Korte recensies: Compleet in de wolken & Camp Alien

korte-recensiesHet is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik niet elk gelezen boek recenseer. Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Deels omdat ik anders nog minder tijd zou overhouden om in boeken weg te duiken. Anderzijds omdat ik nog te veel andere ideetjes en lijstjes heb die ik hier met jullie wil delen. Wat ik wel af en toe doe is enkele van hen aan bod laten komen in deze rubriek. Twee tot drie recensies in één blogpost. Uiteraard in een iets minder uitvoerig formaat dan jullie van me gewoon zijn. 😉

Compleet in de Wolken van Jill Shalvis

Dit boek las ik eerder al in het Engels én eigenlijk is het dus een vorm van herlezen. Ik wilde het echter sowieso lezen tijdens de Oh My Bookathon vermits ik reeds op voorhand weet dat ik in snelvaart door deze boeken heen lees én ondertussen meermaals aan het lachen wordt gebracht.

Lucky in Love / Compleet in de wolken is het vierde deel in de Lucky Harbor-serie en in dit verhaal valt het op dat de boeken in groepjes van drie bij elkaar passen. Je kan ze ook losstaand lezen hoor maar per drie verhalen wordt telkens een vriendinnengroepje gevolgd. In de eerste drie delen waren dit de zusjes Traeger én nu zijn Mallory, Amy en Grace aan de beurt die met hun drietjes samen de Chocoholic-club vormen.

Eigenlijk is mijn mening over dit boek (én de serie) nog steeds hetzelfde gebleven … I love it! Zowel de herkenbare trekjes van haar personages als de lachwekkende situaties waarin ze terechtkomen. De grappige gesprekken, de inwoners (vooral de oudere generatie) van het dorpje Lucky Harbor. De garantie dat ik me heerlijk kan ontspannen zonder dat ik me op plotwendingen moet focussen of onderliggende intriges. Er zijn echt verschillende elementen die ervoor zorgen dat ik van deze boeken hou. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ze bij Harlequin/Harper Collins vertaald worden. Nu maar hopen dat ze de volledige reeks vertalen -en dat ik de volgende keer minder lang moet zoeken én wachten (een maand!) vooraleer ik de vertaling van deel vijf te pakken krijg.

Camp Alien – Gini Koch

Tja, ik zei het ongetwijfeld al enkele keren … je kan de boeken van deze schrijfster onmogelijk recenseren zonder spoilers prijs te geven. Dat risico wil ik niet lopen dus beperk ik me tot een erg kort lijstje met niet-al-te-veel-zeggende feiten.

– je zal waarschijnlijk niet zo snel meer calamares bestellen na het lezen van dit boek
– rondslingerende schoenen bezorgen je vanaf nu kippenvel
– je zal net als ik blijven hopen dat je ooit zo’n Poof op bezoek krijgt.

2 gedachten over “Korte recensies: Compleet in de wolken & Camp Alien”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.