I Heart Instagram Tag

Eigenlijk vind ik het nog steeds bizar dat ik het aanmaken van een Instagram-account zolang heb uitgesteld. Op de duur had ik het een beetje gehad met al die social media. Het onderhouden en opvolgen ervan kost me immers heel wat leestijd. Zo had ik het al opgegeven om verschillende Facebook-groepen te volgen. Het leek me dus een beetje onzinnig om er nog een nieuw Social Media account aan toe te voegen. Uiteindelijk deed ik dit echter toch en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Toen ik deze tag bij Annemieke van A dance with books zag verschijnen heb ik hem dan ook meteen opgeslagen.

Wat is jouw Instagram-naam?
@zwartraafje

Hoe lang maak je al deel uit van de Bookstagram Community?
Sinds augustus 2016

Hoeveel mensen volg je?
243

Wat zijn je favoriete hashtags?
#boekblogger #belgianblogger #bookblogger #booksofinstagram #bookpic #bookaholic #booknerd #bookishlife #reading #bibliophile #bookalicious

Van welk soort foto’s hou je het meeste?
Goh, ik ben zelf niet zo gek van drukke opstellingen. Ik heb enorm veel respect voor de mensen die daar zoveel tijd voor over hebben maar mijn voorkeur gaat uit naar foto’s waarin boeken en natuur gecombineerd worden. Ok, eigenlijk gewoon heel veel foto’s waarin boeken centraal staan en de opmaak niet te druk of donker is.

Hoe frequent post je?
Momenteel post ik dagelijks maar dat zou na verloop van tijd evengoed weer wat sporadischer kunnen worden.

Hoe vaak check je je Instagram-account?
Dagelijks. Een twee à drie-tal keer denk ik. Haha, nee dus. Ik heb er eens op gelet nadat ik deze vraag las en ik kom toch wel makkelijk aan TIEN keer. Blijkbaar is het op de duur een automatisme om af en toe eens te kijken.

Wat is je favoriete filter?
Eigenlijk wissel ik hier mee afhankelijk van wat er volgens mij persoonlijk het mooiste bij de foto past. De ene keer helemaal geen filter een andere keer één van deze: Clarendon, Juno, Lark, Ludwig, Lo-fi

iPhone only, purist of rebel?
Nope, gewoon mijn Samsung smartphone.

Wat is het leukste aan deel uitmaken van deze community?
Net als bij bloggen hou ik ervan om een gezamelijke liefde te kunnen delen met anderen. Dankzij Instagram ligt de taalbarrière ook een pak lager en zijn het vooral de beelden waar de focus op ligt. Ik ben zowel fan van de prachtige foto’s als van het feit dat ik nu vaker naar een park, bos of dijk zal gaan om boek en natuur samen op foto te vereeuwigen. Daarnaast vind ik ook de uitdagingen en tags leuk. Al duurt het vaak vrij lang voor ik er op reageer. Sorry Annemieke!

Wat is het minst leuke aspect aan deel uitmaken van deze community?
Euhm … dat mijn smartphone nu helemaal vol staat met boekenfoto’s? Tot nu toe kan ik hier niet meteen iets bedenken.

Wat zijn momenteel jouw drie favoriete Instagram accounts?
Ha, als Annemieke er een Top 5 van mag maken dan mag ik dat ook. Zo heb ik meteen ook naar haar instagram-account kunnen linken. 😉

Gatsby_Books
theroamingreader
bumblebee_reads
ravens_nightshade
littleinklingsdesign

Wat zijn jullie favoriete Instagram-accounts?

15 gedachten over “I Heart Instagram Tag”

 1. Leuke post 🙂 Ik ben ook dol op bookstagram, zo veel creatieve booklovers <3 Ik heb niet echt een favoriet, maar ik vind dat @liveloveread en @loubooksnl erg mooie foto's maken 🙂

  1. Al een geluk dat dat geen verplichting is hé. Stel je voor dat je van Instagram werd verwijderd wanneer je niet een bepaalde frequentie van posten hanteert.

   1. Dan was ik er dus al lang afgegooid. Gelukkig wordt dat gecompenseerd door het aantal keren dat ik kijk naar foto’s van mooie mannen euh boeken 🙂

    1. Haha, tot nu toe volg ik grotendeels familie, bookstagram-accounts en bloggers. Mooie mannen zie ik dus niet vaak opduiken in mijn feed. Welke hashtag moet ik dan opzoeken … #hunkstagram?

 2. haha, ik doe ook heel lang over die tags hoor. Ik heb echt nog een lijstje van 20-30 tags waar ik laatst wat foto’s voor heb gemaakt. Want anders komt het er niet van. 😀

  1. Ik heb hier een combinatie van een lijst (waar er belachelijk veel op staan) en een mapje op Bloglovin waarin de interessante die ik ontdek én degene waarvoor ik werd getagd bewaar.

 3. Hier is het ook mijn favoriete social-media-kanaal! En te bedenken dat ik een paar jaar geleden niet begreep waar het om ging, en er niet wou aan meedoen :-). Ondertussen volg ik a (te) veel anderen; het blijft een beetje verslavend vind ik…

  1. Ik vind het zelf ook nog steeds grappig dat ik het zolang vertikte om een account aan te maken én er nu net helemaal gek van ben. Facebook en Twitter heb ik nog steeds niet op mijn smartphone geïnstalleerd maar Instagram vind ik wel super leuk om af en toe doorheen te scrollen en zo mooie/grappige/leuke/knappe/… – foto’s te ontdekken.

 4. Wat je zegt over de tijd die je kwijt bent aan social media ben ik het met je eens. Naast de tijd die ik eraan kwijt was, kostte het me vooral ook echt veel mentale energie, zeker na een aantal negatieve ervaringen.
  Ik ben nu uit een groot aantal facebook groepen gestapt, ik heb mijn privé facebook een tijdje terug echt heeel erg grondig opgeruimd. Maar mijn bookstagram kon ik niet laten gaan. Ik ben er wel een stuk minder actief mee als voorheen, maar wie weet komt dat wel weer in de toekomst. Out of the blue maakte ik een litsy account aan laatst, maar ik denk niet dat die app een lang leven geschonken is bij mij haha. Dan blijf ik liever bij Instagram actief! Ik heb zulke gave accounts gevonden via instagram en mensen leren kennen, wereldwijd! Vind het een geweldig platform om in contact te komen met andere lezers en auteurs. Heel leuk om deze tag te zien/lezen!

  1. Dankjewel Melissa! De Facebook-groepen heb ik al een tijdje geleden opgegeven. Sommige volg ik nog maar andere waren gewoon niet bij te houden vermits er zoveel werd gepost. Twitter bezoek ik ook slechts sporadisch omdat ik daar hetzelfde gevoel bij heb. Er verschijnt gewoon zoveel op korte tijd dat ik steeds achterloop.

 5. Instagram, ik ben er heel laks mee qua plaatsen van foto’s en ook heel laks met het volgen van anderen. Eigenlijk verwaarloos ik al mijn social media accounts 😉

  1. Al een geluk dat frequent posten en volgen geen verplichting is. Het wordt op de duur gewoon ook zo veel hé met al die verschillende social media kanalen. Tegen dat ik er dan eindelijk iets wat een systeem in gevonden heb komt er weer een nieuwe bij.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.