Op zoek naar de bron – Nora Roberts

Titel: Op zoek naar de bron
Reeks: Teken van Zeven-trilogie #2
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 352p.
Prijs: 15,00€
Bron: eigen collectie

Fox O’Dell en zijn vrienden weten nog precies hoe het begon: ze vierden hun tiende verjaardag met een nachtje survival in het bos. Maar wat een plechtige viering van hun bloedbroederschap had moeten zijn, deed een driehonderd jaar oude vloek herleven. Sindsdien wordt hun dorp elke zeven jaar geplaagd door heftige, onbegrijpelijke gebeurtenissen.

Layla Darnell, een winkelmanager uit New York, wordt naar Hawkins Hollow toe getrokken om redenen die ze zelf niet begrijpt – maar langzamerhand wordt duidelijk dat het iets persoonlijks is. En hoewel Fox afstand probeert te bewaren, wordt zijn interesse in Layla ook steeds persoonlijker …

Mijn mening:

In mijn recensie van het eerste deel uit deze trilogie haalde ik al aan dat deze reeks wel heel veel gelijkenissen vertoond met eerder gepubliceerde boeken van dezelfde schrijfster waarin drie koppels de strijd aangaan tegen een bovennatuurlijk kwaad dat steeds sterker wordt.

Bij Verbonden door het lot stoorde dit me niet zo erg vermits het hoofdpersonage Quinn op een positieve manier voor heel wat herkenning wist te zorgen. Jammer genoeg had ik dit gevoel minder bij Layla die in het eerste boek als inwijkeling terechtkwam in Hawkins Hollow. De voormalige winkeluitbaatster is ondertussen al wat meer ingeburgerd al valt ze nog steeds op tussen de bewoners dankzij haar stadse outfits. Vermits haar verblijf langer duurt dan ze had verwacht is ze ondertussen aan de slag gegaan als assistente voor Fox. Een charmante advocaat die geen beloften doet die hij niet kan nakomen, de neiging heeft om zichzelf op te offeren voor anderen én de eetgewoonten van een 12-jarige. Jammer genoeg lijkt hij ook als een koorddanser te balanceren op de grens tussen zelfzeker en te zeker van zichzelf.

De duistere macht die jaren geleden ontketend werd blijft groeien en inspelen op mensen hun grootste angsten. Zijn macht wordt steeds sterker en hij lijkt het leuk te vinden om de inwoners van het dorp te bespelen als marionetten. Rituelen, bovennatuurlijke verschijnselen, synchroon dromen, een heidense steen … Oh ja, én een bovennatuurlijk uithoudingsvermogen.

Ondanks het feit dat ‘Op zoek naar de bron’ vlot geschreven is én met momenten grappig bleek ook dit tweede deel me helaas niet helemaal te kunnen overtuigen. De erotische scènes hebben daar deels mee te maken. Die werden immers vrij zweverig omschreven waardoor ze met momenten meer weg hadden van een spirituele beleving. Uiteraard in combinatie met bovenvermelde bovennatuurlijk uithoudingsvermogen maar toch …

Er vielen me ook nog twee andere minpunten op. Zo kwam ik bijvoorbeeld vrij veel typfouten tegen én had ik ook bij dit boek het idee dat het einde veel te snel wel afhandeld. Het slotdeel staat in de kast op me te wachten en ooit zal ik dit wel lezen maar dan eerder omdat ik het wil afwerken en niet omdat ik me afvraag hoe het verhaal zal eindigen.

Ondertussen is het me wel duidelijk geworden dat ik meer fan ben van de losstaande verhalen van Nora Roberts waarin de relationele ontwikkelingen trager tot stand komen en vrij naturel overkomen. In dit boek voelde het met momenten jammer genoeg te gefoceerd aan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.