Blogger Vriendenboek #91

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Nessa van October Tune in de spotlight.

Naam: Nessa Luna

Leeftijd: 24 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb een tijdje Grafisch Vormgeven gestudeerd, maar ben daar na een jaar mee gestopt. Op dit moment doe ik niets, maar ik wil het liefste in September weer ergens beginnen, en dan het liefste iets met de Engelse taal studeren!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?

Ik fotografeer graag, en ik ga ook graag naar films. Ik heb een Pathé pas, waarmee ik elke maand onbeperkt naar de bios kan, en daar maak ik ook gretig gebruik van elke maand. Ook hou ik van cosplay, hoewel ik nog niet zo goed ben in het maken van mijn eigen kostuums, vind ik het erg leuk om items bij elkaar te zoeken via internet of gewone winkels.

Je favoriete eten: Pizza, pasta, popcorn – mijn ouders maken vaak de grap dat ik alleen dingen eet die met een ‘p’ beginnen.

Je lievelingskleur: Groen (met zilver, want ik ben een Slytherin) en Paars.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ooit heb ik op mijn blog een aantal verzamel posts gemaakt, en hoewel ik de meeste van die dingen niet echt intensief meer verzamel, heb ik nu een heuze verzamel verslaving: Funko pops. Ik heb er op dit moment een stuk of 30, en ik wil er nog veel meer!

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Natuurlijk is dat Harry Potter, die lees ik elk jaar weer opnieuw. Maar ik heb ook boeken al minstens vijf jaar in de kast staan die nog ongelezen zijn, en een daarvan is Eragon..

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan?
Ik kocht een paar jaar terug Firelight en was heel blij toen deze binnen kwam. De editie die ik kocht was namelijk een stuk goedkoper dan de andere (toch wel mooiere) editie van Sophie Jordan’s boek. Maar toen het boek binnen kwam bleek het een totaal andere serie te zijn van een totaal andere auteur. Heb die Firelight uiteindelijk nooit gelezen, en daarna eigenlijk ook nooit meer het boek van Sophie Jordan opgepakt..

Luister je naar audio-boeken?
Heel soms, ik heb er een aantal op mijn telefoon staan, maar eigenlijk kies ik er altijd weer voor om muziek te luisteren ipv een audioboek. Het ligt bij mij heel erg aan de verteller of ik een boek wil luisteren of niet – ik vind het Amerikaanse accent namelijk niet zo fijn klinken, tegenover een Engels of Australisch accent bijvoorbeeld.

Heb je een favoriet genre?
Fantasy, Science Fiction (en dan voornamelijk boeken die zich ook echt afspelen in de ruimte).

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ik wil nog heel graag alle Harry Potter boeken in hardcover kopen. Beide sets die ik op dit moment heb zijn paperback en vallen bijna uit elkaar omdat ik ze zo vaak gelezen heb.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Op dit moment heb ik mijn boeken verdeeld in ‘gelezen’ en ‘ongelezen’, en verder staat het op genre ingedeeld. Ik ben van plan om het binnenkort weer helemaal anders te doen, maar ik weet nog niet precies hoe.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?

Hoewel ik een grote verzameling aan ebooks heb, lees ik toch liever fysieke boeken. Ik vind het gewoon fijner om een boek vast te houden en eventueel (makkelijker) terug te kunnen bladeren als ik iets niet meer weet. Ebooks zijn natuurlijk ook fijn, omdat je bij wijze van spreken 300 boeken met je mee kunt nemen ipv maar een of twee, maar ik mis toch altijd wel iets.

Heb je een favoriet boek?
Als we Harry Potter even niet mee denken, dan is mijn favoriete boek Six of Crows van Leigh Bardugo. Ik hou heel erg van de wereld, de personages, het verhaal en Leigh is ook gewoon een geweldig persoon!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind de Fantastic Beasts script book cover wel echt een van de mooiste boeken die ik heb. Ben heel blij dat ik ‘m toch maar wel heb gekocht tijdens de release party, want het script zelf voegde ook een klein beetje extra magie toe aan de film, vond ik zelf.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?

Qua fysieke boeken zit ik denk ik wel zo rond de 300, misschien meer richting 350. Ebooks heb ik laatst enorm opgeruimd en daar heb ik nu zo’n 140 van.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik kocht het Rogue One boek met het verhaal van de film uitgeschreven. Het is mijn favoriete Star Wars film, en ik wilde ‘m graag in boekvorm ook hebben. Kan niet wachten tot hij binnen is, zodat ik gelijk weer terug kan naar mijn favoriete personages.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Harry Potter, zeker wel. Hoewel de eerste paar boeken voor me werden voorgelezen, ben ik vanaf het derde of vierde boek alles zelf gaan lezen. Ik heb een tijdje niet super veel gelezen, maar het boek dat me toch écht weer terug kreeg in het boekenwereldje was The Hunger Games. Ik kocht deze in 2012 omdat de film uit kwam, en ben sinds dien weer verslaafd geraakt aan lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik wil niet in de herhaling vallen, maar natuurlijk vond ik J.K. Rowling een geweldige auteur. Ik denk dat ik ook erg fan van Paul van Loon was, en Carrie Slee las ik ook heel veel van.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Tja ik moet mezelf nu wel herhalen, want ik heb ongeveer 23 boeken in mijn kast staan die állemaal door J.K. Rowling geschreven zijn. Twee verschillende sets Harry Potter boeken, twee geïllustreerde edities, Fantastic Beasts script, de schoolboekjes en The Casual Vacancy. Ik heb ook nog twee hardcover boeken van de Harry Potter serie, maar eigenlijk zijn die van mijn zus.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik heb The Hobbit geloof ik wel zo’n vijf á zes keer gelezen. Ik las ‘m voor het eerst toen de eerste film uit kwam, en herlas ‘m elke keer voor de volgende twee films. En toen ik een tweede exemplaar kreeg heb ik die ook nog eens gelezen. De laatste keer heb ik mijn oude exemplaar gepakt en mijn favoriete quotes gehighlight.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Het laatste boek wat ik me kan herinneren dat ik met tegenzin las was The Cursed Child. Ik had al mijn bedenkingen toen ik het boek in mijn handen kreeg, maar uiteindelijk toch maar gelezen. Vond ’t niet zo’n success, en heb dus met tegenzin tot het einde gelezen, hopend dat het beter zou worden. Helaas.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Yes!

 

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #91”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.