Blogger Vriendenboek #106

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sofie van Loesje Zaakjes in de spotlight.

Naam:
Sofie D

Leeftijd:
35 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb ASO Mensweteschappen gestudeerd

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Brieven schrijven, wandelen, films kijken,…

Je favoriete eten:
Pasta

Je lievelingskleur:
Zwart

Verzamel je (naast boeken) iets?
Alles van podenco’s

Welk boek staat al het langste in je kast?
Heb je het al gelezen? Hoe werkt mijn kat, ik heb het deels gelezen. Enkel de delen die me interesseerden of die ik nodig had.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik had ooit een boek gekocht waarvan de winkelier het me aangeraden had. Ik zei dat ik graag historische romans las. Ik ben in het boek begonnen maar ben al vrij snel gestopt én ik stop niet snel met lezen dus dat wil wat zeggen. Helaas weet ik de titel niet meer.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, nog nooit gedaan. Ik vrees dat ik me daarvoor te slecht kan concentreren en bij een boek dat je leest, kun je een aantal regels teruggaan maar terugspoelen bij een audio-boek lijkt me een gedoe. Ik heb er wel ééntje liggen, ik ga het zeker proberen.

Heb je een favoriet genre?
Historische romans

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Fantastic Beasts and where to find them – J.K. Rowling

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken staan voor het moment wat willekeurig, mijn Harry Potter-boeken staan op mijn boekenrek. Mijn andere boeken staan op het bovenste en middelste schap omdat mijn hond de boeken op het onderste stuk zou bijten 😀

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb alleen fysieke boeken, ik had een e-reader maar ik lees liever een fysiek boek.

Heb je een favoriet boek?
Voor de moment ‘Harry Potter & the Half-Blood Prince’

 

 

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Mijn Harry Potter-reeks, ik vind de illustratie en de lay-out met de sterretjes heel mooi

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb 62 boeken als ik goed geteld heb, ik had er vroeger meer maar toen ik teruggekeerd ben van Spanje kon ik niet alles mee doen. Ik heb heel veel spullen moeten achterlaten, vooral boeken omdat die te zwaar wegen.

Wat is je laatst gekochte boek?
Harry Potter & the Philosopher’s Stone, de Slytherin-editie

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik denk dat het een boek van Willy Spillebeen was maar ik weet de titel niet meer.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Willy Spillebeen en iets later Thea Beckman

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?

J.K. Rowling (8 boeken)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Nog geen enkel, ik ben nu bezig in Harry Potter & the Philosopher’s Stone, als dat boek uit is, dan heb ik het driemaal gelezen 

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?

Mr. Foe & Mrs. Barton van J.M. Coetzee, ik wou zo graag een boek lezen van hem maar ik heb me erdoor moeten sleuren. Ik wou het laten meetellen voor een puntje bij de Verbeelding Bookchallenge, een moeilijk puntje vandaar dat ik geen ander boek gekozen had.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Simon’s Cat – Simon Tofield
Over een zee van ijs – William Sarabande
F
In Oorlogstijd – Stijn Streuvels
E
Nee, dus 😀

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #106”

  1. Haha, “omdat mijn hond de boeken op het onderste stuk zou bijten” 🙂
    Al moest ik ook wel “oeps” denken bij het stukje over het boek van Coetzee; dat heb ik haar namelijk opgestuurd (al heb ik het zelf nog niet gelezen; ik deed het weg, omdat ik een Engelstalige versie wil).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.