger Vriendenboek #109”

  1. Leuk, weer een blogger die ik al “ken”!

    Grappig om te zien dat we, ondanks 7 jaar leeftijdsverschil, dezelfde favorieten hadden als kind: Hasse Simonsdochter, De babysittersclub,..

      1. Aha, ik vroeg me al af of dat een nieuw soort reactie was waarbij je met één of ander doekje over je scherm moest wrijven vooraleer de boodschap tevoorschijn kwam. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.