Aanwinsten Mei 2017

Ook in mei groeide mijn boekcollectie weer een beetje aan. Deze maand kwamen er bijvoorbeeld boeken toe die ik eind april online had besteld. Ik kreeg twee recensie-exemplaren toegestuurd waarvan één een totale verrassing was. Verder mocht ik ook een vervangexemplaar ontvangen en niet minder dan DRIE gewonnen boeken. Na de tegenvallende editie van het Boekenfestijn in Mechelen bezocht ik echter ook die van Antwerpen én …

Tja, om de een of andere reden kan doorgaans slechts één van beide edities meevallen. De ene keer is dat die van Mechelen, de andere keer die in Antwerpen. Dit jaar was blijkbaar de laatste aan de beurt. Al kocht ik eigenlijk slechts twee boeken voor mezelf de andere boeken die in mijn mandje waren beland legde ik mooi terug vermits ze niet de hele reeks hadden en bovendien telkens maar begonnen vanaf deel drie. Ik nam echter wel The Rook mee, een boek dat omschreven wordt als MI5 maar dan met magie. Vorig jaar had ik dat boek blijkbaar over het hoofd gezien in Mechelen waardoor het nu meteen in mijn mandje terechtkwam zodra ik het had gespot.

Verder nam ik ook Resist mee. Ja, ik besef dat dit het tweede deel is én ik dus eerst nog even zijn voorganger te pakken moet krijgen maar dit boek bleek gewoon gesigneerd te zijn én het verscheen al enkele keren op Marcia’s blog als aanrader. Die kon ik dus moeilijk laten liggen.

 The Rook – Daniel O’Malley

Resist – Sarah Crossan

Ook twee van de zes boeken die ik online bestelde (ondertussen werd er alweer een nieuw boek besteld) kwamen aan. Jammer genoeg niet in chronologische volgorde. Ik zal dus nog even moeten wachten vooraleer ik kan verderlezen in de Kate Daniels-serie.

Magic Shifts – Ilona Andrews

Magic Breaks – Ilona Andrews

Verder mocht ik dankzij Harper Collins en Agora het slotdeel van de Vuurvogel-trilogie lezen én wist WPG me te verrrassen met een onverwacht recensieboek. Al weet ik niet meteen wanneer ik aan dat boek zal toekomen.

Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman

De boeken uit de Alien-reeks van Gini Koch koop of krijg ik eigenlijk steeds zodra ze uitkomen. Ik ben ondertussen zo’n fan van haar boeken dat ze een instant-buy zijn geworden. Alleen duurt het vervolgens vaak een hele poos voor ik het boek ook echt kan lezen. Dat was ook het geval met Alien in Chief. Jammer genoeg ontdekte ik tijdens het lezen een drukfout waardoor 32 bladzijden maar half geprint waren. Ik postte een foto op haar Facebook-pagina vermits ik echt een tijdje dacht dat het bij het verhaal hoorde maar had niet verwacht dat ze er meteen op reageerde én er zelfs voor wist te zorgen dat de uitgeverij me een vervangexemplaar toestuurde. Nog meer reden om van deze schrijfster te houden dus.

Alien in Chief – Gini Koch

Bij Melissa van Melissa’s Bookworld won ik een tijdje terug het eerste deel uit de Guild Hunter-serie van Nalini Singh … gesigneerd. Toen ik eerder deze maand een pakketje uit Nieuw-Zeeland kreeg wist ik niet meteen wat ik moest verwachten maar daar bleek dus dit exemplaar in te zitten. Eigenlijk heb ik het boek al in de kast staan, maar deze kreeg toch meteen ook een plaatsje toegekend.

Angels’ Blood – Nalini Singh

Dankzij een enquete van WPG waar ik aan deelnam won ik ook een culinair/creatief – boekenpakket. Met het Cocktail-boek ga ik iemand anders gelukkig proberen te maken maar het andere boek zie ik me nog wel af en toe bovenhalen ter ontspanning én ook een klein beetje om mezelf het gevoel te geven dat ik net als Newt Fantastische beesten verzamel. 😉

Cocktail a night – Andy De Brouwer

Van puntje tot puntje Fantastische figuren

Tijdens een bijpraat-afspraakje in Gent adopteerde ik ook een ander Beest. Ondertussen hebben ze blijkbaar door dat we een hekel hebben aan stickers op onze boeken … dus besloten ze het er meteen op te drukken. NOG irritanter. 🙁

Beauty and the Beast – het officiele filmboek

Uiteraard kwam er een dag nadat ik deze blogpost samenstelde nog meer leesvoer toe. Zowel een recensieboek …

De royals : Verleiding – Erin Watt

als de online bestelde boeken waar ik zeer (on)geduldig) op aan het wachten was. Zodra het recensieboek uit is kan ik verder met drie favoriete series.

Magic Rises – Ilona Andrews
Magic Binds – Ilona Andrews

The Chosen – J.R.Ward
Blood Vow – J.R.Ward

Ahum! Toen kwam er dus nog eentje toe. Mijn feestelijke Hufflepuff-editie naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Harry Potter & the Philosopher’s Stone zorgt er meteen ook voor dat deze Aanwinsten-blogpost exact 17 boeken telt op de dag dat manlief en ik exact 17 jaar samen zijn. Tja, ik heb iets met nummertjes die toevallig mooi uitkomen.

Harry Potter & the Philosopher’s Stone

7 gedachten over “Aanwinsten Mei 2017”

 1. Ik heb nog niks in huis of gelezen van Ilona Andrews, maar kom haar boeken de laatste tijd steeds vaker tegen. Moet ze toch echt maar eens hoger op mijn to buy lijstje gaan zetten xD
  En ik ben blij dat je gesigneerde boek goed aangekomen is! Onwijs lief van Nalini dat ze een gesigneerd exemplaar beschikbaar stelde, en hij is bij jou helemaal op de goede plek terecht gekomen <3
  Het boek van Erin Watt heb ik al een tijdje in het Engels op de kast staan. Hoor er onwijs veel goeds over, dus moet er ook binnenkort maar eens aan beginnen. Misschien dat ik 'm meeneem op vakantie!
  Ik mocht wel haar nieuwste boek vooruit lezen via NetGalley; When it's real, was ook een leuk boek :).
  En die HP special edition ziet er prachtig uit, wauw!!

  1. Grappig dat we het nog steeds een lijstJE blijven noemen hé. Boekbloggers hebben heus geen last van ontkenningsgedrag hoor. 🙂
   Ik denk echter wel dat jij deze boeken ook leuk zal vinden. Elkaar aansteken hoort uiteraard ook bij het bloggen hé. Zo ben ik dankzij jou Fighting Destiny gaan lezen. Ik was niet meteen overtuigd. In het begin was ik me zelfs wat aan het ergeren maar een aantal hoofdstukken later zat ik er plots helemaal in én kon ik er absoluut niet mee lachen dat het zo abrupt eindigde terwijl ik enkel het eerste deel in huis heb. 🙂

  1. Ik vond het al super leuk dat ze zo’n speciale feesteditie publiceerden en je je eigen huis kon kiezen maar nadat ik het snel een keer doorbladerd heb viel het me op dat er ook extra illustraties en weetjes aan zijn toegevoegd. Ik kijk er alleszins al naar uit om dit boek nog eens te herlezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.