Blogger Vriendenboek #102

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Manon van Bright Blue Books in de spotlight.

Naam:
Manon Huisert

Leeftijd:
26 (bijna 27)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en ik werk nu als groepsbegeleider met kinderen van 0-18 jaar met ontwikkelingsproblemen die ter observatie en diagnostiek tijdelijk bij ons op een groep wonen.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Ik hou van muziek (alternatieve muziek zoals classic rock, indie, britpop, punkrock en rock) en ga heel vaak naar festivals. Ik ben laatst nog naar Pinkpop geweest! Ook heb ik ontzettend veel planten. Het is een ding, als ik boos ben of chagrijnig ben dan koop ik een plant. Niet dat ik zo vaak boos of chagrijnig ben maar ik hou ze ook gewoon goed in leven dus het hoopt dan een beetje op!

Je favoriete eten:
Geitenkaas loempia’s/kroketten/salads/sandwiches/uitdeoven/ALLESMETGEITENKAAS!

Je lievelingskleur:
Blauw. Onze blog heet niet voor niks Bright Blue Books!

Verzamel je (naast boeken) iets?
Platen en planten xD

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Pinkeltje denk ik? Het werd mij vroeger voorgelezen…

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Zo vaak dat het niet meer grappig of incidenteel is. Ik heb zooooo veel ongelezen boeken in mijn kast die ik waarschijnlijk niet meer ga lezen…

Luister je naar audio-boeken?
Jazeker. Storytel ftw!

Heb je een favoriet genre?
Young Adult. Dat mag duidelijk zijn toch? Maar als je dan specifieker gaat kijken vind ik contemporary het leukst. Dat kan alleen morgen ook weer veranderen en dan wil ik ineens alleen maar dystopians… Ik had eerst ook een obsessie met vampire verhalen….

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
King’s Cage! Ik wil weten hoe het eindigt! Maar uiteraard heb ik een koopverbod… Ik luister hem wel op Storytel! 😮

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
De indeling waarbij er de meeste boeken in mijn kast passen… Ik heb een kleine kamer!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysiek!

Heb je een favoriet boek?
Ik denk dat Alice in Wonderland wel mijn favoriete boek is. De rede is omdat het verhaal fantastisch is en…. Lees verder bij de volgende vraag!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Alice in Wonderland! De Barnes and Nobles Leatherbound Classics editie! Liefde!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Teveel… Rond de 200 denk ik. Slaat helemaal nergens op. Het is niet dat ik al die 200 boeken ooit nog eens ga lezen…

Wat is je laatst gekochte boek?
On the Road van Jack Kerouac. Ik ging op vakantie naar Thailand en wilde een reisklassieker. Ik heb het boek nog steeds niet uit terwijl het maar 280 bladzijden ongeveer heeft en ik 6 mei naar Thailand ben gevlogen… Pittig boek is het!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Pfff… Ik las altijd al graag maar na Twilight was er geen houden meer aan.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Annie M.G. Schmidt. Dôh. Pluk van de Petteflat enzo.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Rachel Caine. Ik heb haar hele Morganville Vampires serie (dat zijn echt 16 boeken als het niet meer is) en ik heb 5 boeken van haar Weather Warden serie. Ik ben fan.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Het Oude Koninkrijk van Garth Nix. Fantastisch. En binnenkort komt ere en vervolg op! 😮

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
De anderen van Anne Bishop. Ik deed mee aan een leesclub via hebban en MOEST dat boek uitlezen. Zodra een personage in een boek nu post rondbrengt smijt ik het boek door de kamer. Wat een %*&^@ boek vond ik dat…

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Waaaarom zitten er 2 !!!! N’en in mijn naam?!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.